Höstgardiner

Vad tänker ni ha för gardiner i höst? Jag har aldirg hittat några riktigt bra till vårt nya vardagsrum så förra året fick jag låna av mamma, de är fina men lite korta.


Dyrt inte = snyggt

Två av Sveriges dyraste bostäder som är till salu just nu bevisar verkligen att pengar inte är lika med smak. Och de visar det på två helt olika sätt.

Först har vi en lyxig lägenhet på Östermalm. 10 500 000, 4 rum på 155 kvm.
40 000 i månaden plus avgiften på 6000. Om man inte har en feting kontantinsats då....





Mysigt vardagsrum, verkligen. Och köket, toppmodernt med det där bordet med den där placeringen? Och ett jättemysigt sovrum. Varför ha 155 kvm och möblera det som 60 kvm? Och eftersom det är så dyrt att bo har de inte råd med något mer än mattor, inga grejer och inga tavlor. Charmigt.

Villa med sjötomt i Trosa, 11 500 000, 8 rum på 310 kvm, 41000 i månaden


Lite privacy trodde jag man fick för 11 millar


Hej och välkomna, vi blandar alla materiel i världen och gör vår hall till en smältdegel


För mycket av allt

Var är teven? Var är den öppna spisen? Jo de är kamouflerade i en fösntervägg, vad ska man titta på, filmen, brasan eller utsikten.

För mycket av allt, hajar idén med golvets rutor men inte med resten här.

Återigen allt möjligt i samma rum. (Ok jag är avis på poolen och tavlan...)


Tv är inte det viktigaste i världen men det är ändå imponerande hur de har fått in fyra platta tv som alla sitter på ett otroligt distraherande sätt. Ja fyra, såg ni den lilla som var o köket? Nej jag förstår om ni missade den.

Vi får hoppas att inte dessa säljare skulle surfa förbi min blogg för jag vill inte göra någon ledsen i ögat men bara påvisa att smak inte kan köpas för pengar. Fast alla har ju sin smak... men jag utgår från min smak för att göra det så enkelt som möjligt, e ni med? ;)

Rött hår

Jag hade rött hår länge, and I love it. Men det går bara inte. Man orkar inte hålla på med utväxten och fixa och dona, jag hade jätterött as in jordgubbe, hallon, ketchup, hjärta, blod, kina. Men med utväxten (som kommer sjukt skabbt fast håret ändå aldrig blir längre?) som ibland blev rosa, orange, ljusbrun ja u name it, man orkar inte. Skulle behöva ha stående tid hos nån av mina frisörer var 4:e vecka för att fixa det, skulle behöva ha regnmössa varje gång det regnar och plastörngott om man lägger sig emd blött hår.
Jag kom och tänka på detta igår igen när jag satt på facebook, en kompis skrev att hon var så trött på att kämpa med det röda. Jag mindes precis hur det var, röda handflator, handdukar och mindre och mindre färg i håret. Sjal över håret vid minsta solstråle.

Roligt att när jag satt i dessa tankar läste jag på Linda Skugges blogg, hon har precis färgat håret rött och hon beskriver det väldigt bra.

"Det är ett heltidsjobb att ha rött hår, man måste leva sitt liv på ett sätt så att håret aldrig behöver tvättas och när man tvättar måste man tona varje gång. Dvs jag sitter i detta nu med toning och badrummet ser ut som blodbad."

Hittade ingen bra bild på håret nu men här har jag sjal över för att dölja den jobbiga utväxten och allmänna urtvättningen av det röda. Det är inte ens rött, det är typ rödlätt. Inte bra. Gunsans naturliga är typ samma som min knallröda kamp. Säger sig självt att man inte orkar. Speciellt inte nu när jag är svart och skulle få avfärga och bleka och moja sönder mitt hår.

Fast ändå är jag sugen varje dag.......

Texas Terri har en snygg röd färg

God men ful middag

Av de norska lingonen hade jag gjort en lingonglaze; lingon, honung, chili. Jag marinerade en fläskfilé i det i ett dygn, grillade filén och kokade glazen så den reducerades ner till en tjock, stark lingonmassa. Mammas trattkantareller blev en tjock sås och till det brysselkål och potatis- och palsternackspuré. (Skulle va mos men man kan misslyckas även med det enklaste)



Syrligheten/sötman/hettan i glazen var fantastisk, ångrar att jag inte gjorde mer men det var ju första gången jag gjorde ett lingonexperiment.

Mysgris

Så här mysigt hade vi det igår.............
 


Ett förslag?

Hittade desa fina och billiga på Ellos.se men det var inte lev förrän 10/11. Bättre tid det men jag vill ha nu! Ska kolla en gång till på Hemtex idag, de hade ändå en del fint.


A men kul

De fina höstgardinerna jag beställt, ja nu skulle de  inte komma förrän 25/11. Vem kan vänta så länge? DÅ är det ju nästan dags att sätta upp julgardinerna. Så jag har avbeställt de bruna och får ge mig ut på nyjakt, jag som tänkt byta på lördag, suck.
Inga tips?




De här från Hemtex är coola men inte alls passande i mitt vardagsrum.

En spanare



Så här sitter Rocker och spanar ut på vårt lager, känns tryggt med en vakthund.

Ps, han spanar även när det inte är ngn där.

Smarta mammor

En gammal barndomskompis till mig har startat en smart sida för pysslande mammor.



Meny

Är ni inte en av de pyssliga mödrarna kan ni iaf shoppa av dem och ha coola kläder ni blir ensamma om.

 
En babuschkamössa

En cool tunika att bli avis på

Väska till barnvagnen

Om jag nån gång får en knoddis då vill jag klä den så här.

Detta och massa mer snyggt, smart och originellt hittar ni på Smartamammor 
kanske blir du tom en säljande smartis?

Återigen en gooood sallad



Hade kvar goda ostar från gourmetmiddagen i fredags, en surdegsciabatta under dem, en klick youghurt och senare tillkom en Kólbasz. I salladen är det couscous inlagda oliver, feta, tomater och champinjoner. Massa persilja, tomat, gurka, purjo, och hackade cashewnötter och solrosfrön. Det ni! K fick isterband, han gillade det skarpt.

Så gott att ha en god matlåda till lunch oxå.

Gifts from London

och vad fick jag då från London? K är väldigt bra på att köpa presenter och likaså denna gång.



En ascool väska gjord av två skivor! Han hade letat efter en med Stonesskivor men inte hittat nån haha, gulligt.


Ett armband som sponsrar Free Tibet, matchar ett tidigare armband jag fått av honom. Det är oxå med turkoser och rött, dessvärre har tråden gått av och jag ska trä om det, nu fattas bara klämpärlor. Måste handla det.

Ja han e bra min karl!

Höstskor plus bonus


Kundvagn:

Vara: Antal: St. pris Totalt:   Ta bort: 
Fransboots i mocka, brun (* 39) 749,00  749,00   x
Ring Johanna 98,00  98,00   x

Klicka för att förstora bildenDessa hade jag spanat in redan i maj men vätnade med att beställa tills nu. De blir perfekta, hoppas de är lika sköna som de ser ut. Och när ja gändå höll på... jo då poppade denna ring upp med det underbara namnet Johanna som ni ser. Så det blev den oxå. Det är en mittemellan period nu, man är ivirg att anända nytt och varmt men vet oxå att man kommer spy på de kläderna i februari mars. Dessa känns iaf klockrena för mig. Vad har ni för skor nu? Ballerina får ju bra om man har tjocka strumpbyxoe och åker bil men annars tycker jag det är riktigt frusset nu. Converse funkar ju alltid.
Klicka för att förstora bilden

Lunch med dessert



Fick precis chokladmousse med mina egna rårörda lingon till! Dessert efter lunchen en måndag, det är inte illa det. Då känns allt genast lite lättare. Jag var ute med Rocker tidigare och det luktade så gott här i skogen, solen värmde och färgerna var så fina. Då ville man gärna vara lite mer ledig....!

E ni nyfikna på vad jag fick från London? Jag ska fota och visa ikväll. Ledtråd att den ena presenten har jag på mig idag och den andra hänger hemma....

Gardiner beställda!

Från Jotex både höstgardiner och nya julgardiner. De höstiga är mörka men ändå lite transparenta och så kommer jag ha svarta paneler bakom så man kan dra för och täcka hela fönstret om man vill det.




Mysiga julgardiner, fint med knytet upptill tycker jag. Jag vill inte ha tomtar eller fåglar eller renar på julgardinerna, och så tycker jag det är rätt svårt att hitta ett par bra men dessa känns rätt. Innan har jag haft dess nedan, oxå från Jotex. Men de passade bättre i förra lägenheten.
Zooma



Hm Home just nu


Snygg rund kudde jag tänkt köpa




Massa snygga handdukar

Den här kudden ville jag köpa men den var slut.

Höstfint på balkongen


Våreld/hösteld/Kalanchoe. Jag har haft dem sen maj men de står sig fortfarande, tog bort lite andra blommor ur lådorna ohc gjorde ett litet arrangemang med ljungen jag fick av Veira. Och två småpumpor.

Helgens shopping


Halsband från Skopa, tänkte repa upp det och anvädna pärlorna.

6 tabletter ála riktigt 70-tal från Skopan.

Sammetsleggins från Lindex, jättesköna och med rätt tillbehör antingen 70-taliga eller 90-taliga

Och här kom lite 80-tal från Gina, kändes skönt med lite färger nu.

Ny mascara och min favvoeyeliner var på halva priset!

Ny teflonpanna från Coop.

Det blev en gooood middag

Hos Carolina igår, med mycket vin och brutal mättnad

Gott försnacks

Sedan blev det Boeuf Bourgignon och efter det hallon med vaniljglass och mynta!

Tack underbara kompis för dina alltid så goda middagar. Vi avhandlade även trevliga ämnen som död, förlossningar och barn samt banker och ekonomi. När hände det att vi blev så vuxna? Sen blev vi packade och diskuterade preventivmedel, banker igen och psykopater med lappar. Totalt normalt.

Matcha bloggen!

Outfit igår


Clown nertill

Matcha bloggen upptill, halsbandet har jag gjort själv


Blandade sjalar.

