Sommar, sommar och sol!

Valen stog mellan uteservering, parkdrickande, marknad, balkonghäng eller kanottur. Såklart vi tar kanoten ut idag i det fina vädret. Bikinin e på , boken o  fiskeprylarna packade, Rocker e varm o redo.

Önskar er alla en finfin dag!

Schyfferts 90-tal

Såg den kritikerrosade showen igår på svt24. Jag skrattade så jag grät hela tiden. ALLT var klockrent. Så jäkla kul! Verkligen sevärd, kolla på Svt Play och köp DVDn så fort den är ute.

http://svtplay.se/t/111146/the_90_s_-_ett_forsvarstal


Gängkrig 145

Nya boken av Jens Lapidus som skrev "Snabba cash" som är super bra och nu är på väg att bli film! Och även "Aldrig fucka upp" som inte fångade mig lika mycket. Nu kommer den tredje boken om Stockholms under världar skriven av den unga advokaten men... med en twist! Den är nämligen illustrerad också, Peter Begrting såtr för bilderna och hela boken är i serietidningsfomat.

Vad tycker ni??  Spännande nytänk, retro eller bara jobbigt?


bild från Adlibris där du kan provläsa ett par sidor.

Pour and svälj balkonghelg

I helgen ska jag hänga på ballen med Rocker som här sitter och spanar som vanligt. Vi får lite gäster från Norge och så ska vi försöka orka olja trallen och plantera nya blommor. Eftersom vi bara bott i lägenhetetn sen september har vi itne hunnit nyttja balkongen så mycket ännu. Blir ett nytt rum som växer fram nu, den är ju ändå 16 kvadrat.


Bilden från i höstas

Viktig ingrediens vid balkonghäng



Boken jag läser just nu. Kommer ligga stadigt i handen hela helgen.

Och så blir det grillat såklart! Ska pröva grilla halv squash på längden bombarderad med fetaost. Och massa champinjoner, sen har jag inte kommit längre i planerna.


Läslus

Igår kom försenade födelsedagsprsenter i form av " Om gud" Jonas Gardell, "Penetrering" av Unni Drougge, "Boven i mitt drama kallas kärlek" oxå Unni Drougge och "Ängelns lek" av Carlos Ruiz Zafón. Härligt! Nu ska jag bara avsluta "Watch you bleed" Guns 'n' roses biografi.

Progg, samer, möbler och kläder

Igår var vi på Nordiska muséet och spenderade timmar bland massa olika utställningar. Det gillar jag, att man får mycket för ( ja gratis inträde efter 16.00) men för pengarna så att säga. Att vara på samma plats i flera timmar och ändå vara i olika världar och det finns nånting för alla.
Vi kollade på Proggens affischer, levde oss tillbaka till 60-70 talet och förudnrades över att inträde till en fest med bla Ebba grön och Pugh Rogefeldt kunde kosta 15 spänn. Alla affischer var såklart jättecoola.

Sedan mötte vi August Strindberg lite snabbt, olika fotouställningar, lite småutställningar bl a Årstafruns ring, poesi och bland fotona; gamla kameror.
En stor guide genom Sveriges traditioner, hade varit perfekt för en utlänning att se och få lära känna Sverige och förstå varför folk målar ägg i april och dricker sprit i vita mössor i juni.
Det var folkkonst, bröllopsinspiration, gamla leksaker, dockskåp (som tydligen är beständiga) och så samerna.

Möblerade rum
var en guide i hur vi bott genom tiderna, från liten liten timmerstuga för tio personer till stora slott och det fanns en tid när mark och bostäder var billig på malmarna i Stockholm. Jag tänkte mycket på att det inte var så konstigt att sagor och vidskeplighet var så stort förr i tiden. De hade ingen belysning, de bodde tätt inpå varandra och boskapen, de var trötta och slitna av hårt arbete. I fantasin och tankarna roade man sig och berättade sagor för både barn och vuxna. Att hålla hårt på traditioner av rädsla för vad som annars kunde hända var viktigt för folk så de kunde förenas i något. T ex att kvinnor var smutsiga, dåliga och livsfarliga, om en kvinna kunde bota en sjukdom eller koka te på en ört så kunde hon oxå skada och döda med liknande medel.

Sedan kom vi in på 1900-talet och min favvostil, 50-60-70talet. Mamma tog en tripp längs minnenas allé och jag blev avis för att jag inte kunde följa med.

Dukade bord var kul och lite äcklande. På 1500-talet tog gästen med egen trätallrik och sked, då började man även med "supamat" brännvin som åts med sked, därav ordet "sup". Öl dracks oxå. Fram i tiden var det viktigt att skylta med rikedom, pompa och ståt på borden i form av höga guld och silverskålar med frukter och blomor, hela göddor, eller varför itne en uppstoppad svan i mitten av bordet med en svanstek i mitten, sedan återanvändes svanen flera gånger till nya middagar med nya stekar. Fräscht. Det fanns oxå statliga regeler för vilka godsaker som fick serveras, var du bonde fick du bara servera nötter och frukt medan adeln hade rätt att ställa fram vad de ville.
Ett nytt glas per nytt vin per ny rätt, tur de hade husor de som hade råd att servera detta.

Japp allt som allt en bra museitur med blandade historier. Perfekt.

