Födelsedagsfest!

Jag har ni bestämt att mitt firande med er vänner blir 16/5 kl 19 på Gondolen. Hoppas ni alla kan komma, inbjudan finns på Facebook. De har en härlig vårmeny samt en skaldjusplateau som lockar riktigt mycket. Det är ju just skaldjur jag har varit sugen på ett tag.
FÖRRÄTTER - STARTERS

Eriks urval av svenska smaker 165:-
Erik´s selections of swedish flavoures

Melonbrässerade små pilgrimsmusslor
med ängsyra och melonsirap 130:-
Melon braissed scalops with sorrel and melon syrup

Kronärtskocksterrin med tempurastekt
zucchiniblomma och grönsaksvinaigrette 110:-
Arthichoke terrine with tempura fried
zuccini flower and vegetables vinaigrette


Halv hummer med mango- och chilisalsa 155:-
Half Lobster with mango and chili salsa

Örtbakad röding med kräftyoghurt och kavringsflarn 125:-
Herb baked char with crayfish yoghurt
and dark rye bread thin biscuit


Ankleverterrin med rimmat bogfläsk,
äppelsallad och kanderade macadamianötter 145:-
Duck liver terrine with salted shoulder of pork,
apple salad and candied macadamia nuts


Stekt kalvbräss med nässelpuré,
vaktelägg och brödkrutonger 135:-
Fried calves´ sweetbread with nettles
purée, quail eggs and bread croutons
SKALDJUR - SHELLFISH

1/2 Krabba 95:-
1/2 Crab
Smögenräkor 110:-
Swedish shrimps
Ostron 28:-/st
Oysters

SKALDJURSPLATEAU 495:-
Shellfish plateau


1/2 Hummer, 1/2 Krabba,
Smögenräkor, Havskräftor, 2 ostron
1/2 lobster, 1/2 crab, Swedish shrimps,
Langoustines, 2 oysters


GONDOLENS SÄSONGSMENY 495:-
Menu of the season


Örtbakad röding med kräftyoghurt och kavringsflarn
Herb baked char with crayfish yoghurt
and dark rye bread thin biscuit


Dilamm från Välnäs gård med sparris,
spetskål, morot, timjansky och citronpotatis
Milk lamb from Välnäs with aspargus,
cabbage, carrot, thyme gravy and lemon potato


Äppelmille feuille med kanelsorbet och pom de normandiecreme
Apple mille feuille with cinnamon sorbet and pom de Normandiecreme

VARMRÄTTER - MAIN COURSES

Blomkål- och tryffelfylld ravioli med
vårprimörer och grönsaksconsommé 185:-
Cauliflower and truffle stuffed ravioli
with spring vegetables and vegetables consummé


Färserad odlad piggvarsfilé med friterad blåmussla, tryffelsupremesås och sötpotatisbakelse 295:-
Stuffed fillet of turbot with deep fried sea mussel,
truffle supreme sauce and Sweet potatoe cake


Halstrad ishavstorsk med bondbönor,
pilgrimscarpaccio och kokta rödbetor 275:-
Grilled cod with broad beans, scallop
carpaccio and boiled beet roots


Grillad halv hummer med pilgrimsmussel- hummerquenell, vitvinsås, ramslökssallad och risotto 285:-
Grilled half lobster with scallop and lobster
quennell, white wine sauce, ramsons salad and risotto


Brödstekt vaktel med vårprimörer,
örtravioli och citronvelouté 235:-
Bread fried quail with spring vegetables,
herb ravioli and lemon velouté


Dilamm från Välnäs gård med sparris,
spetskål, morot, timjansky och citronpotatis 285:-
Milk lamb from Välnäs Farm with asparagus,
cabbage, carrot, thyme gravy and lemon potato


Stekt kalvinnanlår med nässelpesto
och apelsinpocherade morötter 295:-
Fried fillet of veal with nettle pesto and orange poached carrots

Grillad hängmörad svensk biff med kappa,
panisses, machesallad och limeaioli 275:-
Grilled tenderize swedish sirloin steak
with panisses and mache salad


OST - CHEESE

Vårt urval av ostar
Our selection of cheese

1 bit 45:- / 3 bitar 90:- / 5 bitar 125:-

DESSERTER - DESSERTS

Coupe "Gondolen";
Mandarinstraciatellaglass med marshmallows 90:-
Coupe "Gondolen";
Mandarin straciatella ice cream with marshmallows


Eriks chokladdessert; Mörk chockladbrownie,
bananmousse, ljus chokladmousse 95:-
Eriks chocolate dessert; Dark Chocolate
brownie, banana mousse and chocolate mousse


Vaniljbrûlée med macron och citroncreme 125:-
Vanilla brûlée and macron with lemon creme

Äppelmille feuille med kanelsorbet
och pom de normandiecreme 95:-
Apple mille feuille with cinnamon
sorbet and pom de Normandiecreme


Choklad- och passionsfruktsdessert med valnötsbrownie 130:-
Chocolate and passion fruit dessert with walnut brownie

Karamellmousse med körsbärsorbet 115:-
Caramel mousse with cherry sorbet


Kommentarer
Postat av: Helen

jag kommer! svårt med maten, mycket att välja på! kram

2009-04-27 @ 18:39:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0