Kesobröd

5 dl ljummet vatten

50 gram jäst

150 gram keso

2 tsk salt

6 dl vanligt vetemjöl

7 dl fullkornsvetemjöl

( det går också att hälla i grahamsmjöl, råg eller annat grovt mjöl. Byt i så fall ut det mot lite av fullkornsvetemjölet)

 

 Gör så här

Blanda fem deciliter ljummet vatten med jäst. Rör om och häll därefter ner salt, keso och det mesta av mjölet. Knåda det ordentligt i bunken och låt sedan jäsa i 30 min. När degen höjt sig tar du fram den på ett mjölat bakbord och knådar den en gång till. Dela därefter degen i två bitar och forma limpor. Lägg dem på en smord plåt och låt jäsa i ytterligare 30 minuter. Grädda sedan i nedre delen av ugnen på ca 200 grader. I 20-30 minuter. Under gräddningen kan man gärna pensla brödet med lite saltvatten. Då får det en hård och krispig yta.



Det var lättbakat, gott och saftigt, tillsätt gärna flingsalt och pumpafrön på toppen och/eller brödkryddor i degen.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0