Vi avslutade på Steakhouse med godaste gott...

Cartoonshoe


Så jäkla coola Pumadojor från Zappos.com

Sminka ditt öga

Vardagligen använder jag knappt smink, nån gång i veckan bara, men när det är fest då är det kul att hålla på o trixa.


Alex 30årsfest, utan färgad skugga som jag nästan alltid har på partaj
Macara L'oréal intensifique, den har jag verkligen fastnat för. Billig o bra.

Nayras pink party. Rosa duoskugga Lancome

50-tal, men här var läppstiftet nästan borta. Eyeliner Maybelline.

Kräftskiva med Lollo o Erik. Ögonskugga Gecco  Make up store

30 årsfest för K i lördags två blandade från Make up store, grön eyeliner Nouba.

Ögonbrynspennan jag har nu är köpt på El Corte Inglés och är från nåt spanskt märke, namnet är bortnött, den har en perfekt färg och funkar även som kajal för den är inte så torr.
Mascaran är som sagt L'oréal, annars gillar jag Lancomes jättemycket men de torkar så fort och då är det inte värt priset. Jag gillar fluffig och stor borste. T ex Maybellines gröna och rosa kan jag inte med. Det är för jobbigt att jobba fransarna, jag vill ha dem klara i ett svep. Isadora har helt ok budgetmascaror.
Kajalpenna är det jag använder mest. Lancomes Kohlpenna är oslagbar, skänast när den blivit lite kort o lätthanterlig.
Alla skuggor jag köper nu köper jag på Make up store, det är ju verkligen ngt speciellt med att gå in där och välja och vraka bland karamellerna. Det är oftast så att man antingen är en Make up store eller en Face. Vad är du?
Löspuder, rouge och concealer har jag också från Make up store och är supernöjd.
Foundation har jag köpt från Mary Kay, den var dyr men prisvärd, det var på ett homeparty och det var skönt att prova ut en perfekt färg. Den smälter verkligen in med din egen nyans och jämnar ut, den ska ju inte vara täckande i en annan förg utan bara rätta till dina skavanker. Och den är så dryg, man behöver så mycket mindre än man tror, den är enkel att jobba med med antingen fingrar eller svamp.
Tvätta penslar och svampar med schampoo och köp en schysst kvalité så blir målander snyggare, en skuggpensel med rundade kanter är universal! Håll en bomullsrondell under ögat när du målar färgad skugga, och topsa topsa topsa bort fläckar och ränder.

Jag har en bautanecessär med alla skuggor och färgsmink och sen en liten encessär med vardagsgrejorna som jag har tillgänlgi i badrummer och snabbt kan lägga ner i väskan om jag ska iväg.
Mina favoritmärken är Sephora och Make up store, Nouba har oxå roliga grejer. Andra märken kollar jag inte ens på. När vi var i Polen hittade vi dock ett roligt märke, Inglot, billigt, snyggt och bra.


Och hör ni.... glöm inte ögonfransböjaren, (innan målning).

Nya prylar

På väg till mig är, spikmatta (yes yes yes) och ny mobil med nytt abonnemang. Jag har skyhöga förväntningar på båda dessa, speciellt mattan, den ska typ rädda mitt liv.
 Angående mobilen så är jag trött på Telenors dåliga mottagning och höga räkningar. Jag använder mobilen mest till sms och snabba samtal förutom när det gäller edn bortflyttade Lojsan. Sen blir det en del norgesamtal och så fotar jag mycket och skriver anteckningar och så.
Nu ska jag byta till 3, de flesta har det så det blir nog bäst, de gav mig ett riktigt bra erbjudande oxå.



Min nya lur :) det viktigaste för mig är en bra kamera och denna är ju verkligen den bästa. Sen kommer radio och lätthanterligt utan pekskärm. Annars är det inte så noga.

Sightseeing i Jämtland

När vi åkte hem från Norge efter jul och nyår stannade vi i Tennforsen vid Åre. Vi tog en promenad varvet runt utan att var utrustade för det, jag hade en vante så jag fick hålla Rocker. Han var så kall om tassarna, hoppade fram. 26 minus var det där, det kallaste som var under färden var 28 minus. Jag har aldrig varit med om sån kyla förut, K hade med vind en effektiv kyla på 70 minus i lumpen. Vill inte ens tänka på det. Kroppen reagerade verkligen när vi varit ute ur bilen i typ fem minuter, näsan domnade och ögonen sved och det där vanliga men jag blev oxå akut kissnödig för att kroppen vill göra sig av med överflöd för att lättare hålla värmen. Såna kunskaper har norrmän som tältar året runt. Jag vet att det inte är nåt för mig.

Men fint var det! Lär ju va superfint på sommaren.






Hösten 2007 hälsade jag och mamma på släkten i Östersund. Då åkte vi till Ristafallen, ligger närmre Östersund än Tännforsen.






Känns det bekant? Kanske för att de spelade in Ronja Rövardotter här.


Med släkten avslutade vi dagen med god mat på Kretsloppshuset i Mörsil. De hade en ekologisk buffé med massa gott, du äter under glastak med blomrankor som slingrar sig uppåt. Det finns en liten butik som säljer bröd, kryddor, ekologiska varor och hudvårdsprodukter samt hantverk. Utanför finns höns, växthus, en rosenträdgård och ett härligt lugn.

