Sweet sunday

Sitter och äter frukost, supergott danskt rågbröd från Ica Maxi och rökt bondskinka på det. Lyssnar på den omtalade "Hypnotisören" och den är spännande men den är inte superbra. De skriver en rätt ordentligt på näsan och och är väldigt torr och informativ så och då. Men historian är spännande och svår att släppa. Lång är den. 17 timmar, de andra jag lyssnat på är 10-12 timmar. Och jag har kommit unfgefär 10 timmar.
Jag köpte Verum hälsofil i smaken jordgubb, smultron och rabarber. Lät så fräscht och somrigt men den smakade mest som jordgubbsfil med socker. Verkligen inget för mig.

Senare idag ska vi tjejer hem till Carolina på klädbytardag. Jag har varit i Shurgardförrådet och hämtat två tröjor och lite gardiner och dukar. Har packat en hög här hemma med tröjor, ett par skor, två bikinis, en är helt oanvänd liksom. En hög med böcker. Leggings och ett par oanvända strumpbyxor. Blir spännande att se vad man kommer hem med sen!

Har oxå fått avi från både Ellos och Nelly så jag ska hämta det oxå idag! Blir nog en garderobsstädning sen, alltid kul när man har nya kläder.

Snygg renoveringvictoria_before


victoriaafter

Såna här gamla möbler finns nästan alltid på loppisar och second handaffärer för en billig penning. Kolla så fina man kan göra dem. Eller som Elin som fick sin och målade den i fint vitt.

Roligt men också lite ledsamt med fågeln


FilmrecensionInglorious Basterds, nya Tarantino. Ja vad ska man säga, det är Tarantino, det är rubriker, det är blod, det är våld, det är vassa och roliga dialoger. Det är skådespelare av rang. Det är som allt han gjort och samtidigt så himla unikt.
Brad Pitt leder en grupp med Nazihunters, en tysk officer sniffar judar som en jakthund, en fransk ung kvinna har en bio där hon tvingas hålla en tysk filmpremiär och samtidigt smider ljuvt grymma planer.

Filmen är lång men har få scener, den är såklart välreigsserad, välspelad och underhållande till max! Älska Tarantino!

FilmrecensionEn Clint Eastwoodproduktion där han letade länge efter någon som passade i huvudrollen men gav upp till slut och tog den själv. Ja han är inte lätt att ersätta direkt, han har ju sin stil, och han gör det bra.
Clintan är en vresig gammal gubbe vars fru gått bort, han har dålig kontakt med sina barn och barnbarn och vägrar såklart flytta ifrån radhusområdet han bor  i trots att det blivit ett slummigt invandrarområde. I hans grannhus flyttar en Hmongfamilj in, det är ett kinesiskt släkte med starka principer. Det gillar inte Clintan, han gillar att tvätta sin Gran torino och dricka öl på the porch.
Men såklart händer något som ställer allt på sin kant. Och det blir en varm och vresig historia som öppnar tårkanalerna rejält. Underbar film!

FilmrecensionÄntligen såg jag då filmen. Den var bra men boken var bättre. Dock är jag impad av båda huvudskådespelarna. Historian är hemsktr tragisk om Evas trasiga liv som kantats av droger i över tio år. Hon träffar en kille som är polis. De blir kära, hon försöker hålla avstånd för hon skäms så mycket över sig själv, han förstår inte varför  hon distanserar honom så.
En av hennes bästa kompisar inom knarkvärlden finns inte alls med i filmen vilket jag tycker man saknar, även hennes största skäl till varför hon jobbar som väktare, hennes kärlek till sin bästa vän, hennes hund, blir inte heller särskilt uppmärksammat. Men men, så är det när bok blir film.

Bokrecension

En plats i solen

En plats i solen av Liza Marklund

Perfekt semesterpocket som så många av hennes böcker. Denna var verkligen en av de bättre. Gömda är i en klass för sig men av de Annika Bengtzonböckerna jag läst är denna kanske den bästa. Den utspelar sig till mestadel på Costa del sol, som bekant ligger mig varmt om hjärtat, det bidrar säkert till en opartisk syn på boken men jag tycker också att storyn är spännande och annorlunda. Inte ett mord, en misstänkt, en otippad mördare. Nej mer komplex än så och samtidigt sliter Annika med sitt privatliv som vi följt nu under flera år. Lättläst och läsvärd.

Bokrecension

Människohamn

Människohamn av John Ajvide Lindqvist

Författaren som oxå är bl a trollkarl slog igenom med "Låt den rätte komma in" som sedan blev kritikerrosad film. Dne handlade om vampyrer i förorten och den är också superbra som den här boken trots de udda kombinationerna.
Den här boken handlar om övernaturliga fenomen i Roslagens skärgård. Ett barn försvinner spårlöst där man bara inte kan försvinna. Människorna på ön döljer en hemlighet, vad och för vilka? Vem är riktig och vem är inte längre där? En är trollkarl och en är bara en pappa som söker sin förlorade dotter.
Spännande, lite creepy men bara lagom och på ett eget sätt väldigt svensk bok, det är lätt att identifiera sig med personerna i boken, miljöerna och allt som inte är onaturligt. Det blir som en krydda på toppen.

Väldigt intressant är plastikoperationerna som förekommer. Ajvide Lindkvist vänder liksom på perspektiven.