Gott och nyttigt i fredags

Handlade härlig middag på Percys och sedan kom Lollo över från Jönköping, vi frossade i vanlig ordnign ochhängde sen hos Helen en stund.

Kantarellpaj, valnötsost, getost, oliver, feta, champinjoner, tomater, bröd, kex, skagen, minisparris, havtornsmarmelad. Mums!

På Coop i Rotebro har de en Lifebutik som ska sätnga, det är 20% på allt, 50% på utvalda varor, jag shoppade detta.

Duschcremer, sminkborttagning, fotkräm, nattkräm, lypsyl och en minikräm.

De ska stänga i mitten av oktober så passa på.


Handlat gott

Om ni bara visste vad gott jag köpt till ikväll och dessutom fyndade jag en spännande påse, ni får veta mer sen!

Nytt igen

Jag siktade in mig på något jag kunde och ändrade bakgrundsfärgen istället för texten. Uppdatera er weebläsare igen och njut :)

Ny design

Om ni inte ser den nya designen måste ni uppdatera sidan då den gamla sparas i weebläsaren. Okido?

Godmorgon Goddag

Fredag, löning, ja ni vet vad det innebär.. Underbar dag! Vädret ser ut att bli ok och ikväll ska jag förhoppningvis träffa min andra hälft Lojsan. Imorgon blir det skogspromenad om än kort, typ till parkeringen, sen Skopanshopping för lite pärlor och sen kanske Stinsen för lite mer smyckespysselshopping. Imorgonkväll blir det god mat och gott vin, det är ju trots allt lördag! Kan vi hoppas på bra väder oxå? Något som är så skönt är att sitta på balkongen med filt och tofflor och solen i ansiktet, och en ljudbok på det. Eller ännu bättre, som i söndags, sitta i linne och verkligen blir varm av solen. Men det var nog sista gången för i år. För nu är det höst....

Hur som helst så överskuggas allt jag kommer göra i helgen av att K är i Londontatueringsmässa och shopping och party och god mat. Och jag blir avis! Men men, det var en "guttetur" och trots att de hade fått en biljett över var det uteslutet att t ex jag skulle få följa med haha. Jag har faktiskt aldrig vart i London, snudd på katastrofalt när det bara ligger ett par timmar bort.

Det är så mysigt när Rocker är med på jobbet, han ligger och sover vid mina fötter, eller rullar runt på mattan här utanför, inte sällan ackompanjerad av någon av mina chaufförer som ligger ner på Rockers nivå och klappar honom. Han är i alla fall mycket frisk nu och snudd på återställd.

Idol ikväll. När börjar körlsaget? Jag såg reklam och då var Roger Pontare och Caroline af Ugglas med, dem gillar jag ju! Vilka blir det mer? Allt hänger ju på det.


Trevlig höstig helg alla kära!

 


godnatt godnatt

nu har jag hållt på alldeles för länge med detta men hoppas ni är nöjda med den nya stilen. Finns mkt kvar att pilla med. Natti på er!

Middagstips


Kokta färska bondbönor och vaxbönor med mycket salt, en tetra bönblandning, stek lök och cherrytomatoes med färska örter, olja och balsamico. Använd det som dressing. Tokgott när det är varmt och kallt i salladen tycker jag!

STORT frågetecken

Löneskillnader i dagens västvärld känns så 1800tal men det är dagens sanning på många arbetsplatser och det är ju ingen nyhet. Men det är fortfarande ett stort frågetecken. Jag tror det ofta beror på att chefen är man, men också måste vi själva rycka oss i kragen och våga stå på oss och förhandla!
Återigen vill jag tipsa om den här bra diskussionen Damrummet

Liksom inom de flesta yrken som rör ekonomi har kvinnliga banktjänstemän och kreditrådgivare lägre lön än sina manliga kollegor i snitt. Kvinnor tjänar i snitt 30 000 kronor, bara 70 procent av sin manliga kollegors snittlön på 42000 kronor.


En kvinnlig börsmäklare, eller värdepappersmäklare, tjänar 65 procent av vad hennes manliga kollegor gör. 59 800 kronor mot 91 900 kronor.

Sen finns det faktiskt yrken där det är tvärtom, men då snackar vi inga stora summor som ovan.

Jobbet som biomedicinsk analytiker finns inom sjukvården och läkemedelsindustrin. Löneskillnaden mellan män och kvinnor är knapp, men medan snittlönen för manliga analytiker är 24 400 kronor, tjänar de kvinnliga 24 700 kronor.

Speciallärare jobbar mest med att ge individuellt stöd till elever. Kvinnliga speciallärare tjänar i snitt 6 procent mer än sina manliga kollegor, 27 300 kronor i månaden mot 25 700 kronor

Enda platsen där vi äger är i kabinen.

Jobbet som flygvärdinna tillhör återigen en kvinnodominerad yrkeskategori. Snittlönen för en kvinnlig flygvärdinna hamnar på 28 800 kronor mot 28 300 kronor för en steward.

Hur kan det vara så här? Åt nåt av hållen? Lönen ska inte sättas efter kön. Det skrämmer mig som jobbar med bara killar....



läs mer på E24

Handen runt en tekopp

Något av det mysigaste med hösten är att kura ihop sig med händerna runt en tekopp, doften, värmen och själva känslan. Ja ni vet, superhärligt. Ja skulle vilja prova ett tehus i höst, en lite halvruggig dag på upptäcksfärd bland kryddor och blader. Man måste ha polotröja med rätt långa ärmar för stämningens skull.

copyright 2005 Chaikhana.se, please read privacy policy before saving picture.
Chaikhana på Svartmannagatan.

På Etnografiska museet finns tehuset Zui-ki-tei, där kan man också få guidade visningar.

Det finns oxå massa härliga platser som serverar Afternoon tea, Grand Hotel Vete-katten och Hotel Diplomat för att nämna några.

Te verkar vara en hel värld och påstwinings känns rätt b. Det finns teråd, tebloggar, tesmakningar, ja allt möjligt, och detta här i Stockholm, inte i Asien eller Mellanöstern där det verkligen är en hel vetenskap.

Rolig kuriosa och mycket fakta hittar ni här
http://tebloggen.blogspot.com/

Mina favorittekoppar hemma är gigantiska med mönster båda i och utanpå, ska dela med mig till er sen. Så ska de vara tycker jag, gigantiska och fyllda med löste från glasburk, kanske lite honung ibland.

Mina idoler

En riktig idolbild, Linda Skugge och Unni Drougge på samma bild. Bilden är från bokmässan i Gbg och runt halsen bär de USBsmycken. Något jag blir väldigt nyfiken på...



bild från Linda Skugge.  

Black Design, det härligaste av allt

Allt detta du itne behöver men ändå inte kan leva utan. Här kommer en utvald kavalkad för alla smaker.


www.blackdesign.no


Black design, fler härliga prylar


Massa snygga ramar, en bra idé är den andra från vänster som kan byggas på hur lång som helst med hjälp av extra ramar som den bredvid. Finns i flera storlekar.

Snygga dricksglas och glassaker.

Ett urval av deras smarta kökssaker.

Snygga småmöbler

Black Design

Min kära svärmor jobbar på ett inredningsföretag i Norge. Hon har såklart jättefint hemma och är jätteduktig och rolig på att dekorera hemmet. Hon har även dekorerat på fester jag varit på och hon gör det superbra!

När vi flyttade till Sverige fick vi en hel flyttlåda med fina saker som jag älskar än idag, och efter det har vi fått påfyllning med gardiner, lyktor och diverse. Till jul fick jag en flyttlåda med julgranskulor!

Nu ska jag dela med mig av produkterna för er.



De har väldigt mycket textilier och ett basutbud med massa olika färger. Jag har ett skåp med bara löpare....


Alla dessa badrumsprylar fick jag när vi flyttade hit, jag älskar dem men har dem inte uppe i nya badrummet tyvärr.

De har snygga tavlor i massa olika storlekar

Massa ljus i alla färgar och former, sand och sten i oändligheter och allt detta kan du få i samma nyanser som textilierna. Doftljus och aromaoljor finns oxå.


Massa massa ljuslyktor och stakar med massa funktioner, t ex kan du använda både kronljus och klotljus i alla stakarna, du kan köpa till glaskoppen här ovan i massa olika färger. Till lyktorna på bild 3 kan du köpa glasinsatser i olika färger.


Massa smarta krokar
Belysning

www.blackdesign.no

Sephora

Limited-time offer: Try it for $29!
new . only at sephora . limited edition. Philosophy The Bake Shoppe, $30

Jag älskar Sephora, jag får deras nyehtsbrev på mailen och det här är några godsaker jag är ritkigt sugen på! De har öppnat sin första butik i Danmark nu i ett stort köpcenter i Christiania, så nu är det bara att hoppas på nordligare förflyttning.

Detta däremot känns bara töntigt. Climate control liksom.
OUIDAD. Wave goodbye to unruly ringlets. The ''Queen of Curl's'' haircare collection improves and smoothes all types of spirals. SHOP NOW >

Formlös

Rockers giftsvullnad förflyttar sig på kroppen. Igårkväll var den väldigt koncentrerad på magen, han hade svårt att ligga på mage och så här formlös var hans annars underbara getingmidja.


Filmrecension



Terminator 1 är bra, T2 är en av de bästa filmerna ever. Och sedan går det utför så som det brukar. Gällande denna som tack gud inte har en siffra efter titeln har vi istället Christian Bale i en av huvudrollerna. Varför? Han är brutalt överskattad och nu börjar han nästla sig in i min filmhylla via först Batman The dark knight och nu här. I don't like! Bra då att Sam Worthington, som man efter ett tag upptäcker är lik Arnold Schwarznegger, är ett mkt trevligare inslag. Och inte minst legenden själv....
Det är action, det är som Terminator är men det är inte lika cool som det varit. Den särskiljer sig inte speciellt från andra scifi/actionfilmer och den har inga klassiska scener som vi lätt kan plocka från Arnolds tidigare gestaltningar.
Men den är bra, har du sett de andra ska du se denna.

Coolast är motorcyklarna, Moon Bloodgood och kassettbandspelaren med Guns.

Moon Bloodgood, hennes riktiga namn, bara det är coolt!