Såg nu att det hela faktiskt är till salu, dags att sadla om?



läs mer på www.kretsloppshuset.com och se härliga bilder

Finfint och gotgott

Fick fina rosor som jag blandade med min hägg och rosa kvist. När jag stog i högt gräs bland häggbuskarna i backen mot station kom Crigge cyklandes, jag försökte skylla på att jag hade Rocker med mig.



Igår var en riktig riktig skitdag som bara goda vänner och Desperate housewives kunde rädda. Och de gjorde dem! Men innan dess värmde jag  upp med en god Ben & Jerrysglass.



Rekommenderas ja.

Telenor telesnor

Vilket skämt, varje gång man ringer är det 212439202743537589325 timmar väntetid sen har de följande meddelande på sin hemsida

Skicka mail:
För att ge dig en bra och direkt support har vi valt att inte använda mail som kontaktväg till Kundservice.





Godnatt

30årsfest igen

Börjar så smått återhämta mig efter en lång, hård ochj rolig helg. På torsdagen började besök trilla in, Ks pappa med tjej (dame på norsk) och hennes dotter, De bodde i husbil på vår parkering vid skogen, det var jättebra. Vi grillade och tog det lugnt på balkongen. På fredagen stressade jag runt som en tok för att fixa bil och smyga ut till Arlanda, där hämtade jag Ks syrra och låtsassyrra. Han hade ingen aning om detta. De satte sig i badkaret och när han kom hem och väl gick in där utan att märka min nervositet surprisade de honom. Kolugn som vanligt sa han "jaha så ni kom ändå ni" han är rolig han. Vi lagade stor sats spaghetti och köttfärssås (köttdei) och även pappa kom över.
Senare på kvällen anlände Ks mamma med kille och två kompisar till K. Det blev såklart fest, vi drack upp all öl och sprit som fanns i huset utan hämningar eller tankar på morgondagen och den stundande festen. Morgonen efter var vi uppe tidigt och städade undan och gjorde några vändor till centrum för mat och sprit.
Klockan 18.00 drog vi igång partajet på Runby Kök & bar. Min familj, Ks familj, alla vänner. Riktigt härligt! Vi käkade god mat, drack mycket och lyssnade på röjig livemusik från Rockits. Plötsligt var klockan 1 och den yngre delen av ekipaget vallfärdade till Farbror. Kvällen var odramatisk men roligt händelserik och avslutades med en liten efterfest (naschspiel) hos oss.
Söndagen var inte nådig.

Jag har typ inga bilder från kvällen men det kommer. Lyckat var det iaf, K var supernöjd och alla var glada.
Nu är huset tömt på norrmän och en lugn helg väntar.

Tack alla alla alla för en bra fest!



www.rockits.se

Kärleksmums

Det är mycket kärlek nu, jag har baka stora kladdiga, har en fiskande karl som snart kommer hem, en snarkande hund på golvet. I helgen blir det familjer och vänner! Härligt!



bild tasteline.se

Babbeninspelning

Igår satt vi i publiken till säsongsavslutningen på Babben % Co som sänds på lördag. Det är inte första gången jag är med på tv-inspelning i olika former men det är alltid lika kul att se hur mcyket det är som inte syns i rutan. Alla jobbar verkligen hårt, kameramän till tekniker och inte minst stjärnan Babben. Att vid omtagning efter omtagning ge 100% så fort nån ber om det, det är riktigt coolt. Hon var proffsig, spontan och rolig och verkade vara den personen man ser i rutan, hon satte inte på ett face utan hon kör verkligen sin grej.
Bland gästerna var det Petra Mede,

babblig och flamsig men ändå jordnära och odivig. Hon hade ett par tuggummirosa stiletter som höll på att döda henne vilket hon kved om och sedan stog barfota och skrev autografer efteråt. Björn Ranelid,

som verkligen låter munnen gå men som kör sin grej och är skön för det han gör. Han är väldigt cool för sin ålder oxå tycker jag. Karln hade precis fyllt 60 och skulle idag åka till New York för att filma för Fredrik och Filip.
Tommy Körberg,

förkyld, väklädd i matchande tyg till stolarna de sitter i, proffsig och skojig. En stor stjärna i jämförelse med de andra.
Det bjöds på musik, Johan Palm,

med bror och band, självklart fanns det en liten fanclub i publiken. Pernilla Andersson,

sjöng en tråkig svensk låt som varken var visa eller pop eller spännande. Hon kändes inte ödmjuk eller trevlig i jämförelse med de andra som var där. Dock är hon tillsammans med Dregen och det är cooooolt!

Och som en härlig suprise i slutet blev det mer sång och dans. Kika på lördag, eller reprisen på söndag.
Eloge till Babben som verkligen var cool och proffsig hela tiden


Kika på Svt 1 kl 20.00 på lördag!

Ja just det en fjortissyster på 21 vårar vågade sig på att fråga efter Johan Palms autograf

Nakna pastan

Igår gjorde ajg en pasta från Jamie Oliver. Den blev väldigt god!

Pasta, kål (jag hade spetskål) och fläsk. Massa parmesan.

