Matakuten

Ett bra och viktigt program är TV4s Matakuten. Att ha en stridig jäkel som Bert Karlsson och tunga namn som Melker Andersson ta upp barn och skolmat. Ja det är väl ett lyckat berörande koncept som också är väldigt intressant, aktuellt och programmet är kul att se.


Paul är lite sliskig men gullig med barnen, Carloa är grym och grymt irriterande, hon kan verkligen kämpa för det hon tycker.

Det värsta och läskigaste av allt med detta program är mattanterna. Det finns inget annat ord att benämna dem med, de är så trötta och grå, de skiter i om de bara ska värma på mat i framtiden eller om de faktistk ska få ha ett kul och givande jobb inom matlagning som även elverna som servereras mår bra av. Det gnälls och gnälls på att saker förändras och inte är som vanligt, inte smakar som vanligt inte har tillagats som vanligt. Det viktigaste för dem är att få fika och alla rutiner är bra för så har de alltid gjort. Skrämmande! Vad är det för människor? Har de levt med huvudet i ett kokkärl? Såg ni igår? Det var en idiot som försökte ta upp spaghetti ur vattnet med en grillgaffel. 350 kg spaghetti. Deras tempo är segare än på ett ålderdomshem, de masar och hasar, på en riktig restaurang är det slide 'n glide och fart och hit och dit.
Inget kan de ta seriöst, så fort de stackars kämpande gästkockarna försöker sig på något som t ex Pausyoga, utvecklingssamtal. gruppövningar, ja då börjar tanterna bara fnissa och vifta bort det och tycker inte att de behöver nånting annat än just fika.

I både den här och förra säsongen är det två utländska kvinnor som utmärker sig, de kanske framförallt är mer tacksamma för ett arbete men de har också matlagningsglädje och intresse. De har en annan matkultur bakom isg och föreslår nya rätter, de vågar stå på sig och en liten dam, sprang t o m hem och hämtade ingredienser. De tycker om sina arbetskamrater och eleverna.

Ruskigt obehagligt tänk bland de andra tanterna, vi kanske skulle gå över till den norska varianten och inte ha skollunch om det de ska erbjuda är uppvärmda e-ämnen och lite knäckebröd på det.

Kommentarer
Postat av: Carolina

Bra sagt. Viktig fråga.

2009-10-13 @ 13:35:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0