Bokrecension

Watch you bleed: the Saga of Guns N´Roses

Watch you bleed, the saga of Guns n Roses.

Jag gillar bandbiografier, har läst en del men denna är den bästa hittills! Mycket bilder (mycket viktigt). En grym historia som börjar i små tragiska byar på landet i USA och färdas via slummen och gatorna i Los Angeles till ett toppskikt man trodde skulle komma snabbare och vara högre och mer varaktigt.
Gruppen byter som bekant några medlemmar, de har vilt med groupies och hangarounds redan tidigt tidigt när de sitter i en risig förrådslikande lokal i närheten av The Strip och där både repar, sover, dealar och festar de.
Den här historien är precis som många andra väldigt oglamourös, det är nog det som är det mest slående med alla bandbios.
Att ni måste läsa på originalspråk är mer än halva upplevelsen, annars försvinner deras egna ord av någon översättare som är flitiga användare av t ex fräckt eller fränt.

Bokrecension

Love, Janis

Janis syster har skrivit denna bok, baserad på de brev som Janis skickade hem till sin familj under sina vilda år ute i världen. Det är oxå bilder, vilket jag gillar med biografier och sanna historier, det ger ju liksom ytterligare en sanning. Ja gillar Janis så självklart gillar jag boken. Den är också lite smärtsamt vinklad äver hur en familj ororar sig över sin dotter som är så instabil och osäker och ibland hör de inte av henne under lång lång tid.

Bokrecension

Woodstock : tre dagar som förändrade världen - och mitt liv

Den damp ner en dag i brevlådan från mamsen. En av de bästa blcker jag läst! Jag älskar Woodstock och känner väl vid varje festival jag är på att lineupen inte är något mot Woodstock (Janis Joplin, Jimi Hendrix, Joe Cocker, Jefferson Airplane osv ) och jag gillar ju som bekant 60-70 talen. Denna bok är så välskrivan och så rolig, jag skrattade högt flera gånger. Författaren är mannen som gav festivalteamet en plats att genomföra den legendariska festen på. Han är en förtryckt judisk pojke som utvecklade ett dubbelliv. I veckorna levde han som homosexuell kosntnär i New Yorks kulturella kretsar, på helgerna jobbade han kuvat på sina föräldrars motell i White lake som så småningom blev knytpunkten för hela Woodstockfestivalen.
Mammans elaka och samtisigt galet roliga idéer, de pikanta berättelserna från New York och hela fenomenet kring ut festivalen blev. Allt är liak kul att läsa om, det är både humor och stark insiktsfullhet på samma gång och det gäller inte bara för Elliott själv utan för hela världen.

Dessutom har den precis filmatiserats av Ang Lee som ligger bakom succén med bl a Brokeback Mountain.
jag ser fram emot filmen och hoppas jag kan rekommendera den lika starkt som boken!

Hösten som inte är här ännu

Det är ju faktiskt bara augusti fortfarande men vädret och de kalla vindarna bedrar oss. Och vi vet vart hän det barkar...

Hösten på jobbet verkar hektisk vilket känns riktigt bra. Jag ska börja testköra vårt nya datasystem nästa vecka. Det ska bli spännande och väldigt skönt när övergången är klart. Jag vet att det är en lång väg dit av buggar, felsökningar och frågetecken men det är så det är.
Efter årsskiftet ska vi börja byta ut varenda dator+skärm+skrivare för en av de största statliga myndigheterna som faktiskt frar nytta av arbetslösheten som råder i dagens kristid.
I pipeline (förbjudet uttryck!) ligger en storskräll som är aktuell redan från november så det är snabba puckar! Här snackar vi tom extra lokal på andra sidan gatan och ett antal nyrekryteringar.
Så både hösten och min värsta tid på året; januari, februari ser ut att bli fullspäckade. Det känns spännande, stressande och motiverande.

Nästa vecka åker K till Norge och vi får nya grannar i huset! Det ska bli så kul när de flyttar in. Ska bli både tomt och tråkigt och ändå skönt när K är borta och tar med sig Rocker. Det blir ganska meckigt ibland när man är helt ensam och har Rocker. Samtidigt är det trist när de är borta och det är så tyst när de små tassarna inte trippar fram över trägolvet och det är tomt bredvid en i sängen.
Men istället får jag tid för mig själv, kan äta bakpotatis med skagen till middag, det blir inte stökigt hemma och typ ingen tvätt, jag ska ha brudarna över och inviga vårt nya kök, jag ska kidnappa min guddotter och hennes mor och jag ska gå på Håkan Hellström och jag ska in till stan och käka och jag hoppas på bra väder alla dagar såklart!

Vi ska till härliga torpet i Kolsva nån helg, vi ska riva mamma och pappas gamla badrum, vi ska fira födesedagar och det ska komma massa bebisar till kollegor. Det väntar konserter och fester och några roliga helgtrippar. Förra hösten gick fasligt fort utan att kännas speciellt lång och dyster som de annars kan vara kända för.

Det är inte läge för gardinbyte och tekoppsmys än på några veckor eller en månad men efter en halvkall sommar måste man få bygga upp förväntningar.

Riktigt cool blogg

Anna Ileby bloggar för Glamour med sin Konstnärsblogg.
Jag som själv knappt kan rita en streckgubbe blir grymt imponerad över någon så duktig som hon.

http://www.glamour.se/blogg/bloggkonstnaren/

Gulliga djur

från www.expressen.se på läsarnas husdjursbilder

Så får man bara inte göra

Microsoft ändrade hudfärgen på en man i sin reklamkampanj för att anpassa sig till sin polska marknad.