Väldigt god! Vi äter typ aldrig pasta men den här gick hem hos oss båda.
God låda idag, det lättar alltid upp.
Sen ikväll är det Babben! Ska bli riktigt kul! Hoppas det inte regnar innan dess. Himlen är grå och tung.

Tripptrapp

En trappa behöver itne vara i lackad furu med skolfoton på barnen genom tio år på sidan om. Kolla hur snyggt de har målat här, lite känsla av Lotta Kühlhorns retromönster. www.lottakuhlhorn.se


Bilden är från den roliga bloggen http://www.designspongeonline.com/category/before-and-after

Andra roliga idéer är belysning i trappstegen eller på sidan av som aktiveras av rörelsesensorer, alltså börjar det lysa när du börjar gå. Text på de partierna som är målade här, om trappan t ex är i hallen kan man lösa "välkommen" eller "hem ljuva hem" eller ngn annan klassiker. Att bygga ett snyggt räcke hottar oxå upp det hela.

Lördagskvällen

Vi drack gott och åt gott, jag åt musslor en stor härlig portion, precis som jag varit sugen på! Men vår servitör var bortom alla gränser, han suckade vid våra beställningar, hällde inte upp vin, trodde inte vi hade råd med annat än husets vin, kollade inte till oss en enda gång och skulle komma med bröd när han hade tid! Katastrof tillslut började man störa sig på minsta sak han gjorde eller inte gjorde. Som tur var kom en trevlig kollega till honom och tog över. Blev ingen dricks där nej. Efter en promenad men intitt på ett par ställen hamnade vi på den gamla dängan Harry b, födelsedagsbarnet hade glömt sitt leg men som tur var släppte de in mig ändå hade kätns lite hårt annars. Vi röjde loss vid ett bord med hög musik och Crigges gamla polare Tore från FCZ hängde bredvid, plötsligt hade vi en okänd pratande man mellan oss i soffan, annars inga större incidenter.
McDonalds Vasagatan toppade det hela, jag åt inget vilket kändes skönt sedan.......trumvirvel..... åkte vi nattbuss hem! Jag  har inte gjort det på säkert fem år men den gick hela vägen upp till min gata och vi var ganska många så det var ingen större fara på taket. Jag kände mig i alla fall ung igen ;)

Polarna bjöd på fint sällskap och fina presenter, får ni snart se här...


Halv sex kom jag hem och var ute med Rocker i det här fina vädret, kaltl var det. K skulle egentligen åkte och fiskat den tiden men han tog en liten sovmorgon. Jag tog en lång....

Helg av firande

Här påbörjade jag dukningen till grillmiddag med familjen i fredags. Desserten var en god rabarberpaj som mamma hade bakat. Kvällen var trevlig och jag fick bra presenter! Mätt som en plätt var man när huvud mötte kudden och jag somnade snabbt, kan ha berott på min höga ålder.


Längts bort ser vi hummus, sallad, vitlöks o citronyoughurt, mögelost, kex och grissini och tapenade.

Äta gott

Ska vi göra imorrn, tjejorna och jag. På Monks café på Wallingatan 38. Vi får itne glömma att de har 1400 sorters öl och 120 sorters vin. Plus en massa whisky.....

Förrätter

Färska frites m. dipp

49:-

_____

Vitlöksbaguette m. dipp

56:-

_____

Friterad ädelost m. trappistreduktion

119:-

_____

Vitlöksfräst scampi m. aioli

119:-

_____

Rimmad viltentrecôte m. valnötsallad

& äppelvinaigrette

139:-

_____

Ost & charktallrik m. syltade fikon &

marinerade oliver

Moules &

Frites

Alla våra musslor är kokta i öl m. fänkål,

blekselleri, gul lök, vitlök & örter.

(Frites ingår vid 1 kg moules)

½ kg 108:-

1 kg 198:-

Monks Marinere (originalet)

Monks Classic (m. grädde)

Hummersås

Rököl o. grädde

Pepparrot

Veteöl o. örter

Provençale (tomat, vitlök, örter)

Ädelost


Sallad

Husets Caesarsallad

m. kyckling & bacon

156:-

Soppa

Hummersoppa m.

scampi & vitlöksbröd

129:-

Sparris & sydtysk veteölsoppa

107:-

Monks Café - Så nära paradiset man kan komma Monks Café - Så nära paradiset man kan komma

Varmrätter

Kvällens tips

(Inkl. ett glas Monks Bavarian Pils,

husets vin eller alkoholfritt alternativ)

187:-

_____

Vegetariskt

Svamp & ricottafylld cannelloni

m. ädelostsås

169:-

_____

Fisk

Pepparrotsfylld strömming m.

hemlagat mos & brynta lingon

164:-

_____

Gösfilé späckad m. rökt lax.

Serveras m. sparrissås

& stekt potatis

197:-

Kött

Monks köttbullar m. hemlagat mos

& gräddsås spetsad m. husets ale

159:-

_____

Monks chiliburgare m. tillbehör

169:-

_____

Monks ribbs m. bakad potatis

& bbq-sås

177:-

_____

Kalvrullader m. creme dijon

& fransk potatisgratäng

197:-

_____

250 g entrecôte m. rökölsky,

persiljesmör & fransk potatisgratäng

329:-

Monks Café


25 år idag, hipp hipp hurra!

