Filmrecension

Under uppvilandet efter festivalen hann vi med att se dessa tre filmer.


Revolutionary Road

Leo DiCaprio och Kate Winslet återförenas i denna kritikterrosade dramafilm. Det är 50tal, de bor i en förort, allt är slentrian och de vill bryta sig loss. Men allt går inte enligt planerna som så ofta i en film.
Jag tycker den var lite väl seg och grå, välspelad absolut, men för långa scener och för mycket utelämnat info. Var är barnen är min ständiga fråga.



Bedtime Stories

Okej jag älskar Adam Sandler, han är så avslappnad och naturlig i sina roller som den schyssta killen. Som han oftast spelar, resten av hans roller är oxå grymma. Hans bolag Happy Madison som refererar till två av hans stora gamla roliga karaktärer, hans umgänge t ex Rob Schneider som alltid har en liten roll i varje Sandlerfilm. Ja jag gillar Sandler och ja gillar Bedtime Stories. Han berättar gonattsagor för sina systerbarn och sen börjar en del av sagohändelserna bli verklighet. Tillslut försöker han styra verkligheten genom sagorna. Den är ROLIG! Se den.
bedtime-stories-french-poster.jpg image by trailermovieblog


Benjamin Button

Kräver väl ingen närmre presentation. Alltså den var så himla bra! Jag fick en Forrest Gumpkänsla, nu kom jag på att det finns samma bakgrundsman(män) i dessa två filmer. Ja som bekant då så föds han gammal och blir yngre istället för att åldras. Sminket är fantastiskt. Cate Blanchett och hennes hy! Och så Brad Pitt, som blir snyggare och snyggare! Ja ni förstår själva. Den är lång, 2 timmar och 20 minuter typ. Men för min del hade den gott kunnat vara ett dygn.

Bokrecension

Penetrering

Unni Drougge "Penetrering"

Inget för den veka eller äckelmagade. Vilken jäkla bok! Den handlar om Maximilian Frisk, en provocerande konstnär som med sitt senaste konstverk delar världen i två läger. Jag vill inte avslöja vad det är han gör men ibland vill man nästan kräkas när man läser den. Samtidigt är Frisk/Drougge så jäkla intelligent och har rätt i typ vartenda ord på vägen dit hon leder slutsatsen. En psychobok men så klockren. Och tunn, behövs inte några luntor i skinnband för att sätta ett avtryck.
Ja fy fan hörni. Unni har alltid varit så jäkla grym. Läs allt. De bästa är enligt mig, Andra sidan Alex och Jag jag jag!

Spelningar lördag

Dia Psalma spelade okristligt tidigt så jag och Pernilla stog i glasskön och lyssnade på slutet av deras gig bara. Sedan satte vi oss i gräset vid den största scenen och lyssnade på Sophie Zelmani. Konstigt scenval, det tyckte även hon men ändå kan ja förstå tanken på något sätt. Okej att det fanns plats för 35000 röjande åskådare på kvällarna men på dagen var det en stor härlig gräsmatta i närheten av massa mattält så den lugna konserten kunde verkligen avnjutas.

Sen var det dags för Miss Li med sin enorma röst och glädje. Roligt är att hon förra året spelade klockan ett på dagen på en liten klubb och i år stog hon på näst största scenen och det var smockfullt med folk.

Vi skippade Lars igen (sorry) och det var väl lite synd för han körde storbanmd med stråkar och blås men vi satte oss i campet en stund efter vi dragit en shoppingrunda. Väl där väckte jag min karl till liv som tagit över min förkylning och legat hela dagen med baksmälla, trötthet, solsken och förkylning. Vi satt och drack ett tag och gick sedan in igen för att se Dundertåget på samma lilla scen som Coffinshakers. De röjde rejält om Strängen från Hellacopters nya band och jag tror inte att det gjorde honom något att han förra året stog på festivalens största scen med HC och nu på den minsta med sitt nya band. Han gillade det ändå.

Avslutningsvis då. Ni har säkert redan sett bilderba som säger mer än 1000 ord. Det var fantastiskt.




Tack Håkan Hellström för ett bra avslut på en skön festival. Precis som förra året!

Bilderna från Jon Wallsten www.peaceandlove.nu



Spelningar fredag

På fredagen åkte vi till Systemet eftersom vårt alkoholförråd blivit norpat. Vi köpte en ny solstol och ett välbehövligt parasoll på Willys. Vi tog bilen rutni Borlänge, träffade några kompisar, åkte och käkade på Max. Därför skippade vi Henry Rollins och kom in på festivalen i tid till slutet av Gogol Bordello som såklart röjde järnet med sin gypsypunkrockgalenhet. Jag och Prillan kollade lite och ställde oss sedan i öltältskö in till tältet där Tonie satt. Sedan kom Crigge o Teresa oxå och vi klunkade lite innan det var dags för en ritkig höjdpunkt. Turbonegro. Man vet redan innan konserten hur bra det kommer bli för de är inte ojämna, de är alltid sjukt bra. Röjigt som fan var det, jag stog längst fram såklart och svetten rann som från en nybadad.


Efter det var man matt och glad och vi ställde oss och lyssnade på Lars Winnerbäck som körde en av sina tre konserter. Medan vi käkade lyssnade vi på en man i högform men vi själva var mest trötta och törstiga och lämnade vår gamla idol för att gå till campet.

Spelningar torsdag

Jag började med Sofia Karlsson på festivalens mysigaste scen. Det var som en liten amfiteater med tygtak över. Perfekt i värmen. Hon inledde med " nu kommer en sång som är skriven för ett par hundra år sen." Så jäkla skönt sätt haha. Hon sjunger gamla och nya visor och de rockade till dem rejält på scen med ståbas och massa olika instrumentsolon. Förvånande nog var majoriteten av publiken killa roch män. Hur som så var det riktigt bra!

På samma scen spelade sedan norska Maria Mena, kaxig pop med moderna texter. Hon var så glad på scenen och sjunger fruktansvärt bra. Två höjdarkonserter inledde alltså festivalen för mig. Jag var ensam på båda och det gjorde ingenting, det var så harmoniskt och mysigt där. Maria krockade med Backyard men jag är glad att jag valde rätt.


Senare samma kväll skippade vi faktiskt Monster Magnet för att sitta i campet en stund och slappa och dricka.
Sedan var det dags för Soundtrack of our lives, vädret var perfekt, allt var harmoniskt förutom min rinnande näsa. Ebbot var smalare än förr och hela kosnerten gav en Led Zeppelin psykedelisk stämning och när Ebbot softade ner på rösten påminde han om Jim Morrisson. I love. Partners in crime var där! (intern)


Efter det gick vi på årets coolaste spelning. Coffinshakers, de spelade på en inomhusscen på en ungdomsgård och det var perfekt för dem. Belysningen och "liksminket" kom liksom till sin rätt och deras dystra rockabillytoner med lite vampyr/dracula/gammaldags tema var lika bra live som väntat. En operasångerska på scenen saatte pricken över i.



Vi behövde inte vänta länge på en av anledningarna att vi köpt biljett. Mötley Crüe spelade redan på torsdagkvällen och avslutade den första festivaldagen galant enligt mig. Kritiken har inte varit rosig mot de åldersstigna herrarna men kag tycker de gjorde en grym spelning och de kan verkligen äga en så stor scen fortfarande. Vince Neil må vara en fjolla som har tappat det bästa i sin röst men det gör inget när man är legendarer.



bilderna har jag stulit från Pernillas facebook.