SAMMA BILD? Ja, men mannen i mitten fick ett nytt utseende

Muppigt!

Och en kappa på det

från www.nelly.com
Tuko Jacket SEK 799, Ichi - NELLY.COM

Medicin

Nu har jag gjort som Nilla och shoppat lite så det känns bättrewww.ellos.se

Status

Status : tillbaka på jobbet.
känner: mig nere

Museidag

Jag o Pf åkte till stan och promenerade till Liljevalchs för att kolla på Ikeautställningen de har där. Den va lite kort men det var många roliga grejer man både chockades av, ville ha och kände igen. Vi promenerade sedan till Moderna som vi såg hela tiden men ändå måste man ju ta den långa vägen runt. Både på dit och tillbakavägen tog vi en paus vid Nybrokajen och bara slappade i trappan och spanade på folk. Väl på Moderna tog vi en titt på deras samling som e så där: Jag har sett den ett par gånger förut och vissa grejer älskar jag. Typ poparten och de äkta Picasso de har. Men ananrs nej jag vet inte, skulpturerna känns bara töntiga och många tavlor e trista. Sen gick vi ner en trappa till fotoutställningen "Åter till verkligheten" det är cirka 80 svartvita foton från 70-talet ur Museets samling. Det var allt ifrån lekande barn, tuffa tonåringar och shoppande tanter till slavande bönder i Balkan, heroinskjutande amerikaner med pistoler framför sig.
Ja den var riktigt grym både vackert och rått.
Några gamla klassiker från Ikea. 70-tal och 50-tal.Jag är sugen på en sån här skön gammal relik från Ikeas 70-tal. Man kan vända på puffen så man antingen ligge rosm ajg eller sitter som PF. Dock inte i jeanstyg kanske...


Åter till verklighetenRestaurangen på Moderna är alltid ett säkert kort


Linssallad med parma och supergott börd med olja och salt, rödvin oxå såklart, det är ju semester!

Uppsala!

Idag hade vi pratat om att åka till Skärgården  men eftersom jorden verkar tro att det går mot höst ville vi inte göra det om det inte var ritkigt varmt. Vi åkte istället till Uppsala och strosade omkring på gator och torg där. Vi småshoppade, käkade lunch, promenerade och fikade. Tog en titt i den vackra Domkyrkan och planerade våra framtida bröllop.

Solen sken på oss hela dagen och det var superskönt!

Vi lunchade på Pub 19, de brukar tydligen ha spelningar där och det var tapetserat med gamla bandposters och vi satt på innegården och spisade.

Knäckemacka e gottMin framtid? Vin i ena handen och argt barn i andra?

Morsan gömmer biran....

Här e placet. Riktigt bra! www.pub19.se


Utflyktsunge!

The churh, vi ska nog itne gofta oss där kom vi fram till under vårt planerande.

Jag älskar att vara på utflykt!

Den här grekiska restaurangen såg så himla mysig ut!
www.tzatziki.se

Underbar dag i solen med vänner!

Fler köksbilder


Här var det tidigare vägg hela vägen upp till taket, så skönt att få ner den. Samtidigt är denna höjd perfekt för det skärmar av lite när man sitter i soffan. Då syns inte kastruller och disk.

Fattas ett par luckor ännu.

Perfekt att flytta kylskåpet dit det förut var hörnhyllor och vinställ.

Chiliserien!

Köksön som jag älskar mest, skulle typ kunna sova på den.

Matbordet passar perfekt nu, de har vi köpt från Tant Sussie och farbror Janne, faktsikt gammalt Ikea och jag hade redan provätit vid dem i 20 år så jag visste att de var bra!

Min gamla radio.

Lite bra att ha på ena sidan spisen...

...och på andra sidan.

Sjukt nöjda! Carolina och jag har gjort pannkakor här men annars blir den stora premiären på fredag med Ks jobbarkompisar på tapasmiddag!

Dagens fynd

Inspirerad av Elins rätta inställning köpte jag en liten sån här idag. Inte lika fin som en svart men förhoppningsvis funktionsduglig.99 spänn på Lidl.

Dagens låt... döm inte ut bara för att ni känner igen namnet...


Veterinär och Enköping

Morgonen började med vaccination hos veterinären, Rocker var så lugn och duktig, låg och vilade när vi väntade. Veterinären blev så klart helt kär i Rocker som sprang och satte sig mellan hans fötter på en gång han kom in.Sen åkte vi med Pernilla och Sara till vår favvoloppis i Grillby men den var sommarstängd! Vi fortsatte till Enköping och käkade lunch och gick sen på två loppisar som inget gav. På tillbakavägen stannade vi och köpte massa lösgodis och jag köpte strumpor på Nightmare outlet. Det var verkligen en nightmare där, de sålde "hälsotofflor" alltså Foppatofflor. Ja herregud. Sen stannade vi på Mormors lumpbod  Grillby men det var oxå stängt!

Nu har jag varit på Clas Ohlsson och köpt lite fix för att sätta upp mina härliga födelsedagslampor!


Dagens outfitÖrhängena piskade och slog i dagens blåst, kjolen gjorde en Marilyn varannat steg men gåret hölls iaf på plats.