Det är inte läge att vara blygsam när man har snurrat runt på denna jord i 25 år!
Dagen började med att jag hade tagit lite sovmorgon och vi åt frukost tillsammans på morgonen med rostat bröd, kokt ägg och massa gott!
Solen skiner, vi ska grilla brasilianskt rumpstek med traditionella tillbehör, sedan följer en chokladtårta på det.
Ikväll blir det familjen hemma på mysmiddag, grilla då med och mamma ska baka rabarberpaj!
Imorgon är det tjejorna på Monks ölcafé.

Mobilen går alltid varm en sån här dag, kram och tack till er alla!

Kolla gullehälsningen här! www.metrobloggen.se/sofieochalicia


Spegel spegel på väggen där...



En sån här från Ikea har vi i badrummet, behändig när jag ska sätt ai linserna o sminka mig. MEN, muppen som bodde där innan har satt själva spegeln så "krokarana" på sidan hänger neråt! Armen sitter åt rätt håll och så men nu när jag såg den här bilden på Ikeas hemsida måste jag hem o göra om. Vilken mupp alltså. Jag har faktiskt tänkt på det förut att det var lite konstigt men inte tänkt på det så mycket.

Vårsnö?



Så här fint är det på vår gård just nu, blombladen faller ner och det blir vitt på marken. När det regnar blir det fint i pölarna. Inte för att jag vill ha regn nej. På SMHIs hemsida är det rätt oklart om man vill kolla vädret, bra imorrn men "undefined" på lördag dag och sen var det halvbra.


Babben och jag

Soffan www.metrobloggen.se/sofieochalicia har haft turen att få publikplatser på Babben. Så på tisdag åker tvpudret på och vi slår oss ner i studion. Det är alltid kul att vara med, jag har suttit i publiken två gånger förut och varit med i två tv-program och en inspelning.


Konserverade blommor



Sp här fint har Syra planterat utanför sin lilla stuga. Stora konservburkar kan vara svåra att få tag på om man inte jobbar på restaurang eller köper bautapack på Willys. Men snyggt är det!

Dukat bord

Vår tisdagstradition trogen träffades tjejerna för middag igår. Trasan som har flyttat tillbaka till sin lägenhet efter stambytet har fått iordning det så fint så fint. Hon bjöd på god soppa och hade dukat härligt när vi kom. Sen kollade vi på fula kort från fjortistiden, finns inget som går upp emot det! Onsdag idag, solen skiner men som vanöigt den här veckan blir det särme väder mot eftermiddagen. Trist när man slutar jobba så regnar det liksom.



Modernt möter Orienten i Nytt läge

Tom blåste ut det mesta och gjorde även om en yttervägg till en fönstervägg. Ascoolt. Ett högblankt stramt kök i form av en giant köksö och sen en orientalisk myshörna med det mesta av irnedningen från Spiti.
Spiti betyder hem på grekiska och butiken startade för några år sen i en liten lokal på, jag tror det var Rörstrandsgatan, nu har de en stor butik på Sveavägen och en i Västermalmsgallerian. Självklart är det en av mina favoriter.


Bild från www.tv3.se

se mer på www.spiti.se

Gullgullhus

Har du 325 000 och mycket tid över? Då ska du kika på det här gulliga huset. Jag vill ha! Det ligger utanför Kristinehamn, det är mindre än tre timmar dit och det ligger nära Vänern. Kakelugn, järnkamin och blommiga tapeter. Gullgull.

http://www.hemnet.se/beskrivning/hemnet/398953



Max Manus

Vill verkligen rekommendera en norsk film som har biopremiär på fredag. Max Manus utspelar sig under andra världskriget i Norge, baserad på Max Manus liv. Tyvärr dog han 1996 och hann inte se det här mästerverket om sig själv men hans fruga lever fortfarande och har trots sin höga ålder varit delaktig i arbetet kring filmen.
Till skillnad mot oss  var Norge med i kriget och minnena lever kvar i landet då det än idag finns folk som upplevt det. K's hemby var en plats där folk skidade över till Sverige och bara en bit ifrån ligger Hegra fästning som var den platsen där norrmännen höll ut längst mot tyskarna.

Filmen är actionfylld men oxå riktigt bra gjord med Oslo och Stockholm i 40-talstappning, inget Hollywoodförutsägbarttjafs utan riktigt verklighetstrogen. Och den är ju som sagt en biografi, med det i bakhuvudet blir det lätt en klump i magen o halsen under filmens gång. Rekommenderas varmt!




Aksel Hennie som Max Manus.

Läs mer på http://www.svd.se/kulturnoje/film/artikel_2870341.svd

Baazar

I lördags besökte vi himmelen på jorden, Baazars nyöppnade butik i Barkarby. Flanerandes runt där bland de underbara tingen, möblerna, korgarna, tavlorna! Ja då önskade jag mig en villa att fylla och en plånbok att tömma. Kostar gör det, men inte orimligt mycket. Ett fint brudskåp i lättmöblerad storlek får du för under 10 000.  De små och kistorna ligger på 4000 typ. Lite olika. Många möbler är antika och hämtade från Kina från gamla gårdar ute på landet. Men många möbler är nygjorda med antik look. Lyckligt lottad är jag och har faktiskt redan ett större skåp och en byrå som hör till samt ett lite skåp. De är inte från Baazar och de är inte antika men fina är de!





se mer på www.baazar.se eller åk till Barkarby nununu!