Peace and love 2009

Då var den festivalen över. Trots förkylning var det underbart och trots många negativa aspekter i och med den ökade biljettförsäljningen var det härligt härligt. Det som itne var så bra var att campingen var indelad i rutor så man fick itne själv bestämma hur man ville ha tälten. När vi kom på onsdagkvällen var det rätt smärtfritt men för de som kommit tidigare i veckan innebar det köer på upp mot fem timmar.

Efter alkohol och uppackning på onsdagen la jag mig rätt tidigt med snoret forsandes in i hjärnan och ut genom näsan. Torsdagen började med den efterlängtade festivalfrukosten, polarmacka med mjukost och en bira. Jag begav mig in mot festivalområdet som var flyttat i år. 2,2 km från campingen! Det var det största minuset med hela festivalen. Det blir itne till att springa fram och tillbaka speciellt inte i den värmen som var. Kontentan blir att man då ska drick i öltälten inne på festivalen. I full sol, efter en timmes kö till varje tält och ingen toa där inne. Inte godkänt för fem öre.

Positivt var att festivalen kändes större och mäktigare med sina 41 000 sålda biljetter i jämförelse med 26 000 förra året. Maten är oftast god i de olika stånden, det finns en hel del att välja på. Vattenköerna var aldrig speciellt långa trots värmen och vattnet är alltid kallt. Duschköer fanns det nästan inte vilket var förvånande då det brukar vara 2-3 timmars kö på t ex Hultsfred. Och nu hade vi solen stekande på oss 20 timmar om dygnet. (trots detta duschade jag aldrig haha).,

I vårt camp bodde vi och Crigge o Teresa och hennes syrra och hennes gäng. Tonie och de häll till på annan plats, hans tjej på en annan plats, Pernilla på en annan, och inte mindre än fyra olika gäng vi kände från Väsby och Sollentuna på egna platser. Men vårt camp var the shit och jag var aldrig över hos någon annan. Alla kom till oss och vi träffade allihopa som var på festivalen.
Vi hade lite problems med våra grannar som förmodligen var skyldiga till stälden av vår alkohol från tältet och sedan rev de ett av våra tält och ställde sig två(!) gånger och pinkade på det trots att vakterna hotat med att klippa deras band. Småkidsidioter alltså.

Att festivalen fått växtvärk stämmer väl och jag förstår att det är stor skillnad på att integrera den i en stad istället för att ha fullt med åkermark som många andra festivaler. Men det ursäktar inte de långa avstånden och inte bara mellan campingen och festivalen utan även inne på festivalområdet mellan scenerna. Trist faktiskt. Lär de sig inte till nästa år tror jag det blir en annan festival.

Hur som så ska jag berätta lite för er om spelningarna vi såg.


Tälta litegranna

Jossan, Danne, Tonie och Teresa

Skål med rödvin i ett plastglas

Crigge o Kent

Hårfri, stubbfri, hårfärgad

Pernilla vaxade då mina ben i helgen, igår färgade jag håret och plockade ögonbrynen. Man e redo för att bli rackig i några dagar nu med detta underbara utgångsläge. Om det itne vore för såriga halsen och rinnande näsan. Har köpt värktabletterm halstabletter, gurgel och mentolnässpray. Nyodex gurgel kan vara något av det bästa som finns mot halsont. Om någon vet så är det jag, synd bara att jag upptäckte det 15 år för sent. Jag har alltid haft ont i halsen när jag var liten. Men nu gurglar jag vid första symptom, och det hjälper verkligen. Det smakar inte päckel heller.

Peace and snor?



Ja då ska man åka iväg idag, vaknade inatt med svullen hals, svårt att svälja och snoret rinner. Jag försöker motarbeta allt jag kan. Suck, sån himla otur.
Sa hej då till Rocker imorse som ska bo ute i NIbble med sin mormor o morfar. Man känner sig som en tönt men man saknar den lilla parveln när man är borta. Självklart har han det bra på Nibbleängar, det är bara jag som är en mes.




En lunch i parken








Focaccia 1

De här bröden är något av det godaste, enklaste och bästa man kan bjuda på eller ha hemma i skåpet.




Ingredienser

7 dl vetemjöl
25 g jäst
3 dl vatten
1 tsk salt
1 msk olivolja
svarta oliver
färsk rosmarin
vitlöksklyftor
flingsalt
1 dl olivolja


Gör så här

1. Smula ner jästen i en bunke. Ljumma vattnet till 37 grader (fingervarmt), häll lite av det över jästen och rör om tills det löst sig.

2. Tillsätt resten av vattnet, alla övriga ingredienser plus hackade oliver, vitlök och rosmarin. Arbeta degen smidig. Degen ska vara ganska lös. Jäs under duk i cirka 40 minuter.

3. Tryck ut degen i en oljad långpanna och låt jäsa ytterligare 35 minuter. Sätt under tiden ugnen på 225 grader.

4. Salta och stänk över olivolja.

5. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter

Ät och njut!


Bokrecension

Boven i mitt drama kallas kärlek

Unni Drougges självbiografiska berättelse om ett förhållande hon levde i i sju år med en yngre man som misshandlade henne. Bokens självutlämnande ärlighet har upprört och chockerat många men oxå fått rikligt med beröm. Kända människors namn och identitet hålls inte hemliga här. Men en person som den här unga killen hon var ihop med, han förtjänar inte anonymitet enligt mig. Hon berättar hur han våldtar henne, misshandlar henne både mentalt och fysiskt, hotar hennes barn. Verkligen hjärntvättar henne. Samtidigt som hon är ute och föreläser och skriver krönikör om misshandel och feminism. Boken är såklart hemsk men mycket läsvärd. Med lite Unni Drouggesnusk också såklart!

Hennes tidigare alster är mycket bättre men går heller inte att jämföra tycker jag.

I sommarvärmen är det dax för lunch

med den bedårande Alificia och henns kära moder. Vi ska picknicka i Edsbergsparken och himlen här utanför är klarblå! Det blir härligt och mysigt innan jag åker bort. Bilder efter lunchen!

Wax on wax off

Jag hade sparat håret på benen i fyra veckor. Uttrycket " svänga mina lurviga"  runt midsommarstången var avskräckande passande. P skulle öva vaxning på mig. Jag skrek som en tönt men var nöjd med det släta, fina resultatet, K var än mer nöjd. Tog på mina ben hela tiden efteråt. Snacka om sämsta tiden att spara hår. Försommaren när man är blek och rackig som det är.




Från Body shop och väl godkänt enligt Pernilla.

Peace and love!!!

På onsdag bär det av till Borlänge. Vi checkade tältet igår, det såg fint och fräscht (?) ut. Spriten är inhandlad, sovsäckarna framplockade och det enda som vi ska köpa är två brassestolar, 1 flaska vodka och huvudvärkstabletter. På onsdag blir det inköp av det smaskiga polarmacka och olika mjukostar på tub.
Pernilla är på väg upp nu och sätter upp tälten så vi får plats tillsammans. Det ska bli riktigt kul och jag är rejält taggad. Väderleksrapporten verkar lovande och spelschemat är helt ok.