Patty Griffin "Rain"La terre tremblante
Joan Baez Diamonds and rust

Sköna låtar att lyssna till när man bloggar

Feeders international

I "ottan" for jag och Teresa söderut till Eriks nya lägenhet i Kärrtorp och hängde på balkongen nio våningar upp! Det var den andra nya ettan jag sett denna helg. Uppenbarligen mycket inspektioner nu för tiden! Flyttsäsong för rastlösa fåglar.
Vi återsågs senare på eftermiddagen i Elins nya etta på Kungsholmen för ett knytis av tionde graden.
Bländad av först min hunger sedan min dästhet bidde det inga bilder. MEN:

pajer
sallader med ostar, bönor, pasta, gott gott
tzatziki
hoummos
kyckling
lax
skinka
korv
ost
bröd
kex
frukt

kladdkaka
äppelpaj
blåbärspaj
kanelbullar

ja ni hajjar grejen. 17 pers på knytis, det tenderar att bli fullt i köket, soffan och magen. Underbart intiativ en däven söndag!

Wheels national Barkarby


Igår åkte vi till Barkarby flygfält för att titta på fina bilar och hänga lite.

Rocker smakar mjukglass

Rocker jobbar på mack...


Till höger ser vi en reporter från Wheels magaxine iklädd bootcytjeans med slitning, beige långa loafers, en "tuff" t-shirt, lång kavaj och keps???!!!

En liten oliv

Inte så vanligt med vitt men ett riktigt nice färgvalVätskepaus, de hade ställt ut massa vattenskålar för hundar, riktigt schysst! Detta är dock Rockers egna portabla.

Så originellt!

Klädd i skinn!

Handklovar i motorn...

Plunta som dörrhandtag, piskor i baksätet. En riktig fetischbil.

Då lämpar jag mitt pick och pack där bak då...

Emma med magen, Anders, min lilla familj och Anders bror.

Alltid bra att ha geväret till hands

Min ride

MIna kompisars ride?

AAAAOOoouuuuccch!

Det är alltid kul att åka till Sveavägen, ta ett par öl och kolla Sthlm car cruding men vi orkade inte helt.

Vi åkte hem till Sofie och Alex på en fika och så Rocker och Alicia fick leka lite med blandat intresse för varandra. Där var det storstädning på g så efter att ha snott några kramar från min gudisgodis gick vi ett par portar bort för att hälsa på Jenka i sin nya lägenhet. Hon hade fått det superfint!

Retrofön!www.flickr,com

Sjukt snygg kuddeIndiska 349 kr

Lista lista


Smeknamn:
jojo
Låt som när du är ledsen sörjer till?
Stairway to heaven
Beroende av:
smågodis, vitlök
Vad tror folk om dig?
Att jag pratar mkt
Stämmer det?
Ja för det mesta
Vad får du oftast komplimanger för?
Att jag har färgglad outfit
Vad säger du för att imponera på någon?
Att jag har bott utomlands
Hur imponerar man på dig?
Man stavar perfekt
Vad står det i ditt senast inkomna SMS?:
Tja, skickar du 107 (jobbsms)
Var bor du?
I lägenhet i Runby, UV
Trivs du där?
Ja superbra!
Äger du några converse?
Ja
Sprit, cider, vin eller öl?
Rött vin eller kall öl
Brukar du bli för full?
Jo ibland tyvärr, senast i lördags...
Vad har du för mobiloperatör?
3
Är du allergisk mot något?
Damm, pollen, pälsdjur, ris
Hur svarar du i mobilen?
Hej..(den som ringers namn)
Vem ringde du senast?
Nån kund
Vad sa den du senast pratade med i telefonen?
Att han bor i Köping, i en annan del? frågade jag
Antal timmar sömn inatt:
6,5
Sov du ensam?
nej
Brukar du komma i tid?
yes
När mår du bra?
När jag är hemma med vänner och familj och Rocker!
När blev du fotad senast?
av mig själv idag i hissen
Hur känner du dig nu?
semestersugen
Vanligaste färg på dina kläder?
Blandade färger
Vad tycker du om fötter?
Dom tar mig framåt på ett bra sätt
Vad saknar du?
Lojsan varje dag
Hade du en bra kväll igår?
Underbar! Var på Life of Bellman

Favoritdryck på morgonen? Juice eller vatten
Rakar du benen?
Ja för allas bästa
När brukar du oftast gå och lägga dig?
Elva halv tolv
Är du blyg?
Nej inte ofta
Sysslar du med någon idrott?
Nej inte förutom mina hundpromenader
Vill du hellre ha mail än brev?
Ja det tror jag nog
Tror du på kärlek vid första ögonkastet?
Japp
Har du spytt offentligt?
Hm ja många ggr tyvärr
Vad skulle du göra om du vore kille för en dag?
Ligga, pinka, svina, vara snygg i jeans och t-shirt.
Är du nöjd med ditt liv?
Yes
Är du bortskämd?
Ja
Vad gör du i morgon?
Smygslappar på jobbet innan semestern börjar
Vad är det värsta du vet?
Regnig sommar