Helgskoj

Åkte hem till familyn i Nibble på whisky, vin o grillkväll. Sov m Prillan och vaknade av den sjuka mängd regn som kom rasandes. När vi väl gick upp var det dock bättre väder och jag o mamma o Rocker promenerade i skogen. Sedan blev det gräsklipparinköp för mamma o vi två o farmor spanade på blommor. Grillad korv på pappas klubb och lite vila på det. Körde mamma o pappa till stan,d e skulle se Joe Bonamassa på Berns.
Hemma hos mig väntade härligt sällskap och grillen tändes upp. Vi frossade i god mat och Carolina slängde ihop en kladdkaka med turkyoughurt med vaniljsocker och hallon till det. Mätta o belåtna drack vi upp alla öl, allt vin och en flaska whisky. Sedan klippte(!) vi Crigges hår till en dalmas/startrek/viking/oasis frisyr. Han fick raka sig dagen efter. Jag o Rocker somnade utmattade och var sega hela gårdagen.

Gick på visning av en lägeneht ett par portar bort.

http://www.hemnet.se/beskrivning/hemnet/378992

Helen o LInus är lite småintresserade och det skulle vara så skojigt att ha dem som grannar! Lägenheten var jättefin, den är likadan som vår i utgångsläget men väggar har flyttats runt i båda och deras var även spegelvänd. Förvirrande. De hade en bok från 80-talet om när de lägenheterna byggdes till Bo 85. Var riktigt kul att kolla på bilderna.

Så hämtade vi hem mannen från Arlanda. Det var skönt att vara hemma tillsammans. Jag fick även ett litet paket...

DKNY Be delicious, jag har den röda och älskar den verkligen, nu fick jag den vita nya sommardoften. Bara den gröna på bilden här jag saknar, men den har jag ju ignet behov av heller. Glad blev jag iaf!


Coola tapeter


Floral Femme Fatal Right Facing Green and Black från SUM design

Bra diskussion

Ett småkänsligt samtalsämne även bland de bästa vänner kan vara pengar och löner. I den här tråden diskuteras det hur mkt  folk tjänar. Det är verkligen katastrofalt med låga löner bland de viktigaste vi har, sjukvård och skola. Det är oxå intressant att läsa hur mkt det skiljer sig i lön beroende på var i landet man bor och hur mkt folk faktiskt tjänar.

Ålder, utbildning o dyl har såklart betydelse i många fall men långt ifrån alla, viktigare verkar vara att jobba hårt med rätt inställning. Alla yrken kräver inte en utbildning. Hursom så har nog de flesta damer en sak gemensamt; det är svårt att vara tuff och löneförhandla. Det finns många saker man kan få istället för löneförhöjning, t ex, massage, gymkort eller annan friskvård, laptop som kan användas privat, företagsbil, tankkort, halvdagar osv. Intressant läsning.

http://amelia.se/forum/view-message.xml?message_id=40225 

Friday I'm in love

Men mitt föremål är inte på hemmaplan...

Igår fick jag tapetproverna, man blir ju såklart rätt sugen. Återkommer till dem. Har uspermkt att göra på jobbet idag, solen lyser och vi ska grilla, då vill man ju ha tid att sitta ner en stund och bara bli varm och känna matlukten. Jag har gjort en bautasallad till alla här. Ikväll blir det grilla och imorrn med. Galet gott varje dag.

Nästa vecka är min födelsedagsvecka! Om exakt en vecka blir jag 25 vårar.


Himlans härligt!

Lånade dessa superfina bilder från Cynthia. Den känns som två olika paradis. And she's seen them both!
De nedre bilderna är faktiskt från en konstnärs hem i Philadelphia.



www.malaran.com

Guddotter till lunch

Eller ja nästan i alla fall, vi gosade järnet och lekte i solen. Här delar jag med mig av härligheterna.





Lite sårig på snoken men ack så glad!

Vårrensning


Min kära syster bor på cirka 25 kvadrat. Ett jättefint nyrenoverat litet hus men så smockat med prylar. Vi rensade där igår och räknade till 10 svarta koftor! 15 plagg med prislappen kvar och säkert lika måna oanvända plagg. Hon blev nog lite förvånad själv. Så är det när man har jobbar i klädaffär. En sopsäck fylldes med godbitar till vår klädbytardag. En med skräp och en flyttlåda med saker som ställdes undan. Smycken och smink rensades ut, gamla papper från 90-talet. Massa tidningar, tomma förpackningar ja you name it-hon hade det and now it's gone! Så jäkla skönt. Och damma! My god, tänk att det sprutas en hårspraysflaska i veckan där inne plus en halvpuderdosa. Och så svarta möbler under det.
Nu är det fint o fräscht och man ser alla fina saker hon har!

Jag har typ blivit rensnignsgalen sen vi flyttade, det är som i Lyxfällan, Rent hus och alla inredningsprogram, de boende säger alltid att det känns befroande att rensa. Det stämmer verkligen men man måste bara komma in i det.