Min festival börjar med

Torsdag
Sofia Karlsson
Sedan min första krock Backyard Babies vs Maria Mena men det blir Maria för min del
Monster Magnet
Thåström vs Coffinshakers, har inte bestämt mig än
och så stor avslutning med Mötley Crüe!

Fredag
Henry Rollins
Gogol Bordello
Turbonegro
Lars Winnerbäck

Lördag
Dia Psalma
Sophie Zelmani
Miss Li
Lars Winnerbäck (igen ja)
Dundertåget
Håkan Hellström avslutar även i år och det kommer nog vara lika magiskt denna gång!

Får väl köra lite recensioner när jag är tillbaka så ni vet hur det var.

Lerig kram på er!

Midsommar!

Då var en årlig tradition avbockad. Vi firade midsommar i metropolen Grytgöl hos kusinerna. De har sitt årliga karnevalståg i byn som ni ska få se bilder från så snart de kommit upp. Först käkade vi sill och drack nubbe och kollade på tåget och solen var framme i stort sett hela tiden. Senare på kvällen blev det öl och vin och örtstek och massa gott. K var ute i båten, de la nät och fick en gädda men annars var det ingen storfångst.
På lördagen var vi runt på loppistunda och lite besök, sedan lekte vi med kusinbarnen och grillade.

På natten sov Rocker så här gulligt med oss i gäststugan.



Stretchar lite när matte fotar.



Såna här goda fick vi med oss hem igår från min morbror!

Hoppas ni alla hade en fin midsommar, vad gjorde ni?


Allmän toalett



Den här bilden fotade jag i tisdags 23.30 utanför vårt gamla hus.

..................Kanske ska tillägga att huset är evakuerat pga stambyte...............

Skoshopping!!!

Var på Skopunkten igår för att kolla gummistövlar till festivalen, dessa blev det.



Dessa ballerinor hade jag även förra året, köpte et par nya nu, I love them.
Oxå ett par prickiga tygskor som jag inte hittar bild på.

Gudislunch+shopping

Denna soliga dag mötte jag Alicia och Soffan i centrum, en räksallad (Sofie), bakpotatis (jag) plättar (Alicia) senare var hälften av plättarna på golvet och Alicia var allmänt nöjd med all uppmärksamhet. Vi träffade en gammelgudis oxå så vi var en liten kedja där. Sen gick vi lite, även Alicia med sina händer i mina. Det var lika mysigt som vanligt med den godbiten o hennes moder. Tänk att hon snart fyller ett år, det första året liksom. Helt knäppt.

Knäppt har det varit på jobbet och mycket att göra. Men imorrn är det torsdag och då ska det packas till midsommar samt bakas bröd. Måste oxå förbi ÖB och köpa lite prylar till nästa vecka. Vad händer då? Jo Peace and lovefestivalen!

Spelschemat är släppt och jag har två krockar, Thåström vs Coffinshakers och Maria Mena vs Backyard babies.

Idag köpte jag ett par gummistövlar, ett par prickiga röda fejkconverse och ett par svarta ballerina. Ni får se bilder imorrn.
Äntligen har jag oxå fått en efterlängtad avi från Ellos. Det står att det är två klänningar, minns dem inte ens eftersom jag beställde i mars liksom. Hoppas det har vart värt väntan när jag hämtar ut dem imorrn.

Dalí dalí

Till hösten sätter Moderna upp en utställnign om Salvador Dalí, en av mina absoluta favoritkonstnärer.

Här har jag saxat från www.modernamuseet.se

Dalí  Dalí  med Francesco Vezzoli

19 september 2009 - 17 januari 2010


Salvador Dalí är en av de populäraste 1900-talskonstnärerna, förmodligen för att det i hans fall är svårt att skilja mellan människan och konsten. Dalí uppfyllde alla föreställningar om vad en konstnär är och ska vara: det "galna geniet" som inte bara tillåts göra vad som faller honom in utan även gör det oväntade och överträffar alla förväntningar.


EXTRA KVÄLLSÖPPET!
Under höstens stora utställning Dalí Dalí med Francesco Vezzoli kommer museet att förutom tisdagar också hålla öppet på onsdagar till kl 20. Skynda att boka en visning av utställningen!


Läs mer om utställningen 

Curator: John Peter Nilsson berättar om utställningen



Wilhelm Tells gåta, 1933

Salvador Dalí
Wilhelm Tells gåta, 1933


Sommar, sommar och sol!

Äntligen visar sig solen igen, vår bortglömda gamla kompis. Och äntligen äntligen är inte himlen en gigantisk dusch i grå färg. Jag har nya flipflop på mig. Köpte dem i lördags och köpte även ett par bruna solglajjer, inget av detta trodde jag jag skulle få användning för igen haha.

Idag blir det lunchlåda på lastkajen i solen. Efter jobbet skön promenad med Rocker.


Igår började vi med en så äckig grej, rengöra köksfläkten. Vi har nåt smart gammalt 80talssystem som man kan reglera värmen i lägenhet med, den filtrerar även pollen och damm, den är ful men effektiv. Om den är ren, den har itne sugit så bra sista tiden, först diskade jag gallret och bytte glödlampa och diskade lampskyddet. Sen kommer den riktigt ofräscha biten, man öppnar luckan ovanför och ska byta filter. Där var det så jäkla dammigt, sen lyfter man ur en stor fyrkant som är själva fläkten. Den tvättades i badkaret med diskmedel och det rann ut en del damm kan jag säga. Den står på tork nu och ska i idag. Allt är rentorkat, hela köket är rengjort och alla andra ventilfilter är bytta i hela lägenheten. Allt är städat o dammat och torkat och det är bara kläderna från igårkvälls tvättstuga som ska in i garderoben.

Jäkligt nice när det känns så fräscht. Rensa is the shit.

Jag msåte ju visa upp mina Bubbleroom shopping oxå. Blir ett senare projekt.

ut o sola nu!

Bye bye miss American pie

Här är ett riktigt bra pajdegsrecept, ha blöta fingrar när du trycker ut det i formen så går det jättelätt. Förgädda skalet 8 min 225 grader. Fyll med köttfärs/ broccoli o ädelost/ paprika, lök, svamp/ västerbottenost/skaldjur/kyckling o spenat. Ja det ni vill  ha i helt enkelt. Rör ihop mjölk o ägg till en stanning och häll på. In i ugnen 25 min. Mumsi!



Pajdeg
1,5 dl  vetemjöl
1 dl  grahamsmjöl
2 msk  kruskakli
2 tsk  bakpulver
1 tsk  salt
1 st  mosad potatis, kokt
1 dl  minimjölk

Filmer

Några filmer jag sett de senaste veckorna är.

Twilight, mest för att se vad Usas ungdomar är så upphetsade över. Och det var ingenting.


Wallander Hämnden, den var en bra Wallander helt enkelt


Changeling, en sann historia regisserad av Clint Eastwood och huvudrollen har Angelina Jolie. En hemsk och tragisk historia i 20talsmiljö. Verkligen sevärd.


Sin City, allt blir så coolt om Tarantino eller Rodriguez har ett finger med i spelet. Detta är lätt en av de coolaste filmerna som finns. Jag gillar serietidningsbaserade filmer.