Hur mycket pengar brukar du slösa på en vecka? usch  jobbig fråga, med mat och bensin säkert 2000
Vilken kändis tycker du är en bra förebild?
Victoria Beckham. Skämt åsido, Linda Skugge, Johnny Depp
Vad längtar du till?
Semestern
Har du bra vänner och äkta vänskap?
Ja verkligen!
Vad använder du för shampoo?
Sacha Juan
Vad är det finaste du fått?
En guddotter!
En speciell dag du minns?
Nians skolavslutning
Hur gammal är du?
25 men ibland 14 ibland 85
Tycker du om någon just nu?
Alla omkring mig!
Du samlar på?
Ljuslyktor kanske...
Gröna eller röda äppeln:
Supergröna
Vem ringer du när du är arg/ledsen:
Sofie
Gillar du golf?
Spelar inte
Vilken tid gick du upp idag? 07.10
Har du sovit i din egna säng inatt?
Yes
Har du strumpor på dig nu?
Nope
Är det okej att gråta?
Ja gud ja, gör det ofta
När grät du senast?
På prideparaden
Vad skulle du göra om du vann en miljon?
I denna ordning: gå hem från jobbet, taxi, spa, shoppa.
Bär du glasögon eller linser?
Linser
Tycker du det är viktigt att ha märkeskläder?
Nej
När går du upp ur sängen en helgmorgon?
10-13 nån gång
Har du piercing?
Ja flera

Vill du gifta dig? Ja när jag är över 50
Vill du ha barn?
Nja inte på länge iaf
Solar du ofta?
Nej
Är du bra på att laga mat?
Ibland, ofta går det inte som tänkt
Är du flygrädd?
nej
Hur vig är du?
Elastisk som en fura
Är du musikalisk?
Ja lite

Vad dricker du helst när du är törstig? Vatten
Vilken är din favoritglass?
Ben and Jerrys
Tror du på ett liv efter döden?
Nåt iaf
Tycker du om sushi?
Inte riset men resten, lite irri.
Vad äter du helst när du ser på film?
Smågodis
Bor dina föräldrar tillsammans?
ja
Har du tandläkarskräck?
nej men inte tandläkarälskande heller
Är du morgon- eller kvällsmänniska?
olika
Vilken ögonfärg har du?
blå
Har du någon gång gråtit dej till sömns?
Ja några gånger
Biter du på naglarna?
Nej
Röker du?
Nej
Senaste låt du hörde?
Käraste bröder, bellman youtube.


Kändisspott

Mysans underbar bild från Visby
 Klicka f?tt st䮧a bilden
påminde mig om att Mårte satt i publiken igår, även Salem Al Fakirs barnprogramsbrorsa och en av Faresbröderna. Jag tror det var Josef han som regisserar.

Dagens outfitDagens outfit, en skön slapp klänning och de blommiga ballerinorna till det, men vilket misstag! När jag kom ut sken solen men det var bara 13 grader varmt. Jag fick gå upp och ta på mig första bästa kofta också.
Varför sådan kyla nu? Det är bara augusti!


Skogsturken vs Life of Bellmanturken

Det här är så jävla kul!

http://www.youtube.com/watch?v=bzUiA9tjn6E

Det har alltså hänt på riktigt och en kille smygfilmade. Nu finns det hur många versioner som helst på youtube. Turken är så tillintetgjord och förlöjligad.

http://www.youtube.com/watch?v=UdA1x6oN3RA
http://www.youtube.com/watch?v=ZxmeZkc1HDc
http://www.youtube.com/watch?v=_DB6yn0phoA

och såklart..... Bellmanturken!

http://www.youtube.com/watch?v=3tg_uBbyZwA

Bellman o min Bellman

Jag kom till Ulriksdal rätt tidigt igår efter jobbet.
 

Rätt tidig ja.

Gick  en promenad och sen en lång runda i Bosse Rappnes växthus och på självplocket. Superfint!

Där fanns ett mysigt café som stängde kl 16. Jag trodde då att det var det café som fanns så jag ringde de andra och de åt på vägen. Sen promenerade jag bort mot slottet och där fanns ett slottscafé som var superfint det med. Och öppet. Jag satte mig där i sällskap av detta och ny ljudbok.
sen blev det så här

Bredvid mig satt Jan Åström samt ett helt gäng med andra killar som jag sen förstod medverkade i showen.

Fin rabatt utanför slottets orangeri.

Sedan kom resten och vi tog plats på läktaren. Precis då börjar det regna men det avtar snabbt och showen är grym! De gamla historierna ihopdragna och anpassade till en bred publik idag, den moderna touchen, de moderna kommentarerna som skär sig helt och därför blir sååå roliga!
Sångerna var super och scenen nyttjades riktigt coolt. De smög omkring bakom träden i bakgrunden och omkring, de sprang upp på läktaren bland publiken och dansade och sjöng.


Movitz och Ulla

Hertig Carl

Gustav III

Bellman och Ulla

Se ett skönt klipp här

http://www.youtube.com/watch?v=VaZCN9Fchz0

Det är givet att vilken pjäs som än sätts upp här nästa år kommer vi vara där. Sitta i parken innan och käka, ha en flaska vin att njuta av medan föreställningen pågår. Ha lite varmare kläder.


Måste bara undra...

När tidnignarna skriver att Madde och Jonas förlovat sig i hemlighet. För vem är det då hemlighållet? Inte för deras familjer, inte för regeringen, men för skvallerpressen eller? Som de har nån återrapportsskyldighet till? Eller? Vissa saker är bara för konstiga.

Love is in the air

Diamant-duellen

Herregud vilken töntig rubrik Aftonbladet slagit till med. Jag gillar inte såna där amerikanskafilmringar.