Sons of anarchy



En ny serie som snart kommer till Sverige är Sons of anarchy. Den handlar om en mc-gäng i en liten håla i California som styr och ställer i stan. Musiken är bra, skådespelarna är allt ifrån klassiker som Ron Perlman och Katey Sagal till en ny smaskig jäkel; Charlie Hunnam. En blandning mellan Heath Ledger och Jason Lewis (Smith i Sex and the city). Jag har läst på lite om honom och han har haft en hel del biroller tidigare i bl a Cold Mountain och The day after tomorrow. Men nu lossnar det för honom, han spelar just nu in en film med Bruce Willis, Morgan Freeman och Laurence Fishburne.

Jag rekommenderar serien som just nu är aktuell för TV400 men förhoppningsvis går upp på 4an.




Katey Sagal från Våra värsta år gör nu en grymt tuff roll.


Ron Perlman

Och nu.. är ni redo? Här kommer vår nya man.

Som Jackson i serien

Nästa Heath Ledger?

Ska vi göra det på höskullen....

...eller i hängmattan?

Tom när killen var tonåring var han läcker

Och när han spelar fotbollshuligan

Och här har vi en riktigt Smithbild, han rakar håret för just DIN skull!

Vad säger ni, får jag ha min nya man ifred eller måste jag dela med mig? En sak som är säker är att ni måste se Sons of anarchy!


Filmrecension

 Inbrottsvåg över trevligt villasamhälle, ett medborgargarde av grannar rycker in när de inte tycker polisen räcker till. Plötsligt har Kurt och company en saknad polsk man, en bild av ett kvinnolik, en upprörd samling svennar men ingen kropp, ingen misstänkt. Shanti Rooney lyfter hela filmen med sin svenniga gestalt. Annars inte så spännande.

 Här blir det lite Europa/Balkan över Ystad, maffia, avrättningar, vittnesskydd och ja, det blir oxå lite bättre. En bra Wallander, det var ju ett litet tag sen sist.
 
Jag tyckte inte detta var så bra, baserat på en sann historia, inte sockersött Holluwood utan en rockstjärnedrlm som aldrig riktigt slog in. Men stylingen och sången gör att det känns så jäkla b. Det som var bra var Drea de Matteo, mer känd som syrran i Joey. Hon va het.

Drea till vänster.


Höstgardiner


Just nu har jag dessa, tyger är från Ellos och mamma har sytt. Men jag hittade aldrig några bra höstgardiner förra året när vi flyttade in, fick låna ett par av mamma som är superfina men för korta.
Jag älskar när de är för långa så det blir ju lite knäppt.

Så här ser de ut, mkt fina, med svarta gardiner bakom så vi kan dra för om vi vill.

Är det inte konstigt egentligen att på vintern när vi knappt har något ljus då hänger vi mörka tunga ardienr framför fönstrena. Det är såklart myset man vill åt, för vem vill blicka ut över regntung färglös himmel.

Vad har ni tänkt inför hösten? Jag fortsätter lägga upp lite fint som jag hittar.

Marimekkogardiner

Kanske ska sy nåt eget??? Piffens symaskin står hos mig, behöver ju egentligen bara en söm på varje långsida och en bredare fåra för stången i överdelen.

När man ser dessa tyger blir man iaf sugen!

Onnen ApilaFestivoIso KrassiGuadaKissanminttuKiertoTaikamylly
oxå Unikoklassikern som nästan alltid är rätt, förutom i mitt vardasgrum tyvärr Unikko

Gardiner från Textilonnet






Lite dyrare men riktigt snygga!


Gardiner från Ellos








SNygga gardiner, julgardiner och metervaror. www.ellos.se


Snygga gardiner

Panelgardin  2-pack, MELISSA 40/GRÖN
Panelgardin  2-pack, LEIA 50
Panlegardin 2-pack Winterleaf, Svart
Panelgardin 2-pack ARON, LILA
Panelgardin 2-pack Beja, Lila
KANALLÄNGD CARLA 2-PACK, BRUN
KANALLÄNGD 2-PACK  MARION GRÖN

www.textilboden.se

Massa gardiner, bra priser. Kolla in det!


Arkitektur utan like

Så här vill jag bo med Kent. Det är ett museum i Missouri.


InstantShift - Strange & Fantastic Buildings Architecture


De kanske borde titta på detta när de planerar för Stockholms Stadsbiblioteks renovering.

Se hela listan på världens coolaste, konstigaste och vackraste byggnader på
http://www.instantshift.com/2009/02/19/80-strange-and-fantastic-buildings-architecture/

Häftigt hem!

Pappa tipsade mig om den här coola artikeln!


<b>SOM I EN FILM.</b> Camilla och Daniel har skapat en atmo
<b>FAVORIT.</b> Daniels favoritpryl är skivspelaren som stå<b>SNYGGT.</b> I köksskåpen finns, så klart, ännu mer snyggt<b> WAX ON, WAX OFF.</b> När man kommer in i hallen möts ma
<b>RÄTT LOOK.</b> I garderoben hittar man nästan bara 50-ta

I skånska Klippan står tiden stilla - i den rätta tiden.

Söndag reste till Skåne - och fick en tripp till 50-talet på köpet.

Vi känner oss lite som statister i en 50-talsfilm när vi kliver in i Camillas och Daniels hus i Klippan.

Camilla Patulski och Daniel Olofsson bor i ett 120 kvadratmeter stort hus som de har inrett helt i 50-talsstil. För tio år sedan, när paret flyttade in, hade de ingen tanke på att inreda huset enligt något speciellt tema. Men efter några år smög sig 50-talstanken in i huset.


Det började som ett intresse för gamla bilar, utvecklades och blev så småningom till ett gemensamt intresse för 50-talet och allt som hör därtill. I dag är 50-talet parets livsstil och genom åren har möbler och prylar bytts ut för att passa in.

– Vi åker runt på loppmarknader och fyndar möbler, porslin, skivor och ibland till och med kläder, berättar Daniel. Ofta är det väldigt billigt, speciellt här nere i Skåne. Åker man till Stockholm är det dubbelt så dyrt. 50-talsstilen har tyvärr blivit trendig de senaste åren. Allt har blivit dyrare, fortsätter han.

Huset är byggt i slutet av 30-talet och det första som möter oss när vi stiger in i hallen är Daniels 30 olika vaxburkar, alla givetvis inspirerade från 50-talet.


– Jag är ständigt på jakt efter nya vaxburkar. Så fort jag hittar en ny sort köper jag den. De är ju så fina! Dessutom använder jag olika sorters vax till olika tillfällen, förklarar Daniel.

– Och till och med till olika ställen i håret, skrattar Camilla.

Precis som i resten av huset har paret valt att behålla allt i köket så som det var när de flyttade in, förutom att skåpluckorna har målats om i en aprikos nyans. På bordet dukar paret med porslin som är fyndat från Ebay. Även det från 50-talet, förstås.

Både Camilla och Daniel älskar musik och spelar gärna på den gamla skivspelaren som står i den stora stereomöbeln i vardagsrummet.

– Vi lyssnar gärna på musik hela dagarna, berättar Camilla. Ibland, när jag själv har varit ute på

spelningar kan jag tycka att det är skönt att ha tyst i huset men annars spelas det musik här nästan jämt.

– Skivspelaren är definitivt en av mina favoritprylar, säger Daniel samtidigt som han sätter på en vinylplatta.

Medan toner av rock’n’roll från 50-talet strömmar ut ur högtalarna berättar han att stereomöbeln, som är av märket Blaupunkt, är deras dyraste möbel. Den är köpt på loppis för 2 000 kronor.


Det mesta i Camillas och Daniels liv kretsar kring 50-talet och på frågan om hur länge de tror att de kommer att ha det här intresset svarar båda tveklöst: Alltid!

http://www.aftonbladet.se/hemtradgard/article5795075.ab


Söndagsmiddag



Efter alla hemskheter den dagen fick vi i alla fall en god middag i Nibble den kvällen. Pannbiffar från färs av älg skjuten samma vecka, mammas mos och sås, bönor från marknaden, rårörda lingon by me. Bra shit!

Söndagskris

Rocker hade sovit hos mamma och pappa hela helgen, sen på söndagen ringde de och ville att vi skulle komma. Pernilla hade hört Rocker skälla och gick ut och såg att det var en orm vid husväggen, hon lyfte upp Rocker och ropade på pappa som kom och såg på en gång att det var en huggorm.

Vi åkte dit i tron att de överreagerade och att han nog inte blivit biten men när vi kom var det uppenbart avd som hänt. Hela vänstra sidan runt munnen, kinden och halsen var svullen och bara hängde. Vi ruschade iväg till Djursjukhuset i Bagarmossen där vi varit förut och Rocker var riktigt slapp i bilen.
Väl framme kollade de att temp, puls och hjärta var bra men de ville ha honom inne över natten minst. Igår fick jag hämta en fortfarande svullen och trött hund som nu måste vila i 2-3 veckor och idag är han med mig på jobbet.


På väg hem, blått koppel från sjukan och rosa bandage på tassen


Svullen bulle i soffan igår



Bondeshopping och förortsrocking

Vi tog tåget tidigt tidigt för att vara lördag och strosade sedan på Bondens marknad på Söder.

Jag köpte:

Surdegsbröd
Vaxbönor
Bondbönor
Inlagd gurka
Blommor
En ost till Lollo

Det var rätt mycket folk och riktigt varmt och skönt. Efter att ha letat bord i solen gav vi upp och köpte lunch på 711 som vi åt på gräset på Nytorget. Solen gassade och allt var fridens.





Tog tåget hem och hade knappt en timme på mig att förebereda inför Lojsans födelsedagsfirande, det var ost och kex hos henne och sedan en klassisk Fabbenkväll. Dock lite väl klassisk för oss. Vi brukade ju hänga där för 5-6 år sen men nu hade de en reunion för de som brukade hänga där även innan dess. Då hette det Zamora och dessa återbesökare var lyriska över att få komma ut ur sina radhus. Riktigt obehagligt med blonderade äldre kvinnor som köpt något poppigt och hinkar vitt vin. Och männen med tunt hår och en "häftig skjorta" från Turkiet. Nej tack. Men tydligen hade vi isntällning Jäger i provrör, ja tack. På köpet fick man en bandana, varje gång. Vi kunde sytt nya garderboer av allt oranget tyg. Mobbat.