Romper Stompe, hemsk men bra film om nazistgäng i Australien, Russel Crowe på sitt snyggaste. Det var denna som verkligen ledde honom till Hollywood.


Scarface, en sån klassiker. Behöver  inte säga så mycket mer.

Regntyngd helg

Men inte desto mindre rolig för det.

Fredagen bärjade med drinken Pink Mango på Kung Carls bakficka,
www.kungcarlsbakficka.se

och några glas vin såklart!

Sedan mötte vi upp alla på East och började med lite skumpa innan dessa härliga anrättningar kom in

Min Sashimitallrik. Laxen var något av det godaste jag ätit i mitt liv, den smälte som smör på tungan.

Vi hade köpte presentkort på Centralbadet och en liten duschbomb med aromer som skulle vara bra när baksmällan satte in.

Så här glad blev hon!


Cattis nästan 25 år!

På lördagen var vi på grillfest i nästan 12 timmar hos mamma o pappa, vädret tillät inte utomhusmiddag men vi dukade långbord i plywoodsalen. Maten var grym, nyskjutet vildsvin som marinerat i flera dygn, massa potatissallad o quinoa. Jag hade bakat börd och det var ostar och såser, oliver, grissini och såklart Sofies hembakta onyttigheter.
Alicia fick lite ragg på Jake som är några månader äldre än henne, Rocker ville också vara med och leka med de i hans storlek. Sen kom vallpen Tassa och hetsade upp Rocker som flåsade i flera timmar. Alicia fick åka hem tidigt med sjuklingpappan och hundarna röjde istället. Alla var på bra humör.
Vi tjejer badade i jacuzzin sen och drack öl och skvallrade om livet.
Vi sov kvar dör och slöade hela söndagen, kollade på inspelningen från 2ans lördagkväll om gitarrer. Massa bra gitarrgudar och det passade ju bra eftersom regnet fortfarande öste ner.

Kolla på www.metrobloggen.se/sofieochalicia för fler bilder.

Kram hej!

Födelsedagsfirande på East

Ikväll är det middag med brudarna. Cattis fyller år 21/6 vilket ofta infaller på midsommarhelgen så även i år. Hon missas lite bland stänger o ch dansande grodor så vi firar ikväll istället.
Efter jobbet möter jag upp Carro för att handla prellen och sen resten för lite After work, sen blir det middag på East kl 20. Ska bli supergott, jag har varit en tråk och tjuvkikat på menyn och typ redan bestämt mig för en modern blandad sashimitallrik. Sushi utan ris liksom, perfa! Brukar va rätt trist på vanliga sushihak då man bara får en hög med rå lax ungefär. Men ikväll blir det nog udnerbart gott!


Hahaha herregud

Den gamla stjärnproducenten Phil Spector blev nyligen dömd för mord i en historia som har snurrat i flera år. Här är bilder på olika frisyrer han haft under rättegångarna, i tidsordning. Den nedre bilden är den sista. Hur tänker karln??!! Han har levt rockstarliv från 70-talet och framåt varför varfö varfö ser man då ut så här sen? Har han knarkat bort hela hjärnan? Man kan inte annat än skratta.







En härligare bild är hans begåvade dotter Regina som spelar på Hultsfredsfestivalen i år.




Regina Spektor

Sånt där hår som hon har, det är en dröm. Rena rama motsatsen alltså mot sin far. Lyssna på en av världens bästa låtar med henne, Samson.

Ytterligare lite ointressant info

Skor: Converse eller ballerina. FLip flop när sommaren väl kommer....
Sneakers: Nej converse
T-shirt: Bandtröja
Underkläder: Freya, CK, 6ixty8ight
Väska: Är en sucker för tygpåsar, jsut nu en thailändsk.
Plånbok: Tjock tjock, korthållare.
Solglasögon: Piloter
Klocka: Inte för tillfället, blev för stressad av det förut
Smycken: Massor
Tv: LG32" ska bytas mot en större
Mobiltelefon: Sony Ericsson
Mp3: i Mbilen, anävnder den inte.
Dator: en på jobbet, en hemma.
Smink: Sephora, Make up store.
Ansiktskräm: Weleda Mandel
Deodorant: Palmolive relaxing
Tandkräm: Nån från affären
Schampo/Balsam: Sacha Juan shampoo, använder inte balsam
Tvål: Weleda
Parfym: DKNY Be delicious på sommaren
Mineralvatten: Utan smak
Vin: Rött
Bröd: Eget eller bageri
Mat: Spansk, libanesisk, grillat.
Glass: Kulglas, pistage och chokladblandningar.
Godis: Plockgodis, sura sura och choklad
Säng: Från Jysk
Lakan: Hemtex
Frisörsalong: Ja bästis och syster
Dagstidning: DN
Magasin: Inredningstidingar, Allt i hemmet, ELLE interiör, 25 vackra hem.

Indianskor

De här skönheterna från www.have2have.se skulle jag gärna se ner på i höst. 749 kr och nu är det fraktfritt också! Men det får bli en senare historia.

Klicka för att förstora bilden

Body america

En härlig familj med Body butter, peeling och duschmousse har flytta tin hos mig. Vermont Va va voom luktar lönn, blåbär och gröna äpplen. Jag tänker på pannkakor varje gång jag använder den. Det finns även Body mist och vanlig lotion.

De snygga förpackningarna är (som så ofta) nästan halva grejen och de finns i underbara dofter!

New York cheesecake, Southern belle (persika mango), Toast to the coast (hav och druva).

BODY BUTTER BODY AMERICAN

www.bodyamericanorganics.com

De finns att köpta på Coop och Ica men säkert på fler ställen också. På Rusta har de just nu Southern Belle för 49 kronor. Då är det bara att passa på, annars kostar de mellan 99-149 kr.


En kväll hos oss

Sen vår nya familjemedlem spikmattan flyttade hem till oss har det ofta sett ut så här på kvällarna. Och så byter vi av varandra efter en stund. Rocker är bara så himla lycklig att vi tillbringar mer tid på golvet så han kan krypa tätt intill. Med kuddarna kan man justera mattan om man vill ha mer behandling på nacken t e x eller mitten av ryggen. Hur som helst så upprepar jag igen att det är väldigt väldigt skönt!
Idag känner jag mig frusen o lite småkrasslig, kände så igår oxå på eftermiddagen, ont i huvudet och irriterad i halsen. Hoppas på en snabb och incidentfri dag.


Helgen som kom och gick

Fredagen började med en After Work, boule på Surbrunnsgatan www.boulebar.se det är verkligen kul, socialt, drickvänligt, enkelt och ickesvettigt. Perfekt nöje! Vi käkade middag där och drog sedan vidare till Monks Café www.monkscafe.se på Sveavägen, där drack vi goda öler och blev lite på örat. Jag lämnade sällskapet i lämplig tid för att missa inte bara ett utan två tåg pga att på Centralen, Stockholms stora knytpunkt för tåg och tunnelbanor ja där har de en klocka som går fel. Jag behöver nog inte ens beskriva min irritation, tog en taxi hem. Va sur.