Jag tycker Jonas ser ut som en tråkmåns, jag tycker Daniel ser bättre ut men han är läskigt lik Victoria.
Madde är snyggast, Victoria är vackrast.
Jag tycker kungahuset är något bra för Sverige, kan vi få bättre ambassadörer än dessa ovan? Victoria är respekterad och omtyckt i hela världen, hon går hem i alla lägen i alla lägrer. Hon är proffsig och tuff men samtidigt imponerande vacker och godhjärtad.
Madde är modern och avslappnad till hela prinsessrollen, hon är väl förmodligen den som ha minst tryck på sina axlar också. Förutom från skvallerpress världen runt.
CP (hihi) kör sitt race, han verkar följa sina intressen och göra det han vill, rejsa, designa, fota osv. Kungen och Silvia orkar man inte helt kommentera.

Kul för Sverige med publicitet och även om det är kostnader för landet är det också häftigt att få sätta Sverige på kartan, visa fram hur vi gör på ett bröllop, den svenska maten, svensk musik och dans och svenska traditioner.

Jag tror inte på ett dubbelbröllop eftersom Victoria är kronprinsessa men kanske för att blidka folket som gnällt så mkt över kostnaderna.

Jag har ju faktiskt själv deltagit i en prisutdelning med Victoria, hon delade ut diplom, jag delade ut blommor. Hon var proffsig och glad, jag kände mig liten och inte fullt så elegant bredvid henne men jag var glad ändå. Hon var trevlig och snäll och pratade med oss alla som var delaktiga. Det var på Skolornas fredspris på Fryshuset när jag praktiserade med föreläsaren och vår föredetta kamratstödjare Patrik Pelosio och han jobbade tillsammans med Emmerich Roth, överlevande jude från andra världskriget.

Bra prognoser!

Dagtid kl 12 - kl 18

Delvis skyet 18°Lett bris, 5 m/s fra nordvest

Delvis skyet. Lett bris, 5 m/s fra nordvest. 0 mm nedbør.

Kveld kl 18 - kl 24

Klarvær 22°Lett bris, 4 m/s fra vest

Klarvær. Lett bris, 4 m/s fra vest. 0 mm nedbør

www.yr.no


Dagens outfit


Ny ekologisk k,änning från Indiska, superskön, nya ljusgrå leggings, (vill itneha leggings i augusti!) de glädjande skorna från Cheapo, ny sjal från Indiska, gammal kofta Gina, merchväska Robert Plant och Alison Krauss.
Har med mig skinnjacka i bilen om kvällen blir kall, hoppas hoppas inte!


God middag igårJag stekte sparris och squash och blandad ihop en konserv matvete med blandade bönor ( alltid en räddare) en burk kidneybönor, sen är det olika småtomater, persilja och lök. Behöver inte vara svårare än så. Färdig tomat och basilikasås till det. Tar ju verkligen 10 minuter.

Obs! Står på min nya köksö :)

Mmmm va skönt

Så här ser ett par myggbitna och femkampsmisshandlade fötter ut ett par dagar senare. Kliar. Och gör ont.


Dagens outfit

Passade bra när det inte regnade imorse, mindre bra nu. Kul det ska bli när jag går hem.


Halsband från Vero Moda, rätt gammalt.


Brun linneklänning som ja gköpte innan flytten till Spanien, hajja gammal!

Nya ballerinas!

Life of Bellman

Imorrn ska vi gå och se rockmusikalen Life of Bellman! Den spelas på Ulriksdals slottspark och medverkar gör bl a Andreas Wilson, Jesper Sahlén och Jan Åström. Bellman är ju en av mina idoler men chansen att se honom live är ju rätt liten. Därför ska detta bli så kul! Och i en så passande miljö. Vi får verkligen hoppas att vädret ändrar sig från det som ska komma idag bara. Om det regnar ställer de nämligen in.http://www.youtube.com/watch?v=sOScoGEj1VA

Jan Åström har ju en redig pipa och som Movitz sjunger han denna underbara klassiker i musikalen.

Stackars lilla bebisen

panik Den lille elefanten kunde inte ta sig loss för egen ma

Babyelefant föll ner i hål - satt fast

Blogga om artikeln

Länka till artikeln från ditt blogginlägg - kopiera den här adressen:


För att komma med i listningen här behöver du också ha presenterat din blogg på Bloggportalen Läs mer här!

Aftonbladet.se ansvarar inte för det som står i bloggarna.

Babyelefanten var ute och spatserade med sin ägare när den plötsligt försvann.

Den rasade rakt ner i ett hål och blev sittande i flera timmar.

Med bedjande ögon samt snabel och framfötter ute ur hålet satt den stackars babyelefanten fast i tre timmar i Rayongprovinsen i östra Thailand på söndagen.

Elefanten var ute och gick med sin ägare när den lyckades ramla ner i ett kloakhål. Det är oklart om det låg något för hålet som gav vika för elefantens tyngd eller om den inte tittat sig för.

Kunde dras upp

Med hjälp av en bulldozer kunde man göra hålet större och slutligen dra upp den.

Elefanten skadades inte vare sig i fallet eller av att sitta fastklämd.

I Rayongprovinsen används elefanter ofta för att låta turisterna rida i djungeln.

I förra månaden fick en 14 år gammal elefant en elchock när när hon råkade luta sig mot en naken elkabel i samma område, skriver brittiska Daily Mail.