Vi hade kul ändå och det slutade med Mcdonalds hämtad mat och efterfest hos oss, jag däckade relativt snabbt då ja.
Lojsan somnade in bredvid och vi var båda nöda med kvällen. Hon fick en spikmatta och en vetekudde av oss, något som även uppskattades av hennes sambo!



Födelsedagsbarn+syra

Fridaynight

Jag hätmade Carro på jobbet, vi travade i det sköna vädret till Oxid och satt på uteserveringen med varistt glas vin och vitlöksbröd och bara spanade på folk. Det var varmt och skönt och perfekt!
Sen kom de andra och vi åt gott. Och efter det.... Flickan som lekte med elden!

Den var såklart bra. Inte i närheten av lika bra som Män som hatar kvinnor. Mycket fattades tyckte jag, det tycker man ofta när man läst böckerna. Det bästa i filmen var 1, Noomi Rapace 2, Miriam Wu när hon är naken 3, 25 miljonerslägenheten på Söder.

Efter ett otroligt förvirrat avsked där ingen blev glömd som tidigare under kvällen (sorry Malin!) tog vi tåget hem och då var jag bra trött. Härlig fredag!


Jag åt en filodegsrulle med fetaost, Patatas bravas med chiliaioli, Gambas pil pil med jätteräkor.


Bondens marknad



Imorgon ska vi till stan och gå på marknad. Det jag hoppas på att köpa är

 blandade såna här godsaker
 favvoblomman

Och lite grejs så jag kan göra en sån här hösthändelse i min emaljskål igen.



Sen på kvällen blir det födelsedagsfirande för den allra bästa Lollo! Återkommer om det på söndagen om jag lever, annars blir det måndagsrapport.



Ikväll smäller det!

Vi börjar med tapas och vin på Oxid, sedan kommer det vi alla har väntat på... premiären av Flickan som lekte med elden!

Kritiken har varit ljummen mot filmen men jag kommer inte bli besviken trots mina höga förväntingar. Ska bli kul att se karaktärerna gestaltas och Noomi Rapace gör ju filmen sevärd bara hon. Vi blir ett gäng på 12 pers och jag räknar ned tills man kan lämna jobbet och bara ha en härlig fredagkväll! Fredag igen, jag hänger inte med. Veckorna går så fort, jag hänger inte alls med, för ett par veckor sen var jag nånstans i maj mentalt, sen kändes det hela tiden som att jag nyligen hade semester men nu är det en månad sen och hösten är på fullt intågande.


Gullig hund



från Expressen.se

Sjukt skabbigt

En grupp på facebook heter Family living - The true story. Där lägger folk upp bilder på sina hem så som riktiga hem ser ut, kläder och disk, leksaker och tvätt. Okej, jag hajjar grejen, alla har det inte pedantiskt rent men detta. Ja det ser ut som de som får hjälp i Rent hus, innan städpatrullen anländt. Jag skulle skämmas om dessa bilder var från mitt hem och jag skulle inte vara så sugen på att slå mig ned om detta var hos någon jag kände. Och jag är ändå inte pedant av mig.











Ska vi slå våra påsar ihop och starta kollektiv

det lär vara enda chansen för oss att bo här...

Entrésidan
Entréhall mot punschverandan
Matplats
Altan
Vardagsrum med utgång till stor altan i vinkel

det finns iaf en kakelugn var åt oss alla


http://www.hemnet.se/beskrivning/hemnet/514703

Kesobröd

5 dl ljummet vatten

50 gram jäst

150 gram keso

2 tsk salt

6 dl vanligt vetemjöl

7 dl fullkornsvetemjöl

( det går också att hälla i grahamsmjöl, råg eller annat grovt mjöl. Byt i så fall ut det mot lite av fullkornsvetemjölet)

 

 Gör så här

Blanda fem deciliter ljummet vatten med jäst. Rör om och häll därefter ner salt, keso och det mesta av mjölet. Knåda det ordentligt i bunken och låt sedan jäsa i 30 min. När degen höjt sig tar du fram den på ett mjölat bakbord och knådar den en gång till. Dela därefter degen i två bitar och forma limpor. Lägg dem på en smord plåt och låt jäsa i ytterligare 30 minuter. Grädda sedan i nedre delen av ugnen på ca 200 grader. I 20-30 minuter. Under gräddningen kan man gärna pensla brödet med lite saltvatten. Då får det en hård och krispig yta.



Det var lättbakat, gott och saftigt, tillsätt gärna flingsalt och pumpafrön på toppen och/eller brödkryddor i degen.


Fånga solskenet

Han är inte dum vår lille gris, han solar gärna på morgonen och imorse kröp han dit solens strålar nådde.


Glöm inte att uppskatta det vi har och inte ta något för givet.



Idag ägnar vi alla en stärkande och värmande tanke åt Mysan med familj. Och uppskattar det vi har.

Rårörda lingon

Fick en stor påse lingon från Norge, gjorde rårörda lingon samt en burk lingonglaze med honung i. Mkt gott!


Ut med det gamla, in med det nya!




K köpte en ny minipc i Norge, vi har tänkt göra det länge så det var bra att det blev av. Kolla hur liten den är och det trådlösa tangentbordet är supersmidigt, nu kan vi sitta i soffan och använda datorn. Kolla skillnaden mot den gamla. Den fick K som betalning för ett jobb i Spanien.

Biopremiär och tapas

Asmkt på jobbet just nu, det är bara problem hela tiden känns det som. Inte så kul. Försöker fokusera på fredag då det är "Flickan som lekte med elden" och innan dess tapas på Oxid.

Här är vad de har att välja mellan. Egenteligen är jag tråkig som alltid kollar menyer innan men det är så kul!

Dock ser jag mest fram emot filmen.

Patatas con aioli
friterade potatisklyftor med aioli
47kr

Patatas con chili aioli
friterade potatisklyftor med chili aioli
47kr

Champiñones al ajillo
vitlöksfrästa champinjoner
46kr

Pan con ajo
grillat bröd med vitlök
32kr

Pollo al ajillo
vitlöksfräst kyckling med vitt vin
58kr

Pincho de pollo (satay)
kycklingspett med het salsa (jordnötsås)
58kr

Alcachofas con jamon serrano
kronärtskockor med serranoskinka
62kr

Gambas al ajillo
vitlöksfrästa tigerräkor
64kr

Calamares romana
friterade inbakade bläckfiskringar med aioli
56kr

Nachos con carne
ostgratinerade nachos med köttfärs
61kr

Vegetarisk nachos
ostgratinerade nachos med majs
59kr

Queso frances con mango y manzana en mermelada
fransk getost med mango och äppel marmelad
57kr

Halloumi y pebre
vitlöksbröd, halloumi och pebre
56kr

Gambas a la plancha
cayennestekta scampi på spett
65kr

Ensalada completa con queso de cabra
mixsallad med fetaost
54kr

Aceitunas de la casa
oliver marinerade på kockens vis
29kr

Pincho de entrecote con tzatziki
entrecotespett med tzatziki
63kr

Cigarro con queso
friterad ostfylld filodeg (smördeg)
47kr

Jamon serrano y pebre
serranoskinka och pebre på baguette
57kr

Queso manchego con pesto
manchegoost med pesto
41kr

Choripan
grillad chorizo på bröd
51kr



Har hon rätt eller vad?!

Elisabet Höglund: Man kan alltid gå till socialen

I Bloggosfären

Här visas de tre senaste blogginläggen som har länkat till denna artikel.

Kära Elisabet Höglund,

 

Ankan

 

15 sept 13:18

 

Använd den här länken när du bloggar om artikeln:

 

Det är augusti 1964. Platsen är Karlskoga. Sven-Åke packar ner kläder, verktyg och sin lärlingsbok i en bag. Han tar adjö av sina föräldrar och kliver på tåget till Stockholm. Han är 16 år och nybakad murare från yrkesskolan. Men han måste flytta, för i Karlskoga finns det inga jobb.
Vid Stockholms central stiger han av tåget och går ut på Vasagatan. Mannen på arbetsförmedlingen hemma hade sagt att om Sven-Åke tog till vänster och gick några hundra meter så skulle han komma till en busstation. Där kunde han ta vilken buss han ville.
En buss står inne. Det står "Danderyd" på skylten. Han kliver på. Danderyd har han aldrig hört talas om, men kanske finns det jobb där. Efter en halvtimma är resan slut. "Danderyds sjukhus. Ändstation", ropar chauffören.
När Sven-Åke kliver av bussen tror han inte sina ögon. Framför honom tornar ett jättebygge upp sig, ett sjukhus i vardande. Byggkranar och lastbilar rör sig överallt. Här finns det säkert jobb, tänker Sven-Åke. Plötsligt får han syn på en man som ser ut som en verkmästare. Försiktigt går Sven-Åke fram till mannen och säger blygt:
- Jag skulle vilja börja jobba här. Jag är 16 år och färdig murare från yrkesskolan i Örebro.
- Nä grabben, här finns inget jobb åt dig. Du är för ung.
- Jamen, jag har ju åkt ända från Karlskoga för att söka jobb. Jag kom i dag och har ingenstans att bo. Jag har inga pengar, bara de 1 500 kronor jag fick av arbetsförmedlingen i flyttbidrag.
Verkmästaren funderar. Sen ler han:
- Det är klart att du får jobba här. Du kan börja på en gång. Sova får du göra i ett rum, som vi har iordningställt för dom byggkillar som inte har någon egen bostad.
Sven-Åke jublar. Han får vara med och bygga Danderyds sjukhus! Nu är han murare på riktigt.

