Mitt bröd!

Mitt bröd, alldeles egna bröd!

100 g jäst
1 liter vatten knappt 37 grader (abasolut inte varmare, gärna lite svalare)
salt
3 dl linfrö
7 dl rågsikt
7 dl dinkel
eve 1 dl vetemjöl

grovsalt on the top och valfria frön/kärnor

degen ska vara kladdig, ställ de att jäsa i minst en timme, klicka ut till två stora bröd på plåt och låt jäsa 20 minuter till. 200 grader knappt en timme.
Viktigt är att den jäser ordentligt länge, två jäsningar behövs ej men i så fall längre jästid första gången.

Kommentarer
Postat av: Bea

Häftigt att ha ett alldeles eget bröd ;)

2009-11-04 @ 20:23:46
URL: http://fotobea.blogg.se/
Postat av: Lollo

Ett tips! Alltid kallt vatten när du bakar & jäs degen lääänge. Gärna över natten i kylskåp. Det va en brödbagare på nyhetsmorgon som sa det, då ska brödet bli finemang:)Men vill man att det ska gå snabbt kan man ju ha 37 gradigt.

KRAM

2009-11-04 @ 22:08:19
Postat av: jojo

ja Lollo typ va ja oxå hörde! man måste kanske ha mer tålamod. Hemlis: jag har satt en egen surdeg....

2009-11-04 @ 22:11:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0