Köket the end!

Så var det klart. Jag bara tittar på det hela tiden av skräck att det ska försvinna, I love it! Den lilla höjden på väggen vid köksön gör att man inte sr spis och diskho från soffan. Helt perfekt, vi är bara så nöjda med allt!


Årets grillfest

Den årliga traditionen gick av stapeln, grillfest med femkamp hos Johan och Gunilla. Värdinnan själv halsade direkt ut dunken halva kvällen och däckade rätt snabbt. Själv hade jag enligt en utsago dansat hem, enligt en annan blivit släpad av Kent. Det kändes igår vill jag lova och det känns även idag. Baksmälla, myggbett, halvt krossad fot efter skidorna i femkampen. Men ack så kul vi hade! Jag hade marinerat fläskfilé i torsdags redan och Gunsan hade gjort goda slalade roch såser, hennes (eller gentligen Johans) bea med sambal. Sjukt gott!
Vädret var underbart, det var inte förrän mot hemgång jag satte på mig leggings och tröja. Sveriges sommarnätter från sin bästa sida. Det är en så  bra tradition de instiftat, alltid en succé deras grillfester!


Min outfit

Femkamp igång


Trött Teresa?

Gladisar!

Mitt vinglas som smält. Gott.

Skattepengar att shoppa upp

I fredags handlade jag upp mina skattepengar och njöt av det!Kofta som är en blandning av 70-tal och Island tycker jag.


Två par örhängen som jag satte ihop till ett par med två palmer på varje.

Jag gillar såna här runda stora örhängen, har fyra par tror jag.

Fint diadem!

Snygga bikinitrosor, tyvärr fanns det inga överdelar kvar men jag får leta efter en brun eller orange. Skrik till om ni ser nån.

Sköna trosor

Fina trosor

Ny bh

Present till K, mkt poppis

Superskön klänning

Nya ballerinas!

Härlig själ!


Fina grejer

Från Indiska

Kanna
Kaffekopp
Kaffekanna
En sommarfika med dessa hade inte varit helt fel...

Retrokök

SJukt snyggt, jag skulle inte valt bordet och stolen till. Retrokänsla med det snygga trät, kaxiga vitvaror. Men... inte lika snyggt som mitt kök blir!

tamsinafter2

http://www.designspongeonline.com/category/before-and-after

Vi höll nästan på att ändra oss när vi kom till Ikea och ta dessa lite mer retroluckor NEXUS Dörr
Nexus, men jag är vbäldigt glad att vi höll fast vid vår första idé!

Idag blir köket klart, det som var kvar var att tapetsera runt köksön och att sätta upp listen under skåpen, istället för den vidriga volanglisten. De sista udda luckorna ska sågas till och sättas på plats.
När jag kommer hem ska vi bara plocka bort allt skit, dammsuga hela lägenheten och dammtorka alla ytor, torka golvet. Det går rätt snabbt med en skiva på och lite sällskap. Sen kommer det roliga, ställa allt på plats och sätta oss ned i soffan och bara njuta!

Sommaren med Göran

Igår såg vi den här nya blivande klassikern i klass med Sällskapsresan och Göta kanal. Den var rolig det var den, dock var den förutsägbar och lite larvig men det gjorde inte så mycket för den var ändå rolig. Magnusson var inte den starkast lysande stjärnan utan snarare hans vapendragare David Hellenius men framförallt de gamla godingarna Dan Ekborg och Peter Dalle. Ni kommer garanterat skratta!

SF Bio: Sommaren med Göran

HM-beställning

Efter att ha spanat in Mysans höstköp härmade jag henne och slog till på den här koftan.


Passade även på att beställa en present till nya köket

Nu idag insåg jag att jag missat dessa snygga örngott!


Dessa var coola oxå, dock inte min stil

Framsteg i köket

Luft! Yta! Öppet!

Liten bebis på sjuket

När Rocker var hos mamma och pappa i helgen blev han dålig, kräktes och föll ihop. Riktigt läskigt. De åkte till veterinären men vips så var han bra igen! Vi ska boka en tid för att kolla vad det kan vara, har hänt lite skumma saker förra sommaren också och då gjorde vi allergitest, kanske dags för ett epilepsitest.

Förstå hur det skär i ett mammahjärta när denna gris mår dåligt.
Jag bjuder på några till

För den goda sakens skull Pride again!


Härliga färger! Härliga tjejer oxå!


Jag och Lollo?

Här blev det som sagt lite allvarligare toner. Ingen ska väl behöva dö för kärlek?

Läs här, usch.


Glatt folk!

Kroppsmålningar

Jo men visst

Golden ladies! Och så Carolina.

Uppklädd/Utklädd

Island represent!

Alla sthlmslag var med

Solrosor!

Ljudböcker

Ja jag e ju verkligen helt fast i mina ljudbäcker på mobilen. När jag promenerar, åker bil, åker tåg, diskar, städar, viker tvätt, ligger på soffan, ska sova. Ja det är underbart. Har hittat en (förmig) ny författare, Carin Gerhardsen. Gjorde misstaget att lyssna på bok 2 Mamma, pappa, barm innan bok 1 Pepparkakshuset. Smart. Nu ska jag iaf lyssna på ettan för den verkar bra men det blir ju inte lika spännande.
Uppläsare på dessa är Katarina Ewerlöf, riktigt bra.