Den här berättelsen
är sann. Jag kom att tänka på den när jag lyssnade på ett reportage i radions P1 häromdagen. Det handlade om arbetslösa ungdomar i Hofors i Gästrikland. De intervjuade flickorna var i 20-årsåldern. Flera hade hoppat av gymnasiet. Några hade redan fått barn. Alla levde på bostadsbidrag, barnbidrag, föräldrapenning och socialbidrag.
De tänkte aldrig flytta från Hofors. Här hade de sina vänner, sin släkt och sin trygghet och att leva på socialbidrag var helt OK. Visst fanns det städjobb och jobb i hemtjänsten, men att torka skit på gamlingar, det låg under deras värdighet.
Pendla till Gävle? Nä, det ville de inte. Kanske blev det något jobb ledigt på bruket (Ovaco Steel) längre fram. På bruket kunde de alltid tänka sig att jobba. Nån gång. Men flytta... nej.
Hörde jag rätt? Ja, tyvärr. Det hela blev inte bättre, när två politiker skulle kommentera reportaget:

"Det är klart att vi inte accepterar att ungdomar inte gör allt för att skaffa sig jobb bla bla bla... vi måste stötta dom här ungdomarna bla bla bla... dom måste få utbildning bla bla bla... visst har vi politiker ett ansvar... men det finns ju inga jobb bla bla bla..."
Jag orkade inte lyssna. När jag knäppte av radion, dök historien om Sven-Åke upp i huvudet. Han kunde. Han vågade. 16 år gammal övergav han tryggheten och flyttade ensam till Stockholm utan att vara säker på om hans "fallskärm" skulle utvecklas eller ej. Men det var då det.
Jag påstår inte att unga människor på den tiden var mer benägna att anstränga sig för att få ett jobb än de är i dag. Men dagens trygghets- och bidragssystem gör att den som inte vill jobba klarar sig ändå. Man kan alltid gå till socialen



Min åsikt: Det var då det, och det var annorlunda, det fungerar inte på samma sätt idag. Och kvinnorna då fick också barn i tidig ålder men hade inte samma tänk som puckobrudarna ovan. Att inte orka lyfta ett finger, fy fan för det. Det är vi som betalar dem. De har skaffat barn för att få barnbidrag eller? Fast de kanske själva har barnbidrag fortfarande. Och politikerna är väl som politiker är mest. Motivera istället för att "stötta" kanske.


Nämen!

Nu har oxå tv-kocken Keith Floyd dött idag! Farligt att vara kändis idag.
Kanske inte så otippat med denna mannens leverne och lever, men ändå. Han dog av en hjärtattack.
Hans program var alltid fyllda av alkohol, både i maten och i glasen, men han var på något sätt en accepterad alkoholist, han skojade alltid om allt och lagade god mat. Hans specialitet var att besöka jordens alla hörn, en epriod i Asien, en i Indien, han har varit i Norge och druckit karsk osv.







Vilken annan skulle det va?

Från Aftonbladets omröstning. Ok Ghost är en klassiekr och Point break e  jäkligt bra. Men ändå.

Vilken är din favoritfilm med Patrick Swayze?
Ställningen just nu:
Youngblood (4.4 %) Alternativ ALT1
Dirty Dancing (61.5 %) Alternativ ALT2
Road House (6.6 %) Alternativ ALT3
Ghost (12.7 %) Alternativ ALT4
Point Break (9.2 %) Alternativ ALT5
Black Dog (0.2 %)  
Donnie Darko (3.7 %) Alternativ ALT7
Annan (1.6 %) Alternativ ALT8
 


Bra karl och död karl

Vad kan följa på en så dramatisk rubrik tänker ni då? Jo att igår var jag i komatillstånd, vi gick till tvättstugan och satte på tvätten och sen kollade jag på SImon and Thomas och la mig sen och sov. K skötte hela tvättbiten samt, upptäckte jag imorse, vikt ihop allting och lagt sorterat i Ikeakassarna. Man blir glad och nöjd!


Så minns vi mannen, tragiskt att tyna bort så som han gjort. Patrick Swayze dog inatt.
patrick-swayze

patrickswayze
patrickswayze_ghost_gallery__533x400

Wild horses

Rolling Stones som jag älskar har fått en oväntad cover gjord på en av sina låtar. Wild horses är med på Susan Boyles nya skiva. Riktigt fin version, sjunga kan hon ju. Dock tycker jag originalet är bättre. Nedan är även en cover av Guns på samma låt. Vilken gillar ni bäst? Intressant kuriosa är att Stones även covrar från början, original är Flying Burrito Brtothers(?)


Gos, mys, snark och snork.

Nu e dom hemma igen. den här filuren fick sova hos oss inatt. Han snarkade värre än nånsin.

,

Fint i solen



Lördagmorgon, solen lyser in i sovrummet utan att helt komma igenom gardinerna. Men den avslöjar allt som står mellan den och tyget.

Simon and Thomas is back!



Ikväll 20.00 på trean. I love them!

Sköna söndag

Jag och mamma åkte på loppis vid Roslagsstoppet och stannade sen på en liten loppis vid Husaån(?) där stöter jag på en kompis, vad ör oddsen liksom.

Hur som haver så köpte jag bara en Havtornsmarmelad. Mkt stolt över mig själv att det inte blev några burkar eller ljuslyktor. Vi stannade oxå och köpte ägg från en gård där det är självbetjäning och så lägger man pengaran i en låda. Sånt bara älskar man ju.

Sen lagade jag och mamma denna excellenta måltid!



Kex med havssalt och tre olika kombis. Chèvre och havtornsmarmelad, parmesan och havtornsmarmelad, murkelpaté.


Kronärtskocka med smör och salt! Riktigt höstigt.

Så här vacker blir den när man ska ner till botten.


Rökt lax med förskpotatisar från Nibble, gräddfil med rödlök och gräslök.

När jag kom hem bakade jag välkomstkladdkaka till min karl.

Vad höll de på med?

De hade ett superunderlag, de hade Sveriges främsta skådespelare, vad hände? Kommissarien och havet, årets skämt! Kändes som alla var dubbade, de som annars spelar bra famlade i luften. Klippningen, dialogerna, stylingen-allt sög!
Jag vet att det bara var baserat på Mari Jungstedts böcker men varför ändrar man massa händelser till det sämre? Varför byter man ut namn och lägger till helt onödiga saker. Varför hotar en polis med böter mot enkelriktat, varför skulle Tomas Hanzons rollfigur ha ett tatuerat skärp, varför hade tyskgubben badbyxorna á la 40-tal? varför var muppen nedan till höger med? Varför kändes det som om hela filmen var redigerad i typ Power Point?

Skrattretande.




Coola tyger

Tänkte om jag skulle sätta tyg på väggen mot sovrummet i lilla rummet, det ger lite ljuddämp plus att den väggen e så trist och det är jobbig betongvägg.
Nedan är alla ascoola, dessa tror jag K skulle gilla oxå. Jag hittade en miljard som jag skulle gilla men dessa skulle nog han oxå tycka om, det är ändå "hans" rum, det är han som sitter där och jobbar och han surfar mest hemma oxå o spelar på datorn. De tre första passar ju bra ihop men det fjärde skiljer sig mkt, dock tror jag verkligen han skulle gilla det. Det var oxå lugnt och skönt.


Comix - Användningsexempel

Times - Användningsexempel


från www.tyg.se

Min man

Jag beskrev just nedan hur mkt jag saknar min karl när han är bortrest. Som tur är har jag en ständig stand in.

Jag har lyssnat på Zeppelin hela kvällen och letat efter en bild till min Robert Planttatuering. Jag har tänkt att det ska vara lite i profil och med microfon, äkta Plantstyle. Här är några exempel.






Sen vill jag bara förklara att alla hade en kris på 80-talet förutom sleazarna... det är inte så här jag vill tänka mig Plant och Page



Men vi rättar till allt med denna bild...


Och att åldras (61 bast) med sån värdighet utan att bli tragisk eller sönderknarkad.


Här med Alison Krauss som han gjort ett otippat men underbart samarbete med. I och med det fick jag även chansen att se legenden live!










Saknar!


På studion i Spanien början av allt...!

Kents 30årsfest nu i år!

Metallicakonsert

En nyårsnatt vem vet vad vi gör

Hos Morten i Oslo

En sen full natt på promenad med Rocker

Viking bar i Torremolinos

Hos Kenst kusin Evy är hon bodde i Sthlm

I Amsterdam

I Amsterdam

På en bar på Island

Vid Geysir på Island

I Norge (vem e muppen till vänster med plötsligt underbett efter att haft överbett i 25 år)

Jonas Karlsson vs eeh... Jonas Karlsson?!

KL 21.00 imorgon Söndag är det Kommisarien och havet på 4an och samma tid visar Svt 1 Mannen under trappan. I båda ser vi Jonas Karlsson. Båda är också 4 söndagar i rad. Trist att behöva missa det ena, får titta senare på SVT play.




Jag gillar verkligen honom. Han känns så svensk uan att var trist och svennig. Hajjar ni? Genombrottet som osäker, stammande nazist i 30:e november till utvecklingsstörd schalgerkille till Gustav III och August Strindberg. Han kan göra allt allt! Min favvo är Gustav III, en serie som gick på Svt 1 för 6-7 år sedan. Nu har karln släppt en bok oxå med korta noveller. Den ska jag läsa!

Mina minnen




Jag skulle vilja ha det så här hemma men skulle aldrig få igenom det för mannen. Den här underbara baren låg på andra sidan vår lägenhet i Spanien, tyvärr hann vi inte hänga på den så mycket då den stängde. Rummets härliga energi av alla färger, kuddar, lyktor, ja ni vet. I love it!
Och en av mina finast finaste vänner i den underbara soffan, kan det bli bättre?!

Den här stylen SKA jag ha i vårt uterum i framtida huset. Måla i fönsterfodrena. Med marockanskt kakel på golvet. Och Lollo i soffan såklart!

Madrugada



En norsk grupp i världsklass, jag är förvånad över att de inte är större internationellt. Här bjuder jag på några godbitar. Inta bara tillägnat Veira utan hela världen :)




Duett med underbara Ane Brun, kontrasterna i Siverts mörka röst mot Anes ljusa är perfektion!


Tyvärr har deras gitarrist Robert Burås gått bort för bara ett par år sedan. Gruppen ska inte spela ihop mer och jag är glad att jag sett dem live. Det var på Nalen, det var så fint, mysig liten scen med lila och röda tyger och alla känslor i lokalen. Underbart!


Sivert Höyem och Ane Brun

Från 2001


Som ni förstår skadar det inte att Sivert är en riktigt stilig man.

Madrugada är spanska och betyder otta, arla, timmen före soluppgång, gryning. Vackert ord med stämningsfull betydelse.

Smycken by Me (with a little help from my friends!)


