Majsplättar med salsa

1   ägg
1,5 dl  rågsikt
2 tsk  bakpulver
1,5 dl  mjölk
1 dl  matlagningsyoghurt eller gräddfil
1 burk(ar)  majskorn (250 gr)
  salt
  smör eller olja, till stekning
 
    
   
    
   
   
   
   
   
   
 
 
Gör så här:

Majsplättar
Knäck ägget i en skål och vispa lätt. Blanda ner yoghurten. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner. Slå på mjölken och vispa till en slät smet. Smaksätt med lite salt. Häll majsen i en sil och skölj under rinnande vatten för att få bort den metalliska smaken från konservburken. Blanda ner majskornen i smeten. Stek som plättar eller pannkakor i smör och/eller olja.

Jag gjorde en salsasallad till med avocado. Smarrigt!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0