På lördagen gick jag upp kl halv nio, vi hade tänkt åka på Cutom bike show i Norrtälje men när vädret inte var vänligt då tappade jag lusten helt. Åkte till Hemköp och handlade god frukost och var sedan hemma hela dagen och bara tog det lugnt. Rocker sällskapade med mig då K var på hojfesten till sen natt. Vi kollade på film och bara slappade. Såg Robyn live från Los Angeles på tvåan. Det var faktiskt riktigt grymt fast det inte är min typ av musik. Hon är cool!

Igår åkte jag och handlade blommor till balkongen, köpte säkert 30 blommor plus ett tiopack med Lobelia. Påtade med dem hela eftermiddagen sen. Det blev så himla mysigt. Tyvärr blev vädret kallt så det var iten så skönt att sitta där sen.

På kvällen åkte vi hem till mamma o pappa för pappa fyllde år. 53 unga år blev han. Men fortfarande 25 i sinnet. Vi köpte en ram som man sätter en vinylskiva i så kan man liksom byta ut motivet eftersom. Mamma köpte en knivslip som gav så bra resultat att pappa senare skar sig i tummen. Farmor köpte en tröja. Vi grillade såklart, jättegott potatispaket och grillwokade ( ja jättekonstigt men gott!) grönsaker och så älgentracote till det. Ja ni förstår själva. Urgott.


Kommer ni ihåg de här gamla klassikerna?

Man kan ju såklart göra eget men de här e bra goda de med!

Utkast: . which ...

. which perfume do you use?
DKNY be delicious, nu på sommaren

2. song of the day?
Nåt med Abba

3. what are you currently reading?
Watch ypu bleed, biografin om Guns n' roses

4. today's highlight?
AFter work

5. what whould you really like to learn?
massa massa

6. what was the last thing you bought?
Tre öl idag

7. what's your favourite animal?
Fransk bulle :)

8. what's your most important goal at the moment?
Att få en händelseirk, varm, solig vinfylld sommar med familj o vänner


10. what's the colour of your eyes?
Blå

11. if you could change something with yourself, what would that be?
Några cm längre

12. if you could be anywhere in the world for the next hours, where would that be?
New York med en fet plånbok!

13. what do you find important with your friends?
Att dom är de bsäta vännerna i välrdnei våt toch torrt genom alla år

14. What are you doing this summer?
Förhoppningsvis det jag skre vovan

15. what's your dreamjob?
Författare

16. what's your favourite piece in your wardrobe?
Sommarklänningar

17. what´s your favourite make up brand?
Sephora

18. 3 things that make you smile.
Rocker, solen, fredageftermiddag

19. If you could make 3 wishes, what would they be?
Fred, lite rikedom och so
20. what's your favourite tv-series?
Inredningsprogram

21. what are you wearing at the moment?
Klänning. ^^

22. what's your favourite sweets?
Choklad. 

23. what was the last thing you did for someone else?
Lånade ut pengar fast jag knappt har till mig själv. :o)

24. what was the last film you saw?
Patrik 1,5

Utkast: Vilken svordom ...

Vilken svordom använder du mest?

Fan

Äger du en iPod?

Nej

Vilken tid är din väckarklocka inställd på?

06.59

Hur många resväskor äger du?

4

Använder du flip-flops?

Så ofta jag kan

Var köper du dina matvaror ifrån?

Ica o Hemköp

Skulle du hellre ta bilden än vara med på bilden?

Nej

Du är ledig. Umgås du helst med en hel barnfamilj eller med en vän?

En vän eller barnfamiljen ASA

Om du vann på lotto, vad är det första du skulle köpa?

Resa

Har någon någonsin kallat dig lat?

Ja

Tar du någonsin medicin för att hjälpa dig somna snabbare?

Nej

Vilken CD ligger i din CD-spelare just nu?

Thåström Skebokvarnsv

Vad åt du till middag senast?

Pasta med kål, squash och kalkon

Använder du huvtröjor?

Ja

Kan du vissla?

Ja

Vem var den senaste som ringde dig?

Norrländsk chaufför

Vilken är din favoritåkattration på ett nöjesfält?

Berg och dalbanan

Tror du folk pratar bakom ryggen om dig?

Säkert nån som gör

Tittade du på tecknat när du var liten?

Ja

Hur stort är ditt närmaste köpcentrum?
Väsby, rätt stort

Hur många syskon har du?

1 syra

Är du blyg inför det motsatta könet?

Nej

Vilken film kan du alla replikerna till?

Dirty dancing

Äger du några band t-shirts?

Ja många

När flög du senast?

I höstas

Läser du för skojs skull?

Varje dag

Diskar du din egen disk?

Nej diksmaskinen gör det

Har du gråtit offentligt?

Ja

Har du en stationär dator eller en laptop?

Stationär

Försöker du alltid lära dig nya saker?

Ja

Vill du just nu göra några tatueringar eller piercingar?

Alltid

Tycker du att killen borde bjuda på första dejten?

Kanske

Kan du kasta macka?

Nej

Har du någonsin varit på Jamaica?

Nej

Vad har du med dig in på bion?

Cola zero, lösgodis

Vem var din favoritlärare och varför?

Mina medialärare med alls in erfarenhet

Vad har du för väder?

typ 10 grader blåst regn grått.

Vilket var ditt favoritämne på gymnasiet?

Svenska och mediaämnena

Gillar du att flyga?

Ja, men jag gillar mest att komma fram

Vilket personlighetsdrag är ett måste hos en partner?

Lojalitet och bra musiksmak

När sov du senast på golvet?

Igår på spikmattan

Om du har körkort, när fick/tog du det?

Oktober 2002

Vilken är din favoritdrink?

Screwdriver (vodka juice)

Gillar du din boendesituation?

I love it

Hur många timmar måste du sova för att kunna fungera?

5 typ

Är dina dagar fullbokade och stressiga?

Ja ofta

Hamnade du ofta i trubbel för att prata under lektionerna?

Ja varje dag

Vilken är din favoritfrukt?

Banan

Bryr du dig om antalet kalorier i det du köper?

Inta alltid

Hur gammal blir du nästa födelsedag?

26

Är du petig när det kommer till stavning och grammatik?

Haha jag är hitler på den, men skriver fort och fel själv på datorn

Tror du på liv på andra planeter?

Ja kanske

Vem var den sista personen som gjorde dig arg?

Kunder

Tror du att Gud är man eller kvinna?

Vem vet

Vad var det senaste du åt?

Pasta med kål, squash, kalkon. Micrad. Inte så gott.

Kommer du bäst överens med personer av samma kön eller motsatta?

Same same

Hur valde dina föräldrar ditt namn?

Det får ni fråga dem

Gillar du senap?

Nej

Vad säger du till dig själv när allt känns svårt?

Stackars dig Johanna du är värd ett nytt klädesplagg

Skulle du någonsin hoppa fallskärm?

Nej tror inte det

Vilken karaktär från en film påminner mest om dig själv?

Inte tänkt på det förut

Har du någonsin köpt något från eBay, vad var det senaste i så fall?

Nej men blocket e bra!

Tycker du om att krama folk?

Yes

Äger du en digitalkamera?

Ja men använder mest mobilen

Vilka kändisar har du blivit jämförd med?

En blandning mellan Moder teresa och Angelina Jolie. (skämt)

Stör det dig om någon säger att dom ska ringa men inte gör det?

Nej

Vilka böcker, om några har fått dig att gråta?

