Nigellas instant chocolatemousse

Den här bara måste jag pröva nån dag.



INGREDIENTS

150g mini marshmallows
50g soft butter
250g good dark chocolate (minimum 70% cocoa solids), chopped into small pieces
60ml hot water from a recently boiled kettle
1 x 284ml tub double cream
1 teaspoon vanilla extract
Serving Size : Serves 4–6


METHOD



1. Put the marshmallows, butter, chocolate and water in a heavy-based saucepan.
2. Put the saucepan on the hob, over heat, though keep it fairly gentle, to melt the contents, stirring every now and again. Remove from the heat.
3. Meanwhile, whip the cream with the vanilla extract until thick, and then fold into the cooling chocolate mixture until you have a smooth, cohesive mixture.
4. Pour or scrape into 4 glasses or ramekins, about 175ml each in capacity, or 6 smaller (125ml) ones, and chill until you want to eat. The sooner the better!


Kommentarer
Postat av: Malin

Jag har varit på den en gång, sagolik.

2009-11-17 @ 13:53:14
URL: http://malonkan.blogg.se/
Postat av: Linda

Åå, detta vill jag också göra.

Men vad är en tub double cream för nått?

2009-11-17 @ 16:59:58
URL: http://lindamaxe.blogg.se/
Postat av: joj

å härligt, jag kunde tänka mig det. det är vanlig vispgrädde, jag såg när hon gjorde dem.

2009-11-18 @ 08:37:57
Postat av: Carolina

Mumsigt det låter. Kan tänka mig en sån nästa tisdag ;-)

Tur att det inte var någon som behövde vakna upp bredvid mig imorse. One word; VITLÖK! Haha, men gott var det.

2009-11-18 @ 10:42:53
Postat av: Mysan

Nejmen, Johanna! Du måste ju blogga! :)

2009-11-19 @ 15:39:51
URL: http://mysanb.blogg.se/
Postat av: Maja.

Ser ju och verkar vara otroligt gott! Måste jag nog också ge ett försök de närmsta dagarna:)

2009-11-19 @ 16:07:26
URL: http://mcaria.blogg.se/
Postat av: Lady Gagas fanblogg

Verkar riktigt smaskigt:)

2009-11-20 @ 08:36:42
URL: http://pokerfacegaga.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0