Köpte två par som jag gjorde om till ett par. Blev mkt coolare så!

Fick ett fint armband av My!

Lite längre halsband med pärlor från tre second handhalsband och ett dissekerat från My.

Kort halsband eller dubbelt armband, pärlor från dissekeringar från mig, My och Helen. Hängde på två tro hopp och kärlek hängen, ett som mamma haft i sin ungdom och ett som jag haft.

Ett för kort lila halsband jag bytte till mig på vår klädbytardag, fyllde ut det med bronspärlor. Nu är det perfekt kort!

Dubbelt armband med second handpärlor och lite bidrag från pärlbanken; My.

Ett trasigt halsband från second hand som jag satte ihop igen.

De andras alster har jag inga bilder på nu men Nilla gjorde ett väsksmycke, det vill jag oxå göra. Och så vill jag göra halsband på sidan och sammetsband. Kanske lite små rosetter på det. Det var riktigt kul att pyssla! Men nästa gång blir en lördag eller söndagdag så man har pigghet och fokus. Carro, Nilla och My har som små verktygslådor med fack för alla pärlor, jag har en oreda och en smyckestång. Men det blev ju bra ändå!

Flickornas middag

Mysig kväll med brudarna över.

Vi grillade och jag gjorde matvete med rödbetor, broccoli och persilja. På sidan chèvre, valnätter och honung. Svart salt såklart i nya köket, och vilöksbröd. Gott!

Vi kollade på idol och kritiserade alla men älskade få.

Kändisar? nej det var inte så mkt att komma med tycker jag.

Deltagarna i Kändisdjungeln

Här är kändisarna som medverkar i Kändisdjungeln.

 Foto:TV4

Kändisarna i djungeln

Publicerad 10 sep 2009 08:29

Bjørg smycken

Jobbigt snyggt. Jag vet att ni förstår. Jag väntar helt enkelt på tomten. Eller min snälla man. Ändå ok priser, inte billigt, inte overkligt. Men jag väntar. Jag ska bara vara snäll from nu.







www.bjorgjewellery.com

Tapasmiddag

Igår mötte jag upp mamma och Piffen på Sankt Eriksplan och käkade middag på Caliente.




Jag åt Mar y monte, grillspett med tigerräkor, champinjoner och vitlöksaioli samt Quesdaillas con verduras och gräddfil. Vegetariskt, gott. Vitlöksbröd såklart. Kall Cruzcampo. Alltid gott :)

Sen avslutade vi med dessa läckerheter ovan!

Piffen sov över hos mig och hon spaade i badkaret, jag fick prova en hudkräm med Bergamot från www.eilas.se den var bra, sen ett ansiktsvatten jag inte gillade så mkt. Sen somnade vi som två grisar.

Jag tyckte ingen i Idol var storslagen igår. Vad tyckte ni?

Bra tevesatsning

Tv4 har filmatiserat fyra filmer baserade på Mari Jungstedts succédeckare. Sveriges skådespelarelit medverkar och böckerna har sålt som smör till svenskarnas solstolssemestrar. Det är alltså en Beck/Wallander all over again. Och vi gillar det.

En annan likhet med Beck är att det är en tysk-svensk produktion, de tyska skådisarna kommer dubbas till svenska. Vi får försöka att inte tänka på det så mycket. Det blir som när vi kollade på teve i Spanien.


Inger Nilsson, Ola Rapace, Jonas Karlsson, Sofia Ledarp, Per Morberg, Tomas Hanzon, Paprika Steen, Frida Hallgren, Lia Boysen, Anders Ekborg, Sissela Kyle med flera med flera.

Fin rubrik på filmkvartetten -Kommisarien och havet-


Söndag 21.00 TV4





Armband

 Jag förberedde och sorterade lite smycken inför vår pysselkväll imorgon. Självklart hittade jag massa bortglömda godingar och passade på att fota de armband jag har.




Fr vänster: hemgjort av Piffen, från antikaffär, från Spanien, minns inte var ringarna är köpta, från Skottland, ena kulan saknas, förslag på lösning?

Beställde Peaceaembanden nyligen, gamla träringar, träarmband från Black Design.

Från Spanien, Indianarmband, gammalt Peacearmband, ringar från Miss Dee.

Gammalt grönt plastarmband, Piffens rosa, svart med textr från Spanien, gamla blandade plastringar, mosaikarmband från nån butik i Gamla Stan.

Första härligheten By My, de andra tre från provkollektionen, det norrländsla fina hantverket är studentpresent från släkten.

Måste byta armband på den första klockan som är en present, den andra är oxå en present och funkar bra till vardags, den tredje är pappas gamla som jag satt detta trendiga armband på för 12 år sen. Ska byta det med.

Annars bor härligheterna i en kakburk från Indiska i mitt badrum.

Myspys igår

Vi hämtade sallader från supergoda Schneiders, där man får ett berg med mat. I avocadosalladen får man alltså en hel avocado! Vi åkte hem till mig och kollade på Idol, diskuterade livet hit och dit men kom inte fram till nåt nytt. Jag och Teresa klunkade bag in box och Carro, Helen och Nilla höll sig till normala tisdagsdrycker.

När de åkte hem duschade jag och kunde efter det återigen inte sova. Läste min Zeppelinbok och blev lite tröttare av deras eskapader. Vid två kollade jag på klockan sista gången. Skönt.

Måste äta nån god lunch idag för att få in lite trevlighet. Sen ska jag till Stinsen och handla lite pysselgrejer till fredag och lite ingredienser till min goda goda grej jag ska bjuda på :)

Sagolik skyltning





NK i fredags

Nedräkning

1 timme kvar till lunch
7 timmar kvar att arbeta
8-9 timmar tills jag är hemma
13 timmar tills jag sover (förhoppningsvis)

1 dag kvar tills jag ska äta middag med mamma o Piffen i stan
2 dagar kvar till smyckeskvällen
4 dagar kvar tills min kärlek och vovve kommer hem
9 dagar kvar till Flickan som lekte med elden
10 dagar kvar till fabbenfest

4 veckor kvar till Hardcore Superstar
5 veckor kvar till Mustasch
7 veckor kvar till Ane Brun
8 veckor kvar till Lars Winnerbäck
13 veckor kvar till In flames

15 veckor kvar till..... jul
16 veckor kvar på detta år.....




Flickan som lekte med elden



image 2009-06-16 16:21:46







Fredagen 18/9 ska vi se den efterlängtade delen i Stieg Larssons Millennniumserie!
Vi blir ett stort gäng som förra gången och precis som då kommer vi nog ha svårigheter att fokusera på trevlig middag och istället vara rejält övertaggade på filmen!

Ska bli supersuperkul, jag tyckte denna bok var den bästa, det återstår att se vad jag tycker om filmen men bra lär den garanterat vara!

Desperate Housewives!



Tisdag 6/10 är det dags igen för allas vår favvotisdag!

Tjejerna och jag håller tisdagen helig, vi käkar middag eller fikar hos nån och så kollar vi på Desperate.

Det kommer en ny familj till Wisteria Lane.....


Bokrecension

Den dubbla tystnaden

Den dubbla tystnaden av Mari Jungstedt.

Tidsfördrivsläsning. Helt ok, det är Gotland, det är döda personer, det är Knutas med privatlivsproblem. Det sistnämnda är ungefär det enda som skiljer den här boken från de tidigare.

Liten stuga 2....

Jag kan ta det här oxå. I Odenslunda.

Skyddad läge
Öppen spis
Brasa 1
"Whiskyhörna"
Det här kallar de i annonsen för Whiskyhörna, tänk att hörnan har ett varmt mörktr trägolv, vi köper loss de där fåtöljerna men flyttar dem så man kan titta på utsikten. Vi har varsin whisky i handen. Brasorna sprakar bakom oss.
Vardagsrum
Här är den andra öppna spisen, ta bort de hemska glasdörrarna i hyllan, måla skiten, belys den, älska takbjälken.
Kök
Det här har inte ens jag nån kärlek till övers för. Ut med rasket.
Sovrum
Chesterfieldsoffa, bokhyllor, tapetsera insidan av dörren med denna tapet från Cole and Son.
Ex Libris Parchment on Black and White Books with Pale Taupe Shelves från Cole & Son


http://www.hemnet.se/beskrivning/hemnet/496085

Liten stuga....

Detta hus kan någon köpa till mig. Det ligger i Väsby vid stationen, känns som ett lagom första hus.

Huvudfasad
* Vardagsrum med öppen spis
Läsa bok framför brasan, slamma teglet vitt, ställa in våra mysmöbler.
Kök
Behålla luckor och virrvarrskivor, sätter retrokakel, köpa diskmaskin och kyl från Smeg i typ orange.
Badrum
Hemskt.
Sovrum 1
Bekväm säng, antagligen inte från Hästen. En touch av instituition men med ett snyggt tyg.

En liten renoveringspärla. På nedervåningen finns lokaler för eget företag. Ge mig en handyman på köpet och jag kastar in retrodetaljerna!

http://www.hemnet.se/beskrivning/hemnet/503266


Söndagshäng med Sorre och Alle

Jag mötte upp Alicia i Stinsen igår, hon kollade på nya höstbyxor och en liten skogst-shirt blev det oxå. Sen handlade jag och Sofie världens godaste och dyraste lunch på Vinn. Men det var det värt med alla goda smaker.
Efter det tog vi en promenix när lillfia skulle sova i vagnen, vi gick vid vattnet och tog en sittpaus vid slottet, då kom Jenka förbi. Sen kollade vi på passande hus till lilla familjen och de köpte en 200 kvadrats villa i Edsviken.

Eller inte.


Laxgryta är gott

Det är tur att jag har min skyddsdräkt.

Rökta räkor, inlagda oliver, champinjoner och kronärtskockor, avocado och tomat, blandade bön- quinoa. och pastasallad, grillade sparrisar, stinkande supergod ost, grekiskt mörkt lantbröd.

Jag blev inte så avis på laxgrytan men Flisan var nöjd med den och lite sparris och bröd.

Världens bästa unge!

Löslugg

Prövade Pernillas löslugg, kände mig som en pluggis, mamma tyckte jag såg ut som Pernilla, K såg direkt på mms att jag inte klippt mig utan att det var nåt. Ändå en rolig grej som jag kommer låna nån gång, dock inte för fylla och fest om den hamnar lite småsnett.

