Att läsa i jul

Det här är en av världens bästa böcker, den har alltid funnits hemma, sen fick jag en egen och jag har även gett bort den här boken. Nedan hittar ni lite om vad som finns i den, massa härliga bilder är det också. Boken är verkligen för både stora och små.
Idag är tomtar nära nog bortglömda varelser. Sedan länge har tomtarna dessutom tvingats dra sig tillbaka till någon undanskymd vrå ovanför eller under marken, där de lever så obemärkt och tillbakadraget att tron på deras existens försvagas alltmer. 

Tomtar arbetar om natten i skogen eller i människors boningar, men är med sin finurlighet, skarpsinnighet, gemytlighet och sina tekniska uppfinningar väl värda att lyftas fram i ljuset. Man kanske inte ser dem, men de finns där i alla fall, och vi har mycket att lära av dem. Därför ger vi på nytt ut denna uppskattade bok som innehåller tomtens historia; kännetecken, fysionomi och klädsel samt olika typer av tomtar, tomtefamiljer och tomtehus. 

Vad gör tomtar egentligen hela dagarna? Vad äter de? Och hur ser deras relation ut till andra varelser såsom älvor, svartalfer och dvärgar? Svar på dessa frågor, samt nio tomteberättelser att läsa högt under långa skymningskvällar, får man i denna detaljrika, fantastiska tomtebok.
Ta er även tid att sitta skönt med en bok i knät, ett glas eller en kopp med god dryck, lite julgodis i en skål och res bort i en underbar berättelse. Lite lästips från mig
Mari Jungstedts deckare är de bästa i den kvinnliga deckarvägen just nu, dock var Liza Marklunds senaste, En plats i solen, riktigt bra. Passa på att mysa lite med svenska moderna skräckisar av John Ajvide Lindkvist.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0