Musiktankar


Nu kan ni lyssna och läsa lite om några av mina största idoler. Jag älskar musik, vad vore livets alla situationer utan det. Tänk hur länge musik har funnits, att människan alltid velat underhålla sig, det börjar med ett uppspänt koskinn och en jojkande berättelse (????) men ni hajar, sen händer inte mycket på länge länge. Sen kommer Elvis, Beatles och Stones. Rebellerna. Långt(?!) hår, vickande höfter, sånger om tjejer utan att nödvändigtvis handla om kärlek.

Sen kommer discon, punken och hårdrocken, sen kommer 80talets pudelrock och synthen. Sen kommer hip hop, R'n' B, techno, skräck- och chockrock à la Manson, Slipknot, sen kommer Industrial rock à la Linkin Park, collegepunkrock à la Blink 182. Singersongwriters kommer tillbaka i lika hög grad som för 30-40 år sen.

I och med all Schlager och alla Idolliknande program har vi gått varvet runt nu och det känns som "riktig" musik har blivit viktigare igen. En riktig grupp som lirat i nåns garage sen de var 15, folk ska kunna spela ett instrument om de ska vara "äkta". Kanske tröttnar vi på det en dag igen sen och så får discon en revival, det öppnas riktiga glada dansställen i stan där man inte åmar sig till en raplåt om blingbling och hos som det är idag. Sen efter ett tag när vi gått varvet runt kommer Idol tillbaka och Charlotte Perelli är 85 år och betraktas som en gud, Johan Palm och Jimmy Jansson sitter i juryn. Bert Karlssons minne hedras om och om igen. Stayter upprättas, folk käkar semlor på årsdagaran av hans död.

Man tror ofta att man hört och sett det mesta, men ändå kommer nya saker. Hur långt kan musiken utvecklas? Jag tror snarare att det går runt som jag just beskrivit än att vi börjar lyssna på afrikansk, asiatisk eller mellanösternmusik.

Idag har du allt att välja på, allt är lika tillgängligt, trender kommer och går men Rolling stones är mer populära än Britney Spears om du ser världen över. Stjärnor som Madonna och Michael Jackson har inga naturliga tronföljare. Idag är ingentig banbrytande, en hit är inte etta i ett år. Men idag finns allt, och det är varken rätt eller fel att lyssna på något speciellt. Det är väl skönt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0