Alla Jonas Gardell och massa andra

Tycker du att du är attraktiv?

Ja

Vad är du allergisk mot?

Poll

Får du dåligt samvete efter du ätit kött?

Nä, jag äter kött i protest mot att vegeterianerna äter upp djurens mat!!!!

Om du var född av motsatt kön, vad hade du hetat?

Fråga mamsen


Inredningsutmaning

BÄSTA KÖPET
Lägenheten!
LYXIGASTE PRYLEN
Vårt badrum
MEST NÖJD MED
Vår egna stil
HÄLSOSAMMASTE MASKINEN
Badkaret (maskin)
MINST NÖJD MED
Köksluckorna
LÄNGTAR EFTER
Njuta sommaren på vår stora balkong
ÖNSKAR JAG HADE
Köksluckorna på plats
OM JAG KUNDE TROLLA
Skulle allt pollen försvinna från balkongen
SAKNAS PÅ MIN VÄGG
En stor stor poparttavla

mera mera

Tre saker jag inte förstår mig på:
1. Religösa krig

2. Tråkmånsar

3. Annat hemskt som svält och mord


Tre saker som finns på mitt skrivbord/bordet
jag sitter vid:
1. Vattenflarra

2. Mobiler

3. Postit


Tre saker jag gör just nu:
1. Bloggar

2. Pratar i telefon

3. Är kissnödig


Tre saker jag vill göra innan jag dör:
1. Se Rolling Stones live

2. Åka till Marocko

3. skriva böcker


Tre saker jag kan:
1. Prata mycket

2. Skriva mycket

3. Dricka mycket


Tre saker jag inte kan:
1. Fixa håret

2. Spela fotboll

3. Ha tråkigt


Tre saker jag tycker att du ska lyssna på:
1. Led Zeppelin

2. RoOlling Stones

3. Black Sabbath


Tre saker jag skulle vilja lära mig:
1. Grym på att laga mat

2. Grym på att sminka

3. Grym på att måla


Tre favoriträtter:
1. Tapas i alla former

2. Grillat

3. Pancakes


Ja ni då


Myspys

Så här mysigt hade vi igårkväll, det var riktigt ruggigt ute, vi hyrde filmer och åkte hem och tände ljus, låg på spikmattan, gjorde te och bara mös.


Mera frågor (vem är egentligen intresserad)


Tio första
Första bästa kompis: Sofie och fortfarande!
Första bil: Illgräna härliga bubblan
Första kärlek: Olsson på dagis haha
Första husdjur: Hunden Blackie
Första semester: Jag vet inte, Spanien tror jag. Eller nånstans i Sverige kanske det va först.
Första jobb: Receptionen på SOllentuna badmintonhall
Första köpta skiva: Säkert nåt med Roxette
Första riktiga kärlek: Johan
Första piercing: Örat
Första konsert: Roxette

Nio senaste:
Senaste alkoholdrycken: Rött
Senaste bilfärd: Hit till jobbet idag
Senaste filmen du såg: Twilight, dålig
Senaste ringda telefonsamtal: Kund
Senaste bubbelbadet: I NIbble
Senaste spelade cd: Thåström, Skebokvarnsvägen
Senaste kyss: Igår
Senaste gången du grät: Var väl nån dag här till nåt blödigt tvprogram
Senaste måltiden: Nektarin

Åtta har du nånsin:
Dejtat en av dina bästa kompisar: tror jag inte
Blivit arresterad: nej har klarat mig
Blivit kär vid första ögonkastet: Jepp
Fastnat med blicken i någons urringning?: Ofta
Fått ditt hjärta krossat: Ja
Sagt att du älskar någon utan att mena det: Japp
Haft ett one night stand: Ja
Busringt till någon: Ja

Sex saker du gjort idag:
1. Bytt klädplan
2. Väckt Rocker i sin säng
3. Åkt till jobbet
4. Frusit
5. Svurit över vädret
6. Borstat tänderna

Fem favoritsaker utan rangordning:
1. Min vovve
2. Min mobil
3. Min lägenhet
4. Min bil
5. Min hall

Tre val:
Blått eller rött? Rött
Sommar eller vinter? Sommar
Choklad eller chips? Choklad

Två saker att göra innan du dör:
1. Leva ett långt och glatt liv
2. Dricka mycket rödvin under den tiden


En sak du ångrar:
Det man aldrig gjorde..... :)

Frågor frågor

VAD HETER DU? Johanna
2. VAD ÄR DET FÖR FÄRG PÅ BYXORNA DU HAR PÅ DIG? Svarta leggings
3.VAD LYSSNAR DU PÅ JUST NU? Tangentbordsknatter
4.VAD GJORDE DU IGÅR KVÄLL? Kollade på film och drack te
5. VAD VAR DET SISTA DU ÅT? Nektarin
6. HUR ÄR VÄDRET HOS DIG JUST NU? Regn, rusk och grått
7. DEN SISTA PERSONEN DU TALAT I TELEFONEN MED? Nån jobbig kund
8. DET FÖRSTA DU LÄGGER MÄRKE TILL HOS DET MOTSATTA KÖNET? Kläder, tatueringar
9. GILLAR DU PERSONEN SOM SKICKADE DETTA TILL DIG? jag har bara snott den på nätet, jag gillar nätet
10. HUR MÅR DU IDAG? Väldigt bra!
11. VILKEN ÄR DIN FAVORITDRYCK? Rödvin, öl, vatten
12. FAVORIT ALKOHOLBASERAD DRYCK? aha, rödvin, öl, whisky
13. FAVORITSPORT? Schack haha
14. HÅRFÄRG? Svart som synden
15. ÖGONFÄRG? Blå som ett barns
16. SOLUPPGÅNG ELLER SOLNEDGÅNG? soluppgång när man går olägger sig, då et man att natten varit lyckad
17. SYSKON Å DERAS ÅLDER? Piffi 21 år
18. FAVORITMÅNAD(er)? Maj
19. SENASTE FILMEN DU SÅG? Asdåliga Twilight, precis innan det braiga Wallander
21. FAVORITDAG PÅ VECKAN? Lördag
22.FAVORITHOBBY? Läsa, inreda, musik, vänner o vovven
23. ÄR DU FÖR BLYG FÖR ATT BJUDA UT NÅGON? Nej
24. FAVORITLÅT(ar)? har vi tio år på oss? skulle aldrig rymmas här.
25. SOMMAR ELLER VINTER? sommar
26. KRAMAR ELLER KYSSAR? Kramizar
27. HUR BOR DU? Med en norsk man och en polsk hund i en jättefin lägenhet i skogen
28. VAD LÄSER DU FÖR BÖCKER? Alla
29. HUR SER DIN MUSMATTA UT? Svart stort underlägg för tangentbord och mus
30. FAVORITSPEL? Frågespel
31. KAN DU NUDDA DIN NÄSA MED TUNGAN? Nej
32. KAN DU KORSA ETT ÖGA ÅT GÅNGEN? Nej
33. ÄR DU ROMANTISK? Nej
34. SKULLE DU SÄGA SJÄLV ATT DU ÄR LYCKLIG? Japp!
35. VAD SKA DU GÖRA IMORGON? Norrtälje Custom bike show eller hemma och fixa balkongen
36. VAD ÄR KLOCKAN JUST NU? 0938