Fina prylar i torpet (dessa bilder är inte från igår)


Utställning

Mupp som man e glömde jag Galleri Ikons utställning även fast jag passerade dem två ggr(!) på samma dag. Så går det när hjärnan är rutten, nu har jag en ny plan på g. Nordiska museet visar Proggens affischer

saxat fr www.nordiskamuseet.se

Om utställningen
Under slutet av 1960-talet växte proggen till en stark alternativrörelse. Ungdomar engagerade sig politiskt och kulturellt och ifrågasatte kommersialismen och imperialismen. Proggen blomstrade under en kort men viktig period på 70-talet.

Proggens budskap spreds i stor utsträckning genom musiken, och här spelade affischerna en viktig roll. I utställningen Proggens affischer visas 170 originalaffischer från de 8 år som proggen var en stark alternativrörelse. De gjordes för musikfester och konserter, politiska demonstrationer, kvinnokampen och solidaritetsrörelsen. Flera formgavs av konstnärer som Kjartan Slettemark, Channa Bankier och Carl Johan De Geer, andra av kreativa bandmedlemmar och arrangörer.

Inte en sån dag

Idag är det regningt, jag är trött, blev sent igår med sällskap och sedan kom jag aldirg i säng, gick långt varv med grodjagande hunden som inte ville rastas utan bara jaga. Det är lite triste när K är borta och han har varit hos vår gosiga gudson, då blir man rätt avis.
Men imorrn då ska jag träffa min gosigaste guddotra! Jag kanske tar en tugga av henne till lunch. Härliga bilder kommer efter daten.
På jobbet är alla i nån nere sinnesmood, men det går ju över. Jag ska ta ut mitt humör på en superrensning i syrrans hus som ska rensas ut på vinterkläder och prylar och gammalt polskt smink.
Middag hos mamma o pappa o så Rockergos, det gör gråa dagar till bra dagar.
Rocker solar på balkongen (shit vad det ser ut runt omkring)


Köksfavoriter

Vi har ju ett babyblått (kräks) kök som ska få nya luckor, här är iaf några av mina köksfavoriter hemma.


Svenska kryddburkar från en loppis i Norge. Ljusblå Hörnhylla= inte favorit

Salt och pepparkar är det ni ser till vänster. Vanlig vattenkanna fr Ikea, fina ljuslyktor från Sofie, och en inflyttningskaktus från farmor (lever än)

Plåtburk för skrot, numera örter i krukan, i emaljlådan finns maskindiskmedel.

Vänstra vågen från en loppis, coola bilder av mormor och morfar på Grönan, den gröna vågen fr K's farmor

Kaffekvarn från K's mormor

klocka från, tro det eller ej, ÖB

Gammal radio fr loppis och plåtburk fr farmor. Tavla från Urban Outfitters, affisch från marknad.

Jag och mina löpare.... från Indiska via Sofie är dessa.

Gammal bricka med prylar till hands med slevar från Duka och en gammal burk.

Vår Chiliserie, nu har även en brödrost flyttat in.

Vilka är dina 10 köksfavoriter hemma hos dig?

Softa på balkongen?



www.wave.st

Betong på nya sätt.

Jag tycker betong är ett sjukt snyggt materiel, du kan jobba med det själv, det måste inte vara ett industrimateriel. Du kan gjuta bänkskivor till köket, sittbänkar och annat, visst krävs det arbete då men ännu enklare är att sjuta av ett löv eller i en gjutform med mosaik, grus eller fina stenar i.
Bruka design har hottat upp en av sina vita serier med betongskiva på bord och byråer.

Tove Adman har länge haft full koll....


Taggtrådskronan, tänk den i rätt miljö!

se www.toveadman.se

Brödbak!

Det här baguettereceptet prövade jag igår. De blev lite väl kladdiga, så de gick inte att forma utan jag fick klicka ut dem på plåten. Efter det saltade jag med grovsalt ocj hade på pumpakärnor och solrosfrön. Blev goda!


2 dl vatten
25 g jäst
3 dl naturell yoghurt
2 tsk salt
1 l vetemjöl, eller dinkelsikt
1 tsk socker

Gör så här

1. Rör ut jästen i lite av vattnet (37 grader). Blanda i resten av vattnet, yoghurt, salt, socker och 1 liter mjöl.
2. Arbeta degen väl, gärna så länge som 10 minuter, lång tid ger segare, godare bröd. Låt jäsa i 1-2 timmar.
3. Knåda degen på mjölat bakbord. Skär degen i 4 lika stora bitar. Baka ut baguetterna genom att rulla ut längder och sedan tvinna dem lite. Låt jäsa i ytterligare 30 minuter på plåten.
4. Grädda mitt i ugnen på 225 grader i cirka 20 minuter.


Färdiga resultatet

Åt Keldas färdiga fisksoppa med jätteräkor och musselkött i. Mycket gott!


Liiiite överdrivet



Gladiatorsandal over the top...

Coola leggings

Indiskas lite lyxigare kollektion Jewels of India har dessa tights i utvalda butiker denna vecka ut. Det är filmisar med Bollywoodstjärnor på. RIktigt coola!

Alla är törstiga en solig dag...

På Helles balkong var det 42 grader i solen i fredags, som sig bör knäppte Jurra upp en kall öl, kolla in vem mer som var sugen och inte alls nöjd med en vattenskål...


