Hudanalys

https://www.eleven.se/skinplan-p216.html kan du göra din egen snabba hudanalys, detta blev mitt resultat. Inga större nyheter dock. Konstigt att man itne fyller i sin ålder eftersom det såklart avgör en del, men men.

Hej Jojo,

Du har en blandhy som innebär att du har två helt olika hudtyper i ditt ansikte. En del av ansiktet är fetare och en annan del normal till torr. För att du skall förstå din hud bättre är det bäst att du delar upp ditt ansikte i två zoner. Den innersta, centrala delen och den yttre delen.

Den innersta delen som ofta är fet och har större porer kallas också för T-zonen. Den är formad som ett T eftersom den sträcker sig över hela pannan och går sen rakt ner över näsan till hakan. Det är T-zonen som producerar mer sebum(fett) än normalt. Den har en överproduktionen av sebum. Detta leder till att du lätt får pormaskar, komedoner (små vita prickar) och orenheter just på det här området.

Den yttre delen av ditt ansikte är helt annorlunda. Här är huden torr, den kan strama litet och porerna är betydligt mindre än vid T-zonen.

Tyvärr är det så att om du verkligen vill ta hand om din blandhy på bästa sätt så måste du behandla de två olika hudpartierna olika. Det finns inga seriösa hudvårdsprodukter för blandhy som verkar olika beroende på hudpartierna. Det är bara ett påhitt för att fånga upp konsumenter och du tillhör en stor målgrupp för dessa hudvårdsföretag.

Nedan hittar du ett perfekt serum, Sebo Control Serum, som du bör använda på T zonen. Det hjälper dig att få ner glansen på t-zonen, desinficerar området och förhindrar uppkomsten av pormaskar.

Med vänliga hälsningar
SkinPlan

Sensitive Cleanser

En mild rengöringslotion som du skall använda morgon och kväll vid rengöring.

Sensitive Tonic

Det är viktigt att du använder ansiktsvatten efter rengöringslotionen för att avlägsna de resterande blandningen av smuts och fett.

Hyaluronic Acid Day Cream

En oljefri dagcreme som verkar fuktgivande upp till 24 timmar. Verkar mot infektioner och bakterier på din hud.

Sebo Control Serum

Ett utmärkt serum som du applicerar varje dag på T-Zonen innan du lägger på dagremen. Innehåller salicylsyra som bidrar till att proppbildningen i talgkörteln minskar.

Klicka här för att se produkterna i butiken.

Om du beställer hela inköpslistan ovan får du Superior Hydro Gel Mask värde 595 kr utan extra kostnad.

SkinPlan består av 18 hudvårdsprodukter, alla sammansatta för att ge en effekt beroende på hudens tillstånd. De aktiva ingredienserna är av läkemedelskvalitet enligt European Pharmacopoeia samt producerade i en ISO certifierad fabrik för läkemedelstillverkning.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0