Frågeställning

(x) snott den här listan från nån
(x) rökt en cigarett
(x) rökt en cigarr
( ) varit hög (Ehhhhh.....inte så ;)
(x) varit full
(x) hånglat med någon av samma kön
(x) varit kär
(x) blivit dumpad
(x) dumpat någon
( ) fått sparken
( ) varit i knytnävsslagsmål
( ) rymt hemifrån (Japp ofta när man var liten, kutade så fort man fick chans)
(x) haft känslor för någon som inte känt samma sak
( ) blivit arresterad
(x) hånglat med en främling
( ) gått på en blinddejt
(x) ljugit för en kompis
( ) varit kär i en lärare ( Nämen lite tänd kanske..)
(x) skolkat
( ) legat med en medarbetare
( ) sett någon dö
( ) varit i Kanada
( ) varit i Mexiko
(x) flugit
(x) spytt i en bar
( ) sett en del av dig själv brinna (aaa mitt hjärta.. haha)
(x) ätit sushi
(x) åkt snowboard
( ) crowdsurfat under en konsert
( ) varit i ett våldsamt förhållande
(x) tagit smärtstillande
(x) älskar eller saknar någon just nu
(x) legat på rygg och sett molnen flyga förbi
(x) gjort en snöängel
(x) haft ett te-party
(x) byggt ett sandslott
(x) hoppat i en vattenpöl
(x) lekt uppklädd
(x) hoppat i en lövhög
(x) åkt släde
(x) fuskat när du spelat spel
(x) varit ensam
( ) somnat i skolan/på jobbet
(x) använt ett falskt id
(x) tittat på en solnedgång
( ) varit med i en jordbävning
(x) rört en orm... blääää
(x) sovit under stjärnorna
(x) blivit kittlad
( ) blivit rånad
(x) blivit missförstådd
( ) tagit hand om ett råddjur/en get
(x) vunnit en tävling
(x) gått mot rött
( ) blivit avstängd från skolan
( ) varit i en bilolycka
( ) haft kramp
(x) känt dig som en utstött
( ) ätit ett helt glasspaket på en natt (kväll)
(x) dansat i månljus
(x) hatat ditt utseende
(x) varit vittne till ett brott
(x) ifrågasatt ditt hjärta
(x) varit besatt av post-it lappar
(x) gått barfota i lera och pressat leran mellan tårna
(x) varit vilse
(x) varit på andra sidan landet
(x) simmat i havet
(x) känt som om du håller på att dö
(x) gråtit dig själv till sömns
(x) lekt polis och rånare
(x) sjungt karaoke
(x) betalat för mat med bara mynt
(x) gjort något med dig själv som du inte borde gjort
(x) busringt
(x) fångat en snöflinga på tungan
(x) dansat i regn
(x) skrivit ett brev till tomten
(x) blåst bubblor
(x) gjort upp eld på en strand
(x) förstört en fest
(x) åkt rullskridskor
(x) fått en önskan inslagen
( ) haft sex med en apa
(x) burit pärlor
( ) hoppat från en bro
(x) ätit hund/katt-mat (dont ask)
( ) sagt till en främling att du älskar honom/henne
(x) kysst en spegel
(x) sjungt i duschen
(x) burit en svart klänning
(x) drömt att du gift dig med någon
( ) limmat fast din hand i något
( ) fastnat med tungan i metall
( ) pussat en fisk
( ) varit en cheerleader
(x) suttit på ett tak
( ) skrikit så att du inte fått luft
(x) byggt en kärra
(x) pratat i telefon i mer än sex timmar
(x) stannat uppe hela natten
( ) inte duschat på en vecka (Fräsht.. nej)
(x) plockat och ätit ett äpple direkt från trädet
(x) klättrat i träd
(x) haft en träkoja
(x) är rädd för att titta på skräckfilm ensam
(x) tror på spöken
( ) burit fula/annorlunda kläder i skolan för att höra vad folk säger
( ) spelat kyckling
(x) blivit puttad i en pool med kläderna på
(x) blivit tillsagd av en främling att du är het
( ) brutit ett ben
(x) fångat en fisk och sen ätit den
(x) fångat en fjäril
(x) skrattat så mycket att du grät
(x) gråtit så mycket att du skrattade
(x) fuskat på ett prov
( ) haft en Britney Spears-skiva
(x) glömt någons namn
(x) sovit naken
(x) svimmat
( ) gråtit på tunnelbanan
( ) haft sex på offentlig plats
(x) legat med fler än fem personer
( ) snattat
(x) drömt att jag haft sex med en/flera vän/vänner
(x) pratat med en främling i mer än fem minuter
(x) gett en uteliggare mer än 50 kronor
( ) spottat på någon jag ogillat
( ) hoppat bungyjump eller något annat riktigt äventyrligt
(x) haft sex i en IKEAsäng
( ) haft sex i en IKEAsäng på ett IKEAvaruhus
(x) varit otrogen
(x) varit svartsjuk
( ) är med i 10000-meters klubben
(x) spenderat mer än 1000 kronor på en krogrunda
(x) Spytt från en balkong på fyllan
(x) sovit på en toalett
(x) sagt till en person att du älskar den, men inte menat det
( ) åkt pulka utför en trappa

Ni då?

Sisters in crime



När vi två är ute och svirar då ligger världen osäker under våra fötter....

Myslunch

I regnrusket åkte jag hem till Sofie och Alicia för en trevlig lurre. Alicia låg och sov hela tiden, så fridfullt som bara små gosungar kan. Sofie bjöd på morotssoppa med fralla och brie och avslutade med en härligt seg äppelkaka och vaniljsås. Jag hade med en söt klänning till lillprinsessan och själv fick jag ett fint inramat foto av stjärnan och en härlig bodybutter.

Här bjuder jag på lite stjärngodis från förr

1 dag gammal!



Myser i vagnen!


se www.metrobloggen.se/sofieochalicia.se för mer gos.

Sommarpratare 2009 del 2

Ja, blev lite hetsigt där sist. Vem ser ni mest fram emot att lyssna på? Nån ni tycker inte förtjänade en plats på listan? Nån ni saknar? Såg även att jag skrev att för Kjell Lönnå zappar pensionärerna från p1. Jag menade såklart till p1.



mer info på www.sr.se

Nu har solen tittat fram efter den tugna dagen, dags att gå hem till mattan och lägga sig ner!

Sommarpratare 2009

Listan offentliggjordes idag, mina tankar runt dem nedan.


20 Ingvar Kamprad, Ikeas grundare intressant, imponerande affärsman och det är kul med gamla människor som lever modernt och hänger med i samhället.