Jobba jobba på

I lördags var jag o Trasan på en riktig shoppingrunda, vi åkte hemifrån redan vid halvelvasnåret, brukar ju verkligen aldrig hända. Vi startade på Skopan, vidare till bakluckeloppis i Rotebro, sedan loppis i Järva, sedan två stycken i Märsta plkus ett besök på Blomsterlandet och sedan på Villa o Fritid i Rosersberg. Efter allt detta tog vi igen hos på Nuthouse med sockerdricka och morotskaka. Se www.lisa.se  för att förstå härligheten. EN vända i centrum och sedan hem till Trasan för att läsa igenom de 40-talstidningar hon köpt för att pyssla med. Jag har oxå haft en hög med Damernas välrd, Husmodern och andra tidnignar från andra världskriget. Vissa saker är rikgti roande som t ex inredningstipsen " en soffa står alltid i ett hörn" och sytipsen "vad kan du göra med 15 cm vaxduk" och " kan jag göra om min vinterkappa till en sommarkappa" många saker var dock tragiska som recepten du inte slösade måga ransoneringskuponger på och kupongfria julklappstips.
De fina bilderna och roliga annonserna är det bästa med gamla tidningar och det är dem Trasan ska pyssla med.

På söndagen var jag och mamma på www.roda-magasinet.se ett riktigt mysigt litet fynd! Jag köpte en gammal brasiliansk kaffesäck, mamma köpte en trälåda som ahde innehållit Norsk gummidynamit(!) och en järngryta att använda som kruka ute. det fanns såklart mkt mer man hade kunnat köpa, som alltid.
Efter det jobbade vi i deras trådgård, även jag gjorde ett par handtag, sedan gjorde jag pizza till oss tre. Rocker var helt slut efter basketspelande och skogspromenad.



skrapa, gräva, borsta, mäta, alltid finns det nåt att pyssla med...

God mat under helgen

Har ätit och druckit gott (och starkt) udner hela ledigheten. Klassikern när man e ensam hemma är ju bakpotatis med skagen och såklart extra räkor. Det är sånt som killar inte tycker är "riktig" mat. Muppar.

Igår gjorde vi hemgjord pizza hos mamma o pappa. Mycket gott! Den e så bra den fördiga degen man köper i kyldisk som bara rullas ut på plåten. Slipper man kladda.

30årsfest!

Vi var på en rikgti kul fest i torsdags, Alex fyllde 30 år och de hade hyrt lokal och bjöd på god middag, tårta, hög musik, rökmaskin, ljussättning och goda alkohol! Fulla var vi allihopa förutom K som skulle upp tidigt och flyga dagen efter.
De bilder jag sett hittills av mig själv är katastrof på fyllan, hoppas det kommer några bra sen för jag hade en så fin outfit. Här är hemma när jag påbörjat min festsminkning.


Jag plockade olika grenar ute och sprejade en tjockare pinne med guld, det blev en fin bukett, han fick även olika likörer av oss, man som han är hade han önskat sig bl a Peach tree ??!!
Massa andra bra presenter fick han oxå. Det var en lyckad kväll på alla sätt!

Nagelfilmen

Jag prövade "nagellacket" från eleven.se som var som tunn film man lägger på och bara filar bort överflödet, var lite pilligt men inte jobbigare än att måla med färgat lack. Det gick snabbar och det behöver inte torka efteråt. Det ska hålla upp till två veckor och visst det sitter och är inte avskaft ännu. Jag gjorde det i torsdags, men det har krackelerat och ja jag vet inte. Bättre än förgat nagellack, men dyrare, bra om man vill vara fin då och då men inget man gör en gång i månaden direkt. Inte jag iaf.


Godnatt godnatt

Har skjutsat hem två fulla päron nu och ska gå och knoppa med Rocker vid min sida. Imorgon ska jag komma upp i tid i jämförelse med idag och sen blir det loppisdag med Trasan, (does that make me Banarne) hur som så ska vi starta på Skopan, Pingstkyrkans second hand i Väsby och sen vidare till en ny bekantskap, Röda magasinet i Lindholmen. Se www.roda-magasinet.se verkar riktigt härligt. Den här helgen öppnar även alla bakluckeloppisar så man har lite att göra. Det är bra det eftersom jag är på jakt efter balkongmöbler och en fåtölj.

Godnatt på er alla solbrända vänner. (och blekfisarna med)

Baksmälla i solen

Igår var en sanslöst rolig 30 årsfest! Vi dansade natten lång och fötterna och huvudet smärtar idag. Alex var på topp och verkade väldigt nöjd med hela kvällen. Älskad som han är av sina vänner fick han jättefina presenter (som även Sofie kan få nytta av...) Maten var god, röken var tjock på dansgolvet och spriten flödade, vad mer kan man önska? Ja kanske att jag inte hade varit partnerlös under större delen av kvällen eftersom K har flygit till Norge idag så tog han det lugnt igår. Och att Piffi skulle vart med så vår kvartett blev fulltalig men hon befinner sig på Östersjöns gungande vatten.

Känner jag proppen rätt kommer det bilder på www.metrobloggen.se/sofieochalicia men kanske inte idag då de ska både städa lokalen och överleva baksmällan.

Jag och Rocker har softat hela morgonen, lyssnar på Christian Kjellvander nu och ska bege mig ut på jakt efter festis och mat, sen blir jag chaufför åt mamma och pappa ikväll.

RSS 2.0