Pepparkakshuset
Mamma, pappa, barn

Tjejhelg

I fredags blev vi bjudna på god grekisk sallad och drack vin hos Carolina, vi körde en självförtroendeboost; vi givk laget runt och sa nånting vi var nöjda med ang vårt eget utseende och en bra egenskap vi var nöjda med. Sedan fick de andra säga vad de tyckte man var bra på och det blev tårar och skratt och alla var välditg nöjda in the end. Man borde tänka oftare på vad man är bra på och hur fin man är istället för att fokusera på negativa saker och komma ihåg härliga komplimanger istället för tråkiga kommentarer. Känner ni er lite nere, sätt på er ett trivselplagg som man vet alltid funkar och boosta upp dig själv med hjälp av glada minnen eller en snabb signal till en kompis för stöd.

På lördagen gick vi efter Pride till Vapiano och käkade gott, efter det tog vi våra vinflaskor och satte oss längs kajkanten i Gamla stan och njöt av solen som tittade fram. En båt lade till precis vid oss och de var lite rädda för jag hade en gayflagga i håret, de visste inte ritkigt om de skulle "våga lägga till vid flatorna" hm intressant tänk. De spelade i alla fall musik och bredvid oss satt en familj med en guillig hund och på andra sidan ett par som öppnade en champagneflaska och fick plastmuggar av oss och allt var så där härligt som det på en gång blir när solen tittar fram i Sverige. Ett gäng spanska killar frågade oss efter en vägbeskrivning och satt sen kvar och frågade lite allmänt om Sverige och vår vardagskultur och när solen gömt sig bakom ett hus åkte vi hem till Lollos syrra där hon skulle var kattvakt åt lille Knut.

De har köpt en supercool och fin lägenhet och vi blev alla riktigt avundsjuka. Egen ingång från innergården, nivåskillnader, spiraltrappa upp till sovrummet, rör i taket som ger en riktig New Yorkfeeling.

Vi gjorde vårt bästa för att vara ett Rockband och vi lånade en vinflaska som tyvärr kostade 300 spänn haha.

Igår var det en slapp morgon och sen en svampletarpromenad i skogen som resulterade i att Crigge hittade typ 8 stycken och vi andra noll. Sen hittade jag några på Hemköp hihi. Det blev svampsås till slut ändå!


Pridetjejer

Sjukt snyggt

Övervåningen, bakom glasväggen är badrummet

Mina idoler? Kolla Knuts crazyeyes!

Det rockar fett!

Pridehelg

I lördags åkte vi till stan för att parta med Pridefestivalen, regnet hälsade på titt som tätt och som så ofta tänkte man på hur fint väder det kunde ha varit och hur mycket härligare dagen varit då. Men när vi stog på Skeppsbron och tåget närmade sig var stämningen på topp så det hade inte spelat nån roll om det var en orkan som pågick ovanför våra huvuden.

Det var glädje och allvar på samma gång, mest glädje såklart men också tyngre inslag som att folk blir mördade i många länder pga att de älskar någon av samma kön, att föräldrar inte accepterar att deras barn är homosexuella, orättvisor och mobbing på arbetsplatser osv. Overkligt för vår generation i Sverige att tänka på det men det är också en verklighet för någon.
Det mesta fanns representerat, det ena mer glödjande och viktigt än det andra. Sjuksystrar, läkare, körer, skådespelare, operasångare, cirkusartister, magdansöser, poliser, väktare, politiker, präster, lärare, ekonomer, fotbollsspelare, thailändare, brasilianare, svarta, vita, gamla, unga, stolta tanter, gulliga hundar, skäggiga machomän, dragqueens, supersvenssons. Ja allt. Här kommer massa bilder, tänker hög disco och schlagermusik och vibrerande gator så var ni nästan oxå där.


klassiska YMCAbögar

Gnagetgays

Massa glada människor

Restaurang Göken representerar 1700-talet

Centerpartiet

Bongotrummor

Sossarna hade Mona i spetsen

Och vänstern

Fullt med folk

Snygga brudar, snygga bilar

Moderaterna

SL bjöd till

SL igen

Akademiker och chefer

Lärare och bakom dem kommer Unionen

Damer i rött

Till vänster; en bebis som kommer växa upp fördomsfritt

Härligt!

Opera live, inte illa!

Cirkus!

Högskolan

Skåda den fina glitterklänningen i bakgrunden

Riksteatern

Crazy!

Först kommer ett gäng vikingar och asatroenden och efter det Gotharna

Svenska freds, framför dem en rosa Gospelkör


Mer livemusik

Superfina dräkter

Sopraner hela bunten?

Skepp o hoj!

Lollos gäng

Kristna studentrörelsen och Svenska kyrkan (skymtar en norsk "homse" i bakgrunden)

Läkarna

Läderbögar

Änglar följda av QXbilen

Det var ett par människor där ja

Bara några stycken...

Mkt bra och viktigt

En gammal brandbil representerade brandkåren

Stilsäkra burleskbrudar

Och så lite livemusik igen

Lyckan var fullständig för mig när min Idol Gardell travade förbi!

Visst var det mycket spex och lek och provocering bland karnevalarna men mestadels var det folk som kunde vara din granne, kollega eller vän. Så klart, men varifrån kommer trångsyntheten som fortfarande finns? Hoppas den är bortväxt när våra barn växer upp.

Puss på er!

RSS 2.0