21 Tomas Ledin, artist nja, väldigt svennebanan.

22 Hanna Hellquist, författare och krönikör tjat om sin pappa och uppväxt på värmlädska klara jag mig utan.

23 Helena von Zweigbergk, författare I love!

24 Alexander Stubb, Finlands utrikesminister känner inte till och lockar inte så värst heller dock så tycker K att finlandssvenska är det roligaste som finns så kanske vi lyssnar ändå, haha

25 Malin Åkerman, skådespelare kan säkert vara kul att få höra lite historier från denna "svenska"

26 Kjell Lönnå, körledare alla pensionärer zappar från p1

27 Linda Olsson, författare intressant

28 Eric Bibb, musiker känner inte till

29 Hans Alfredson, författare och regissör härligt!

30 Sofia Jannok, musiker känner inte till, är det hon som jojkar? (förutfattade meningar av ett namn)

Juni

1 Erika Bjerström, journalist känner inte till henne men jag är ju väldigt intresserad av journalistik

2 Joe Labero, magiker nja, inte så jättespännande kille tycker jag

3 Cecilia Frode, skådespelare inte så rolig och jobbig röst

4 Lena Philipsson, artist se ovan

5 Herman Lindqvist, författare alltid intressant

6 Jonas Gahr Störe, Norges utrikesminister måste väl... haha

7 Nour El-Refai, komiker hon är rolig, kaxig och orädd

8 Roger Wallis, professor och musikproducent känner inte till

9 Malin Baryard-Johnsson, tävlingsryttare inte så itnressant för mig

10 Christian Lindberg, musiker känner inte till

11 Jonas Björkman, tennisspelare inte så intressant för mig

12 Prinsessan Birgitta ja varför inte

13 Sara Paborn, författare känner itne till men gillar ju såklart författare

14 Katerina Janouch, författare och sexrådgivare hon är bra och modern

15 Håkan Nilsson, vinnaren av Lyssnarnas sommar roligt grattis!

16 Ann Heberlein, författare och etikforskare låter intressant

17 Elizabeth Gummesson, föreläsare känner inte till

18 Kristian Luuk, programledare ja v a kul!

19 Per Olov Enquist, författare han är bra

20 Madeleine Westin, meteorolog sol, regn, moln, nej inte så kul

21 Johan Lindeberg, modedesigner jättekul

22 Lasse Berg, författare och dokumentärfilmare ok, kan va bra

23 Malin Sävstam, författare och civilekonom känner inte till

24 Kerstin Hessius, vd Tredje AP-fonden snark

25 Morgan Alling, skådespelare jättekul!

26 Ola Salo, artist jättekul!

27 Petra Mede, komiker nej tror inte det

28 Arash Labaf, artist kanske det kanske

29 Mathias Dahlgren, krögare ja han är bra

30 Laleh Pourkarim, artist ja mysigt

31 Peter Englund, författare och ständig sekreterare i Svenska Akademien rätt tråkig faktiskt

Augusti
1 Alex Schulman, medieentreprenör och bloggare så jäkla trött på den där mannen

2 Anders Wall, finansman nej tack

3 Sverre Sjölander, zoolog och författare känner inte till

4 Anne Sofie von Otter, mezzosopran i schlagerns fotspår nej kommer nog inte lyssna

5 Jerry Williams, artist ja han har ju sitt sköna sätt att snacka, Nåt för dig farmor!

6 Johan Eliasch, affärsman känner inte till

7 Jörn Donner, författare och politiker nej tack

8 Bodil Malmsten, författare ja hon är grym, har en bra blogg http://www.finistere.se/

9 Anders Lundin, programledare och artist nja

10 Nahid Persson Sarvestani, dokumentärfilmare känner inte till

11 Owe Thörnqvist, artist rätt trist faktiskt

12 Frida Hyvönen, artist för utstuderat svår och norrländsk för mig

13 Günther Graffenberger, journalist och författare känner inte till

14 Laila Bagge, talangscout och "Idol"-jurymedlem kuligt

15 Jan Guillou, författare ja han kör väl sitt vanliga snack


Sommarblommor




Det är så fint när man är ute och promenerar med Rocker nu för tiden. Om jag hade en trädgård skulle jag vilja ha massa ängsblommor som växte vilt. De här blommorna behöver ju ingen närmre presentation, de är superfina ihop tyucker jag. Jag gillar oxå liljekonvalj som är på g nu och solroser.

Vilken är din favoritblomma?

Två saker....

1. Vad hände med vädret??!! Spått 6 grader på torsdag = h¨lla sig under täcket hela dagen. Depressing depressing.

2. Fick spikmattan igår. Är frälst. Fast det var jag ju typ innan jag fick den så jag är ju lite larvig. När man först känner på "taggarna" känns de väldigt vassa, jag prövade att ligga med t-shirt på och en handduk mellan men då kändes det ingenting alls. Sen låg jag med bara t-shirt och det var perfekt, jag låg först på ryggen, vände sedan till mage, sedan satt jag på den på en stol, det är bra för sätersmusklerna och nedre delen av ryggen, det är typ där jag har ont. Sedan rullade jag den till en cylinder ocha hade mot axlarna när jag satt i soffan, sedan la jag kinden/käken/halsen mot.

Att ligga på mage på den kan vara bra för matsmältningen och avslappning i diafragman, mot käken är bra för spänningar i just käke och ner mot axeln.

I love it!



den e fin på baksidan oxå....

Runby lilla spa

Precis i närheten av oss har ett litet spa öppnat. Jag minns när det huset var till salu att det fanns en läcker spaavdelning och de nyinflyttade har öppnat spa där nu. De har superpriser t ex.

Total Body Fresh Up (inkl. spa- och skalpmassage)

Namnet på behandlingen säger allt! Detta är en underbar behandling med "lyxkänsla" för dig som vill unna dig en total kroppsgenomgång. Bodyscrub och applicering av fuktgivande bodycreme och fotcreme. Därefter en timmes helkroppsmassage som efterföljs av en djuprengörande ansiktskur (inklusive ansiktsmask). Som avslutning en avstressande skalp - och ansiktsmassage.

Behandlingstid: 120 minuter - Pris 995 kr



www.runbylillaspa.se


Jag kommer garanterat boka tid för lite egobehandling inom kort. Hela juni har de kom för 2 betala för 1 på Body scrub!

Hängstol

Hos mormor och morfar fanns en hängstol i uterummet som vi alltids slogs om att sitta i. Den var runda och i bambu eller dyl. Här är en annan version på hängstol, på www.hamaca.se finns massor av såna stolar och även hängmattor och sköna vilsängar. Till bra priser! Kikar man rutn efter hängstolar kommer de snabbt upp i ett par tusen men denna kostar under tusenlappen.


Härliga helgen!

I den härliga värmen åkte vi ut med kanoten både lördag och söndag. Rocker hade flytvästen på och var lite osäker den första turen ut men efter det gick det hur bra som helst. Vi hade engångsgrill och matsäck, böcker och tidningar ich fiskespö. Vi lade till på två olika ställen, på lördagen var vi helt ensamma och Rocker sprang omkring fritt. Igår låg vi på en bättre plats med grillplats, sandstrand och gräs. Då hade vi dock sällskap ett par tre gånger. På kvällen innan vi åkte hem kom två tjejer ridandes barbacka och de badade med hästarna som var tokiga och simmade runt av lycka, Rocker var helt spänd och visste inte vad han skulle göra. Han verkade inte förstå att de väger 100 gånger mer än honom.

Vi badade flera gånger igår och det var en bra temp, kanske 18 grader. Rocker den lilla badkrukan gjorde stora framsteg igår, han badade inte direkt men han var i med vatten till magen och hämtade pinnar och skvätte runt lite grann, kanske att han gör det utan darrande tvekan i  slutet av sommaren. Rasen kan inte simma naturligt, men de kan lära sig.







RSS 2.0