Handen runt en tekopp

Något av det mysigaste med hösten är att kura ihop sig med händerna runt en tekopp, doften, värmen och själva känslan. Ja ni vet, superhärligt. Ja skulle vilja prova ett tehus i höst, en lite halvruggig dag på upptäcksfärd bland kryddor och blader. Man måste ha polotröja med rätt långa ärmar för stämningens skull.

copyright 2005 Chaikhana.se, please read privacy policy before saving picture.
Chaikhana på Svartmannagatan.

På Etnografiska museet finns tehuset Zui-ki-tei, där kan man också få guidade visningar.

Det finns oxå massa härliga platser som serverar Afternoon tea, Grand Hotel Vete-katten och Hotel Diplomat för att nämna några.

Te verkar vara en hel värld och påstwinings känns rätt b. Det finns teråd, tebloggar, tesmakningar, ja allt möjligt, och detta här i Stockholm, inte i Asien eller Mellanöstern där det verkligen är en hel vetenskap.

Rolig kuriosa och mycket fakta hittar ni här
http://tebloggen.blogspot.com/

Mina favorittekoppar hemma är gigantiska med mönster båda i och utanpå, ska dela med mig till er sen. Så ska de vara tycker jag, gigantiska och fyllda med löste från glasburk, kanske lite honung ibland.

Kommentarer
Postat av: Malin

Esters kaffehandel på Folkungagatan har supermysigt afternoon tea. Gammaldags miljö, med massvis med tesorter, nybakta scones med olika tillbehör och en buffé av pyttesmå småkakor. Tror dock att priset är höjt från 105kr till 115... Men det är det värt! Fredagar-söndagar, gå dit vetja!

2009-09-24 @ 21:14:40
Postat av: jojo

ja det har ju du nämnt förut, bra tips!

2009-09-25 @ 16:03:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0