Vad tycker ni?



På de här första bilderna ser det helt ok ut. Lite höstmysigt som lugg ofta är.



Men sen när den blir ltie sne så här som på dessa två bilder, då ser det ut som en mupplugg, som min egen om jag skulle haft nån med mina virvlar.

Här ser det bättre ut igen. Vågar man lita på lösluggen? Får kanske ständigt ha en spegel till hands.


www.lisa.se

I lördags var jag och farmor och fikade på Nuthose vid Torsåker slott. Det är så mysigt där med försäljningen av blommor, krukor, ljuslyktor, tvålar och goda bakverk i cafét. Om du köper kaffe får du en egen lite presskanna, köper du vatten är det iskallt kranvatten tappat på små Ikeaflaskor. Allt det där lilla extra som man bara älskar!

Solen sken men det blåste supermycket, därför satt vi i ett växthus och babblade bort tiden.

Vore härligt med just ett sånt vi satt i, man får plats med växter och bord och stolar. Eller vad säger du Mysan? Det är nåt du skulle gilla.


Älskar såna här trapphyllor

Farmor berättar om gamla minnen

Den mysiga toan

Jag rekommenderar ett besök på Nuthouse och även ett besök på deras toa!



Uteplats
Växthus


Håkan Hellström live!


För andra gången bara denna sommar såg vi Håkan live. Det var i fredags på Grönan, vi satt på Kaskads uteservering hela kvällen, vi käkade där och satt kvar med vin och öl och lyssnade på Håkan. Vi dansade på bord och stolar och stämningen var så klart på glädjetopp!

Kön innan konserten gick runt hela Gröna Lund och ut förbi Cirkus. Vi hittade en alternativ ingång som jag inte delar med mig av här ;) 

Efter konserten åkte jag och 1200 fjortisar på en buss till Karlaplan och tog tunnelbanan till Centralen, inget annat var möjligt i folkkaoset. Folk var fulla, glada och tyvärr var många barfota, det var studentspexare ( världens töntigaste människor) och fjortisar som tror att man kan stå på konsert i höga klackar.

Väl hemma vid station kom en buss och jag kom hem snabbt och fick värma upp min frusna kropp och sova.







Efteråt såg det ut som det gör efter festival. Hur kan det hända på två timmar? A ja härligt var det i a f!

Musiktankar


Nu kan ni lyssna och läsa lite om några av mina största idoler. Jag älskar musik, vad vore livets alla situationer utan det. Tänk hur länge musik har funnits, att människan alltid velat underhålla sig, det börjar med ett uppspänt koskinn och en jojkande berättelse (????) men ni hajar, sen händer inte mycket på länge länge. Sen kommer Elvis, Beatles och Stones. Rebellerna. Långt(?!) hår, vickande höfter, sånger om tjejer utan att nödvändigtvis handla om kärlek.

Sen kommer discon, punken och hårdrocken, sen kommer 80talets pudelrock och synthen. Sen kommer hip hop, R'n' B, techno, skräck- och chockrock à la Manson, Slipknot, sen kommer Industrial rock à la Linkin Park, collegepunkrock à la Blink 182. Singersongwriters kommer tillbaka i lika hög grad som för 30-40 år sen.

I och med all Schlager och alla Idolliknande program har vi gått varvet runt nu och det känns som "riktig" musik har blivit viktigare igen. En riktig grupp som lirat i nåns garage sen de var 15, folk ska kunna spela ett instrument om de ska vara "äkta". Kanske tröttnar vi på det en dag igen sen och så får discon en revival, det öppnas riktiga glada dansställen i stan där man inte åmar sig till en raplåt om blingbling och hos som det är idag. Sen efter ett tag när vi gått varvet runt kommer Idol tillbaka och Charlotte Perelli är 85 år och betraktas som en gud, Johan Palm och Jimmy Jansson sitter i juryn. Bert Karlssons minne hedras om och om igen. Stayter upprättas, folk käkar semlor på årsdagaran av hans död.

Man tror ofta att man hört och sett det mesta, men ändå kommer nya saker. Hur långt kan musiken utvecklas? Jag tror snarare att det går runt som jag just beskrivit än att vi börjar lyssna på afrikansk, asiatisk eller mellanösternmusik.

Idag har du allt att välja på, allt är lika tillgängligt, trender kommer och går men Rolling stones är mer populära än Britney Spears om du ser världen över. Stjärnor som Madonna och Michael Jackson har inga naturliga tronföljare. Idag är ingentig banbrytande, en hit är inte etta i ett år. Men idag finns allt, och det är varken rätt eller fel att lyssna på något speciellt. Det är väl skönt.

Varför sover jag inte

Kan man undra. Jag med. E så tomt här, känner mig inte det minsta trött, längtar efter Ks sällskap. Men får lägga mig med ljudboken snart. Maru Jungstedts "Den dubbla tystnaden" den sortens böcker är ju inget omvälvande men det är småspännande tidsfördriv.
Jungstedt är miljoner gånger bättre än t e x Läckberg som jag tycker känns som en vit tunika och ett armband från Snö och ett shabby chict skrivbord dit hon bjuder journalister på hemreportage. Ja just det, ibland skriver hon böcker om en tjej som ser ut, har på sig, och inreder precis som Camilla drömmer om.

Mina bästa Cornelis Vreeswijk

Underhållning, allvar, en sak är i alla fall säker, det finns inga mer svenska klassiker som går hem hos oss alla. Från en holländare...


Så vackert, harmoniskt, sommaräng, vita puffiga moln på blå himmel, lycka och familj.

Underhållning ala oldstyle! Som Johnny Cashs "Boy named Sue"

En sådan klassiker, vackert men oxå en historia i sig...

Grimasch har den finast finaste början på en låt som en finns! Jag  älskar den här låten, varje rad, varje ord.

Mina bästa Janis Joplin

Jag har inget inget gemensamt med Janis, hon var inte avslappnad och frisläppt på ett sätt jag önskar, hon var blug och generad över sin kropp, hon var osäker och lät män utnyttja henne, och använde droger och hon drack Southern Comfort. Ändå är hon en av de coolaste brudar jag vet. Hennes röst, hennes kläder och smycken, hennes allvarliga och roliga texter. Hennes låtar är så bra! En arm för att ha varit på Woodstock.


Den bästa bästa bästa!

"Freedom is just another word for nothing left to loose"

Härlig cover!

Party!

En man att älska....

eller ha one night stands...

Ja, bara namnet på låten. Jag är fast.

Mina bästa Mustasch

Ett tungt, svenskt band i världsklass, väldig jordnära göteborgskillar och i sångaren Ralf bor en riktigt underhållande komiker.


Det är så spännande hur den byggs upp , min absoluta favvo! Och videon e cool!

Partylåt!

"Get back to mother and cry you little parasite"

"I'm a dog and I feel dirty"

Mina bästa otippade

Bland rocken och visorna kommer en del annat oxå, vissa låtar bara gillar man!


En av de mest moderna videorna jag vet men den fick man inte bädda in här...

Bra låt tycker jag! Det finns väl en anledning till Justin är en av världens största manliga artister just nu.

Videon är så cool! Så fin med de nakna kjolarna och hennes underbar klänning och sen en underbar färgexplosion!

En undanskymd härlighet, både låten och gatan...

Så vacker text, "hur ska jag kunna leva utan luft, hur ska jag kunna leva utan dig, jag vill stjäla ditt hjärta, jag vill döda denna sång"

Videon är så sorglig på något sätt. Låten är cool, annorlunda, speciellt för mig, vad kategoriserar man det som?

Mina bästa blogglåtar


Geniet Regina behöver ingen förklaring. Lyssna på texten och det är så sant så sant.


You took your coat off and stood in the rain...

Bara så cool låt!

We are the world och shit är inget mot denna kändispotpurri!

Franska presidenthustrun kan mer än modella och var rikets första kvinna.

Tårarna flödar väl på de flesta

Oxå en riktigt cool låt med grymt begåvad artist

Älskar den lika mycket varje varje gång jag hör den

Mina bästa Miss Li

Det känns som hennes röst alltid har så mycket kvar att ge. Grymt begåvad tjej! Har en så bra bootleglåt med henne som tyvärr inte gick att hitta på nätet.


Vacker vackert, synd på den b-iga videon.

Bra text ja.

40-talsskön, bra kör, bra låt!

Ja den är väldigt rak, sann och pricksäker.


Haha så cool! Ett eget anthem lixom!

Mina bästa manliga klassiker

Min blandning är kanske det mest självklara och tråkiga, men vilka är större och vilka är bätter och mer hållbara klassiker?


Så modigt och annorlunda val. Covern gjord av en 80årig man är bättre än Nine inch nails original.

Underhållning på allvar!

Så vackra och sanna ord!

Bara så bra! Tjejerna svimmar, jag dock, håller mig upprätt.

Viktiga fina ord.

Mina bästa kvinnliga klassiker

Damer som inspirerar mig.


Texten är så fin, bara sättningen "Diamonds and rust" är fantastisk. Det är väldigt otippat, coolt och roligt att Judas Priest har gjort en cover på den här. Och covern är inte bra.

Så egen, så cool! Hur många kan sjunga så där lixom.

Hon gör en cover på Simon and Garfunkel som är gamla favvosar från grundskolans musiklektioner. Känns som att Emmylou gör guld av det hon tar i.

Så fin!

Hon är inte vacker men hon är grym! Än idag, hon gör Nirvanacovers, hon e grungemormor!

Joni och rödvin. Ett bra par.

Mina bästa Hardcore Superstar


Snygg videon, en låt som blir en klassiker på direkten!

Jocke Bergs röst är så egen fast den är klassisk 80-talsinfluerad.

Långt och vackert

Drivet,  I love it! Dom e så grymma live, tänk er!

Mina bästa Rolling Stones

Jag är ju så ofta bevisad över att jag är född i fel tid. Dessa storheter är oxå nästan för mycket för att jag ska kunna uttrycka mig i ord. Och det är inte ofta det händer...
Faktiskt gillade jag inte Stones när jag var liten, mamma och pappa har ju alltid lyssnat.
Sen har jag och K den ständiga fajte, Stones vs Beatles.


Gurkan i början, den tydliga soulen.

Den ansågs så tung när den kom, idag är den bara svart men o så bra!

Glädjen glädjen! Lyssnade på denna på repeat på min studentdag, den e så vacker!

Så "blue" så cool låt

Lugn och alltid lika härlig.

Mina bästa Metallica

Genuin hårdrock som går hem i alla hem, alla åldrar. De har blivit gnälliga amerikanska divor men musik kan de fortfarande göra! På en Metallicakonsert är det 5åringar som kan lika många texter som sina pappor och Metallica är aldrig fel, förfest, fest, efterfest, bakis, i bilen, i lurarna på promenad, alltid rätt!
The black album var min första cd-skiva som pappa gav mig efter att jag sett Metallica på Bullen. Bullen lixom. Retro.


Mjukheten vs hårdheten.

Genomslgslåten, när de fattade att det gick att vara rågrymma och sakta ner lite.

Allas favvo

"Take a look at the sky just before you die, it's the last time you will"

Den första Metallicalåt jag hörde. Lika bra idag som då.

Mina bästa Led Zeppelin











Jag kan inte ens kommentera denna storhet, Stairway to heaven är världens bästa låt! Det är fan i mig bevisat om och om igen. Över hela världen vinner den omröstningar varje år, i varje tidnign, varje tv-program. Att den är världens bästa rocklåt! "If there's a bustle in your hedgerow...?" I love! Det här skulle jag kunna ge en arm för att få höra live var som helst! När jag såg Robert Plant med Allison Krauss började jag grina när han gick in på scen. Han har åldrats perfekt för en stor rockstjärna, inte söndersupen som t ex Keith Richards ( inte mkt fel i det men ändå) inte plastikopererad och pinsam som så många så många. Han är perfekt! Och sen bara slår han till på det udda projektet med Krauss efter flera år borta från rampljuset, han skriver det själv i skivans booklet att han är en envis gammal hund som tillslut genomförde det här projektet. Ja han är min idol!

Mina bästa Håkan Hellström

Det är spärrat att lägga in klippen direkt här. Håkan gör en alltid på bra humör, det är nog svårt att hitta en mer jordnära artist än honom, han verkar så genuint glad över sina fans och bara det faktum att en av hans bästa låtar, Hurricane, handlar om hans bästa vän och han står bredvid honom på scenen. Ja man undra, är det Håkan, Gilbert Hurricane eller jag som blir mest rörd?




Om du vill ha mig nu kan du få mig så lätt

Man gråter varje gång man hör den live, videon är underbar!


Dom kommer kliva på dig igen

Fin fin fin!



Min avsoluta favvo!

Jag är 16 år på resa i GBG när jag hör den här, dricker vin i en park med mina kompisar och bara älsar livet!

Min och Pernillas jakttrofé!

Mina bästa Guns n Roses


Party!

En bra text, ovanlig låt för sin genre och tid.

Klassiker, vad ska man säga. Höra den här live på en arena, ja man kan nästan ge en arm för det.

Precis samma känsla som ovan låt

A men gitarren e så fin ja dör!

Shopping igår


Tröja från Gina, har den idag, älskar den redan!



Nytt schampoo, superbra serie.

Sen blev det inget mer tyvärr, skulle på provkollektionen men var tvungen att jobba över så jag hann inte.

Ikväll blir det....







hela kvällen med
Pernilla Falkered

Vilken vecka

Igår var jag återigen klar sent på jobbet. Sjukdomen härjar bland administrativa och chaufförer på alla våra orter. Svinen härjar sida vid sida av förkylning och magsjuka. Resten av oss är hårt pressade menmen det är bara att kämpa på. Det är ju faktiskt redan torsdag!
Åkte hem till Helen och Linus igår, allt var redan ditburet, vi packade upp alla lådor och satte in alla grejer i köket och ställde möblerna på plats. Som tur är har de inte så mycket saker så allt var smidigt och snabbt avklarat, nu är det bara för dem att bo in sig och få allt på rätt plats och pyssla med de smårenoveringar de ska göra. Jag hoppas de kommer trivas i vår förening!

Senare på kvällen fick jag en ansiktsmassage och energipuntksmassage av Prillan, som alltid när K är borta tände jag rökelse och vi tände ljus i sovrummet och hon masserade med god olja. Det var superskönt och jag somnade som ett barn utan den minsta mörkrädsla.

Ikväll ska jag bara ta det lugnt, imorrn är det dax för Håkan Hellström och sen utgång. Så är det skön helg på g efter denna helvetiska jobbvecka.

Mardröm från Expressen

I april nästa år beräknas Jim Bobs och Michelle Duggars nittonde barn födas. De har sedan tidigare 18 barn tillsammans; Joshua, 21, Jana, 19, John-David, 19, Jill, 18, Jessa, 16, Jinger, 15, Joseph, 14, Josiah, 13, Joy-Anna, 11, Jedidiah, 10, Jeremiah, 10, Jason, 9, James, 8, Justin, 6, Jackson, 5, Johanna, 3, Jennifer, 2, och Jordyn-Grace, 8 månader.

Saker en vänlig själ kan tänkas ge till mig?



Klänning från Betsey Johnson



Boots från Sonia Rykiel


1 år sedan!

Det är igår ett år sedan vi skrev på alla papper på banken och fick nycklarna till vår lägenhet!
Efter det åkte jag och farmor till nya lägenheten och bara njöt och kollade runt. Vi satt i badrummet och pratade eftersom det inte fanns några möbler.
Mycket har hänt sedan dess i inredningsväg.

Sovrum




Vi målade om innan vi flyttade in, i förra lägenheten var sovrummet oxå babyblått innan vi målade det. Verkar vara en curse.

Hallen



Det syns inte så bra här men innan var det en gammal bård som bara var övermålad med nån beige färg. Nu är det minsann champagne och flocktapet!

Kök




Kommentarer överflödiga...

Vardagsrum




Vårt myspys

Jag älskar verkligen läget där vi bor, gångavstånd till tåget, K har gångavstånd till jobbet, vi har 30 sekunder till skogen när vi ska ut och gå med Rocker. Det finns bastu att låna, föreningen är lugn och trevlig. Det var närmre till stationen vid förra lägenheten men på slutet trivdes jag inte alls så bra där. Där vi bor nu är det verkligen perfekt för oss.

För ett år sedan var det målare i sovrummet, vi packade i gamla lägenheten och släpade och körde till nya, en kille kom och levererade det vi köpte på Blocket (tv-bänk och sideboard), vi käkade pizza klockan 11 på varsin dyna på golvet. Jag och Pernilla satt på balkongen och käkade och solade efter vi lämnat de nya möblerna jag hittat (kinaskåpet och byrån).

Idag flyttar H & L in snett under oss. Precis ett år efteråt, de sa upp sin gamla lägenhet på dagen ett år efter oss. Jag hoppas de kommer trivas lika bra som vi och att allt går bra med flytten.


Bokrecension

Hypnotisören

Hypnotisören av Lars Kepler

Denna omtalade pseudonymskrivna deckare levde inte alls upp till sitt rykte enligt mig. Det är en spännande historia och lite småläskig ibland. Den börjar hårt och håller bra tempo med parallella spänningar och intressanta personer. Men den skriver läsaren på näsan var och varannan sida och ibland fastnar den i så tråkiga avhandlingar om hur polishus eller sjukhus fungerar att man tror man läser en branschtidning. Den upprepar sig och är onödigt tungvind i förklaringarna. Den skulle säkert varit 150 sidor kortare med en mer klockren författare.
Jag känner inte till så mycket om paret Andhoril som ligger bakom Lars Kepler men de har båda författarbakgrund i helt andra genrer. Kepler kommer gå hem i svenska solsotlar på semestern och hörnsoffor under hösten. Det kommer komma fler böcker om Joona Linna och jag kommer förmodligen läsa dem också för det är ändå bra deckarunderhållning. Inte i samma klass som Mankell men långt över Läckberg och company.

Klädbytardag!

I söndags hade vi vår andra klädbytardag bland tjejerna.

Det har redan blivit klassiker bland oss för det har varit lika lyckat båda gångerna.


Så här mycket hade vi med oss. Jag gick hem med två klänningar, två linnen, två väskor, ett par skor, tre halsband, en kofta, en t-shirt och en sats akrylfärger till min karl.

Alla var supernöjda som vanligt och de plagg som var oaktuella för oss alla slängde vi till Myrorna, dvs två sopsäckar med typ Gina tricottoppar och gamla kläder.

Det blev gemensam vårdnad mellan My och Karo om en klänning men annars var vi alla eniga om det mesta.

Lyckat!

Helgen som var kort men välfylld

Vi körde en reunion efter sommaren after work. Började  hos en kollega som precis flyttat till ett nytt hus i Ursvik. det var så renrakat och nytt runt där, alla hus hade superstora fönster och alla såg rakt in  till varandra, det var väldigt amerikanskt på gatan och visst var det fint men inte min stil. Vi käkade och sen åkte vi till stan. Jag har sagt det förut och jag säger det igen, Boule bar på Surbrunnsgatan är så himla kul! Perfekt för just After Work.

Vi spelade i 35gradig värme med fulla nyggarbetare som publik. Det var något fel på ventilationen där nere och det gav en riktigt fransk känsla. Eller inte. Sen gick vi till Doors på Odengatan och satt på uteserveringen tills den stängde. Då åkte jag hem och hängde lite med Prillan, fick hjälpa till med städning på White horse, var riktigt trött och åkte hem och däckade sen.

På lördagen åkte vi in till stan för att gå på Stockholm Inkbash. Det var ok med folk och det var rätt kul men jag åkte hem sedan för att hänga med mina härliga kusinbarn och deras föräldrar. Vi grillade hos mamma och pappa och hade det mysigt

På dagen i stan käkade vi på ett jättemysigt café på Bysistorget, korsningen Hornsgatan och där man går ner till Münchenbryggeriet. Sophies hette det och hade det där lilla extra. God focaccia, massa olika röror att välja på, olika pajer, glass, bakverk. Sköna snubbar bakom disken. Trevlig och avslappnad attityd, de hade även frukosterbjudande.

Stockholm Inkbash 2009, 28-30 Augusti, München bryggeriet

RSS 2.0